Modalitet: Formbar

Skriven Av Våra Astrologer

Detta är modaliteten/kvaliteten på alla tecken som redan har fått nog och som behöver förändring. De ser alla fram emot den nya säsongen, oavsett vad den är, och de är redan en blandning av det gamla och det nya. Vi kan inte säga att de representerar slutet på något, utan snarare en kombination av ett slut med en ny början, sammanflätade.

Detta är en kvalitet av ständiga förändringar och det oväntade, och något som ger budskap om framtiden och det som ännu inte har kommit. Alla tecken med denna egenskap har förmågan att känna av saker och ting innan de kommer, och många av de begåvade personer som förutspår vår framtid har dessa områden i zodiaken accentuerade. Formbar tecken är Tvillingarna, Jungfrun, Skytten och Fiskarna.

Tvillingarna

Vädur stjärntecken

Tvillingarna är ett föränderligt tecken som hör till luftens element, vilket gör det till det mest variabla och "blåsiga" av alla stjärntecken. Tvillingarna har svårt att fästa sig vid jorden, och intressant nog delar dess härskare Merkurius egenskaper med Jungfrun, ett jordtecken. Tvillingarnas tecken börjar i slutet av våren, som en förberedelse inför sommaren.

Jungfrun

Kräftan Stjärntecken

Jungfrun representerar Merkurius "andra sida" – praktisk och förståelig – och är även dess tecken för upphöjning. Det hör till jordelementet och symboliserar sommarens slut, då vi fortfarande njuter av värmen men ser fram emot svalare tider. Jungfrun huserar även Venus höst, som om tecknet längtar efter höstens färger för att återhämta sig från sommarens intensiva aktivitet. Jungfrun styr vår hälsa och fysiologi och berättar om förändringar i vår kropp som svar på förändringar i vår vardagliga rutin.

Skytten

Skytten Stjärntecken

Skytten är ett föränderligt tecken som hör till eldelementet och infaller i slutet av hösten. Personer födda med solen i Skytten ser ofta med glädje fram emot vintern. Det är en tid då optimismen får en mening, och efter allt döende i Skorpionens tecken och mitt i hösten, kommer en period då framtiden känns nära och bättre än det förflutna. Det är en tid av fridfull sömn som leder till något spännande och djupt, vilket öppnar upp för livets möjligheter i våren.

Fiskarna

Fiskarna Stjärntecken

Fiskarna är ett föränderligt vattentecken som symboliserar förändringen i våra vatten. Tecknet börjar i slutet av vintern och förbereder oss inför vårens ankomst. Fiskarna vet att även om natten är som mörkast före gryningen, så väntar ljus och liv framåt. De har ett syfte, ett mål och känner att livet kommer att blomstra under de kommande månaderna. Fiskarnas tecken kan vara slutet, men det är också en plats för förändring från död till liv och från mörker till ljus – en förväntan inför vårens ankomst.