• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 9 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

9 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 9 januari: Ett magiskt datum där gamla cykler möter nya början. Vi har alla upplevt den känslan – där ljuset vid tunnelns slut skymtar fram, men vår energi sviker oss precis innan vi når dit. Personer födda på detta datum går på en upptäcktsfärd för att finna sin inre kraft, och när de gör det, blir deras liv förvandlat.

Horoskop för den 9 januari

(Pluto) – NEPTUNE – (Pluto) – SUN Solens och Neptunus fusion utgör en utmaning för dessa personer, då Solen strävar efter att hitta sitt centrum, medan Neptunus sprider dem ut över alla håll. Med Saturnus som deras sols härskare, inser de snart att de har mycket att lära om sitt eget ego och personlighet. Bedrägeri tolereras inte, och de bör undvika droger, alkohol och andra substanser som kan påverka deras upplevelse av verkligheten och sätta deras välmående på spel.

På en djupare planetär nivå ser vi att de som är födda den 9 januari bär på kombinationen av Solen och Pluto, vilket leder dem på en resa av självupptäckt. Om de förstår vikten av ansvar kan de bli mycket inflytelserika och göra stor skillnad i världen omkring dem.

Kärlek och känslor

Kärlek är centralt för personer födda den 9 januari. I sin ungdom upplever de starka platoniska förbindelser och kan drömmande låta sina känslor svepa dem med. Men med tiden lär de sig att sätta gränser och välja partners som bättre passar deras inre natur. De vill ha starka, exklusiva relationer och accepterar inget mindre än det bästa.

För att förstå sitt syfte i livet måste de först identifiera sin kärna och sedan omfamna sin dualitet. När de väl gör det, förändras deras liv dramatiskt, likt en fjäril som tar sin första flygtur.

De som är födda den 9 januari är ofta kreativa och djupa tänkare, vilket gör dem till utmärkta konstnärer, psykologer, livscoacher och terapeuter. De är inte rädda för att gräva djupt, vilket också kan göra dem framstående inom vetenskap och forskning.

Födelsedagspresent till någon som är född 9 Januari

Födelsedagspresenter för personer födda den 9 januari bör hjälpa dem att gräva djupt inom sig själva och upptäcka sina inre skatter. Ge dem något som symboliserar deras personliga utveckling och potential, som en ädelsten, en helande växt eller en bok om inflytelserika psykologer. Var ärlig i ditt val och välj en present med en rik historia.

Positiva egenskaper hos personer födda den 9 januari

Djupa och reflekterande, dessa personer är ofta mycket självmedvetna och intuitiva. De är lojala och engagerade i sina relationer och vill skapa genuina och meningsfulla förbindelser med andra. Deras kreativitet och öppenhet för att utforska sina inre världar gör dem till intressanta och inspirerande personer att vara omkring.

Negativa egenskaper hos personer födda den 9 januari

Ibland kan personer födda den 9 januari bli överväldigade av sina intensiva känslor, vilket kan leda till att de isolerar sig eller undviker att dela med sig av sina verkliga känslor. De kan vara alltför kritiska till sig själva och sina prestationer och ha en tendens att fokusera på sina svagheter snarare än sina styrkor.

Sabian Symbol

”En fyrverkeriskytt tänder en raket på en mörk, stjärnklar natt.”

Sabianska symboler är en uppsättning bilder som används i astrologi för att ge ytterligare insikt i en persons födelsedag. Dessa symboler hjälper till att avslöja den unika energin och potentialen som finns hos dem som är födda på ett visst datum.

För personer födda den 9 januari på ett icke-skottår representerar symbolen ”ett femårigt barn som bär en väska fylld med matvaror” en känsla av ansvar och förmågan att ta hand om sig själva och andra. Detta kan tyda på att dessa personer är mycket oberoende och tidigt lär sig att lita på sina egna resurser för att uppnå sina mål.

För personer födda den 9 januari på ett skottår representerar symbolen ”en fyrverkeriskytt tänder en raket på en mörk, stjärnklar natt” en känsla av äventyr, förundran och en vilja att utforska det okända. Detta kan tyda på att dessa personer är modiga och vill utmana sig själva för att uppnå sina drömmar och mål. De kan också vara benägna att ta risker och överraska andra med sina handlingar och beslut.

Berömda födelsedagar den 9 januari

 • 1913 föddes Richard Nixon, USA:s 37:e president, den enda presidenten som avgick från sitt ämbete 1974. Under sin tid vid makten avslutade han den amerikanska inblandningen i kriget i Vietnam och ledde månlandningen med Apollo 11, vilket innebar slutet på ”månkapplöpningen”.
 • 1950 föddes Alec Jeffreys, en brittisk genetiker som utvecklade tekniker för DNA-fingeravtryck och DNA-profilering som används inom rättsmedicinen för att underlätta polisens detektivarbete och lösa faderskaps- och invandringstvister.
 • 1970 föddes Lara Fabian, en belgisk-italiensk sångerska som har sålt över 20 miljoner skivor över hela världen och är den bäst säljande belgiska kvinnliga artisten genom tiderna. Hon är en flerspråkig fulllyrisk sopran och har sjungit på franska, spanska, italienska och engelska samt på azerbajdzjanska, tyska, grekiska, hebreiska, portugisiska, ryska, spanska och turkiska.

Viktiga historiska händelser den 9 januari

 • 1150 – Mordet på kejsare Xizong av Jin som efterträddes av Wanyan Liang (född den 24 februari) som kejsare.
 • 1349 – Den judiska befolkningen i Basel förbränns eftersom invånarna trodde att de var orsaken till den svarta döden.
 • 1431 – Domarnas undersökningar inför rättegången mot Jeanne d’Arc börjar.
 • 1858 – Republiken Texas sista president Anson Jones (född den 20 januari) begår självmord.
 • 1894 – Den första batteridrivna telefonväxeln installeras i Lexington, Massachusetts.
 • 2007 – Steve Jobs (född den 24 februari) presenterar den ursprungliga iPhone vid en Macworld-keynote i San Francisco.