Modalitet: Fixerad

Skriven Av Våra Astrologer

Precis efter att något har börjat med en smäll kommer ett stjärntecken av fast modalitet för att lugna ner situationen och för att hålla sig kvar där det finns. Varje årstid har en mellanperiod då den är klart definierad och man förstår vad man kan förvänta sig av den.

Detta är en kvalitet som har svårt att göra förändringar och människor med Solen eller en personlig planet i den här kvalitetens tecken kommer vanligtvis att vara självsäkert fast i sina vanor. Fasta tecken är Taurus, Leo, Scorpio och Aquarius.

Oxen

Oxen Stjärntecken

Oxen är ett fast stjärntecken som hör till jordelementet. Det är ett av de minst föränderliga tecknen eftersom det symboliserar de långsammaste uttrycksformerna i zodiaken. Oxen infaller mitt i våren och hyllar månen som ger liv. Detta tecken handlar om vår fysiska kropp, maten vi äter och vår materiella existens. Oxen förändras inte för att den är envis, utan för att den vill inspirera och njuta av ögonblicket.

Lejonet

Lejon Stjärntecken

Lejonet är ett eldtecken och dess härskare är själva elden. Det infaller mitt i sommaren och symboliserar den varmaste och soligaste tiden på året. Lejonets fasta kvalitet kan förknippas med solen som brinner starkt i miljontals år och garanterar vår framtid och våra liv, så länge vi tar hand om oss själva och vår planet. Lejonet oroar sig inte mycket för växthuseffekten, det brinner oavsett vad som händer.

Skorpionen

Skorpionen Stjärntecken

Skorpionen är ett fast vattentecken, vilket kan tyckas märkligt eftersom vatten vanligtvis flyter och förändras. Men Skorpionen symboliserar förändring, kurvor och transformation. Skorpionens fasta karaktär är intressant och kanske överraskande.

Vattumannen

Vattumannen Stjärntecken

Vattumannen är ett fast lufttecken som infaller mitt i vintern och representerar den kallaste tiden på året. Det kan förknippas med en vinterdvala. Luften är ständigt i rörelse och när den är fixerad, verkar den vara fångad i sina rörelser utan möjlighet att stanna upp. Detta kan förklara Vattumannens stress och behov av att sätta gränser, samt deras kamp mot systemet och allt som tar kontroll över deras aktiviteter.