Neptunus Inom Astrologi: En Resa Genom Mysterier & Magi

Skriven Av Våra Astrologer

Neptunus styr över Fiskarnas stjärntecken och representerar mysterier, sagor, dimma, hemligheter, lögner, djup rymd, drömmar, uppdrag, magi, illusioner och rök. Dess färger är lila och lila, vilket ger en känsla av mystik och andlighet. För att förstå Neptunus astrologiska inflytande måste vi vara beredda att dyka ner i det djupaste havet och möta både besvikelse och magi.

Neptunus Planet Astrologi

Neptunus och dess Mytologiska Koppling

Neptunus är starkt kopplad till Saturnus i mytologin, och båda planeterna öppnar oss för "de andra världarna" och verkligheterna bortom den vi är medvetna om varje dag. Denna koppling hjälper oss att förstå hur vi kan finna tron på absolut skönhet och upptäcka vårt uppdrag och våra talanger här på jorden, för att föra våra tidigare livs belöningar i kontakt med den framtid vi kommer att skapa.

Manifestationer av Neptunus

Neptunus astrologiska inflytande kan ses på flera sätt i våra liv, både positivt och negativt. I dess negativa manifestation kan Neptunus leda till missbruk, oärlighet och psykologiska och sömnstörningar. På en fysiologisk nivå kan detta resultera i allergier, hormonella problem och sjukdomar med okänt ursprung och botemedel.

I sin positiva manifestation kan Neptunus göra oss till missionärer på vägen mot erkännande och uppoffringar för andra människor, eller begåvade trollkarlar som inspirerar mänskligheten på en vardaglig nivå. Neptunus talanger kan leda oss till att följa vårt uppdrag genom musik och andra former av konst, som förts till jorden för att inspirera och stödja stora grupper av människor.

Exempel från Verkliga Livet

Ett exempel på Neptunus inflytande i verkliga livet är hur många kända personer vänder sig till beroenden och drogmissbruk när de inte kan hantera trycket från sin omgivning. Detta visar hur Neptunus negativa manifestationer kan slå in när vårt psyke inte är starkt nog att uthärda trycket från vår omgivning.

Å andra sidan finns det exempel på personer som har använt Neptunus positiva manifestationer för att skapa fantastiska konstverk och inspirera andra. Dessa individer har lyckats hitta sin inre styrka och tro, vilket har lett dem till att följa sitt uppdrag och uttrycka sin kreativitet och talang genom musik, konst, litteratur eller film. Deras verk berör människors hjärtan och hjälper dem att finna mening och skönhet i livet.

Neptunus i Personliga Horoskop

För att förstå betydelsen av Neptunus i ens eget horoskop, eller i horoskop för världsliga händelser, länder och ledare, finns det en viss oklarhet som vi måste omfamna. Neptunus är en planet av missuppfattningar och lögner, precis som den är en planet av ultimat tro och tillit. Det finns en bräcklighet i dess känslofält, och när våra personliga planeter kommer i kontakt med Neptunus blir vi lätt instabila, rädda eller ibland för känsliga för att hantera den tuffa världen som omger oss.

Neptunus och Stjärntecken

Neptunus har en unik relation med varje stjärntecken och kan påverka individer på olika sätt beroende på deras soltecken och andra astrologiska faktorer. Här är några exempel på hur Neptunus kan påverka olika stjärntecken:

 • Neptunus i Väduren: Individer med Neptunus i Väduren kan vara mycket kreativa och intuitiva men också impulsiva och otåliga.
 • Neptunus i Oxen: Neptunus i Oxen kan leda till en stark känsla av skönhet och en kärlek för naturen, men också en tendens att vara förälskad i materiella ting.
 • Neptunus i Tvillingarna: Individer med Neptunus i Tvillingarna kan vara mycket kommunikativa och fantasifulla, men kan även vara ytliga eller föränderliga i sina tankar och idéer.
 • Neptunus i Kräftan: Neptunus i Kräftan kan ge en stark känsla av empati och medkänsla, men kan också leda till överkänslighet och en tendens att fly in i drömvärldar.
 • Neptunus i Lejonet: Individer med Neptunus i Lejonet kan vara mycket kreativa och dramatiska, men kan också vara arroganta eller självupptagna.
 • Neptunus i Jungfrun: Neptunus i Jungfrun kan ge en stark känsla av intuition och en förmåga att analysera detaljer, men kan också leda till överkritiskhet och perfektionism.
 • Neptunus i Vågen: Individer med Neptunus i Vågen kan vara mycket romantiska och estetiska, men kan också vara obeslutsamma och beroende av andra för att känna sig balanserade.
 • Neptunus i Skorpionen: Neptunus i Skorpionen kan ge en stark känsla av intuition och en förmåga att se under ytan på saker, men kan också leda till en tendens att bli besatt eller misstänksam.
 • Neptunus i Skytten: Individer med Neptunus i Skytten kan vara mycket idealistiska och sökande, men kan också vara överdrivet optimistiska eller dogmatiska i sina åsikter.
 • Neptunus i Stenbocken: Neptunus i Stenbocken kan ge en stark känsla av struktur och målmedvetenhet, men kan också leda till överdriven materialism eller rigiditet.
 • Neptunus i Vattumannen: Individer med Neptunus i Vattumannen kan vara mycket visionära och intellektuella, men kan också vara oberäkneliga eller överdrivet individualistiska.
 • Neptunus i Fiskarna: Neptunus i Fiskarna, som är dess naturliga hemvist, kan ge en stark känsla av empati, intuition och drömskhet, men kan också leda till en tendens att bli överväldigad av känslor eller att fly från verkligheten.

Det är viktigt att komma ihåg att Neptunus påverkan i ens horoskop är komplex och kan variera beroende på dess placering och aspekter till andra planeter. Att utforska och förstå din egen relation till Neptunus kan hjälpa dig att navigera dess kraftfulla energier och upptäcka din egen inre magi och potential.

Slutsats

Neptunus inom astrologi är en kraftfull och mystisk planet som erbjuder både magi och bedrägeri. Dess inflytande kan kännas på många olika sätt, både positivt och negativt, beroende på individens horoskop och personliga förhållanden till planeten. Genom att omfamna Neptunus mystiska och intangibla natur kan vi lära oss att förstå dess betydelse för våra liv och använda dess kraft för att inspirera, skapa och helande.

För att få ut det mesta av Neptunus energier är det viktigt att lära sig att lita på vår intuition och förmåga att känna igen skönheten i livet. Genom att göra det kan vi upptäcka vår egen unika väg och bidra till mänsklighetens större bästa, allt medan vi förblir förankrade i verkligheten och undviker de mer illusoriska och bedrägliga aspekterna av denna kraftfulla planet.