• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 8 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

8 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 8 januari är en dag som bubblar av energi och initiativkraft, men för att lyckas behöver den riktas åt rätt håll. För den som är född denna dag kan livet bli en heroisk resa, så länge de har något att kämpa för och en uppgift att utföra.

Horoskop för den 8 januari

(Pluto) – MARS – (Pluto) – SOL Det är en explosiv blandning av planetära krafter för någon född under Stenbockens tecken. Mycket tryck och symboliska strider mellan manliga principer gör det svårt att hitta inre frid, om de inte har något att fokusera sin energi på. Personer födda den 8 januari söker ofta ensamhet för att finna sin egen väg och bryta sig fri från föräldrars förväntningar och drömmar. De har en egen vision och mission, och när de hittar den kommer allt att falla på plats.

Kärlek och känslor

Trots att många Stenbockar födda i januari kan tro att kärlek är källan till all spänning och livslust, så är romantik ofta något de söker efter. Baserat på deras föräldrars engagemang i varandra kommer de att hitta kärlek hos sina egna partners dagligen. De söker efter en högre, feminin och kraftfull kärlek som är fylld av magi och oväntad passion. Hemlighetsfulla i sitt sätt att närma sig kärleken kan de bli förälskade till varje pris och ofta välja fel personer då de inte kan se dem klart och tydligt.

För att uppnå känslomässig tillfredsställelse måste familjemönster brytas, annars döljs känslorna bakom en ridå av passion, illusioner eller förlust. När de väl börjar sitt livs äventyr på egen hand och ser sin egen väg som den rätta, kommer saker och ting att falla på plats, och relationerna blir mycket sundare och klarare. Deras kärleksliv kommer att blomstra när de slutar gömma sig för sina egna sanningar och ser sig själva för dem de är.

Syfte

Att hitta sitt syfte i livet är inte enkelt för dem som är födda den 8 januari. Deras jakt verkar vara att hitta sin riktiga uppgift och sin sanna talang, och utan fokus kan de känna sig vilse och ensamma. De har en uppgift att slutföra saker som påbörjats för länge sedan, oftast för att återbetala en skuld från deras släktträd, och utan en stark tro inom sig kommer de inte att förstå meningen med detta. Så länge de ser världen som en plats fylld av orättvisor kommer det att vara omöjligt för dem att gå vidare och dela sin kosmiska roll, och bli de riktiga hjältarna, räddarna och missionärerna.

Vad de utmärker sig i

Personer födda den 8 januari har många talanger, men deras största förmåga är att fokusera på sin plan tills de når sin måldestination. Det är viktigt att de får stöd för att utvecklas fritt och upptäcka sina sanna talanger, oavsett vad de är. Om de kommer från en restriktiv miljö kan det vara svårt för dem att visa upp sina förmågor för världen och fastna i jobb som inte gör dem nöjda. De måste kämpa för att vara den personen de vill vara och hitta sin egen väg oberoende av andras åsikter. Vi kan inte definiera specifika talanger för dem, eftersom deras talanger är unika och personliga för varje individ.

Födelsedagspresent för 8 januari

När du letar efter en present till någon som är född den 8 januari bör du överväga konstverk som ger mysterium en jordad form. Fantasi ger dem vingar, och böcker som Richard Bachs Illusioner eller biografier om missionärer och människor som söker sin personliga tro kan inspirera dem. Om de redan har hittat sin passion, kommer de att älska en present som hjälper dem att utveckla den ännu mer. Om de inte har hittat sin passion kan det vara bra att försöka inspirera dem i någon riktning, även om det inte är rätt riktning. Alternativ kan öppna dörrar framför dem och hjälpa dem att se vad de vill genom att inse vad de aldrig gjort.

Positiva egenskaper för personer födda den 8 januari

Visionärer som söker befriande tro, de drar kraft från sitt sökande och noggrann planering. De kan hjälpa till att lösa konflikter, hålla sig lugna i nödsituationer och bygga upp sig själva till sanna ledare som andra vill följa.

Negativa egenskaper för personer födda den 8 januari

Förlorade i sitt inre sökande och rädda för att förlora mark under fötterna, kan dessa individer göra negativa saker på grund av rädsla. De kan vara oärliga och instabila och fly till sin drömvärld när problem uppstår som behöver lösas.

Helande kristall för personer födda den 8 januari

En högfrekvent kristall som är lämplig för personer födda den 8 januari är natrolit. Det är en sten för självrannsakan som kan skapa förändring i våra trossystem och leda till att händelser baserade på synkronicitet sker oftare. Den hjälper också till att få en klarare bild av ens uppgift i livet och en riktning man ska följa.

Sabiansk symbol för personer födda den 8 januari

Sabianska symbolen för stenbockar som är födda den 8 januari två år efter ett skottår är ”Union Jack-flaggan vajar från ett brittiskt krigsfartyg”. Symbolen för stenbockar som är födda den 8 januari ett skottår och ett år före det är ”En förtryckt kvinna finner psykologisk befrielse i nakenhet”. Båda symbolerna kan säga något till resten av världen genom att visa upp sin status, tillhörighet eller presentera sin nakna kropp. Oavsett vilken symbol det handlar om, finns det ett gemensamt intresse i synliga attribut hos en individ, och att visa upp sig själv utan att hålla tillbaka.

Berömda födelsedagar den 8 januari

 • 1935 föddes Elvis Presley, en berömd amerikansk sångare, gitarrist och skådespelare. Även om han uppenbarligen använde sina talanger och följde det uppdrag han hade i denna värld, uppfyllde inte hans framgång hans inre trostillstånd och han dog vid 42 års ålder, efter att drogmissbruk allvarligt skadat hans hälsa.
 • År 1942 föddes Stephen Hawking, en engelsk fysiker och författare, en man med ett briljant sinne men som gradvis förlamades under årtiondenas lopp, som om hans kropp inte var redo att ta emot allt det som sinnet behöver föra ner till jorden. Han är den förste som lägger fram en kosmologisk teori som förklaras genom en förening av den allmänna relativitetsteorin och kvantmekaniken.
 • 1947 föddes David Bowie, en engelsk singer-songwriter, producent och skådespelare som anses vara en innovatör som återuppfann den visuella presentationen av sin musik. Han är känd för att ha sagt att han hade funnit Gud i musiken från de populära musiker som inspirerat honom.

Viktiga historiska händelser den 8 januari

 • 1297 – François Grimaldi leder sina män för att inta fästningen förklädd till munk och gör sin familj till Monacos härskare.
 • 1735 – George Frideric Händels Ariodante har premiär på Royal Opera House i Covent Garden.
 • 1835 – Den enda gången som USA:s statsskuld är noll.
 • 1867 – I Washington D.C. får afroamerikanska män rösträtt.
 • 1912 – Den afrikanska nationalkongressen grundas.
 • 1963 – Leonardo da Vincis Mona Lisa visas för första gången i USA.