• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 10 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

10 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den här magiskt symmetriska dagen ligger fokus på personlig balans och förmågan att skapa djupa förbindelser med andra. Relationernas område och Saturnus upphöjning i Libra, partnerskapets tecken, lockar de som är födda den 10 januari.

Horoskop för den 10 januari

SUN – PLUTO – (Pluto) – SUN

Födda det här datumet påbörjar de här personerna en transformativ resa för att upptäcka sig själva, förena sig med andra och möta utmaningar. De är förutbestämda att konfrontera egon hos auktoritetsfigurer, partners och familjemedlemmar och symboliskt brottas med sin far på ett djupt plan. När detta band är harmoniskt ger det en solid grund för personlig tillväxt och signalerar ett unikt och speciellt syfte i livet. I tider av stridigheter måste man dyka ner i skuggorna, möta sina rädslor och söka en värld utan dualiteter för att finna fred och förståelse.

Kärlek och känslor

De personer födda den 10 januari upplever ofta karmiska relationer och dras till partners med kontrasterande personligheter och gåtfulla val. Genom romantiska möten lär de sig vikten av enhet och kärlek. Dessa individer dras till starka personligheter, bara för att konfronteras med sina egna svagheter och rädslor. Konflikter och destruktiva tendenser hos andra tjänar som lärdomar om deras egen mörka sida.

Deras slutliga mål är att finna inre kärlek och fred, antingen med en annan person eller med världen. Känslomässig medvetenhet måste kultiveras genom att släppa sitt ego, sin självbild och stela förväntningar. Genom att ansluta sig till Moder Jord och utnyttja sin natur för det större bästa kan de uppnå detta.

Syfte

Intensiteten i deras solenergi är för kraftfull för att kunna hållas inom en enskild individ. Detta kan leda till egoproblem och behov av förändring, oavsett uppväxt och föräldrafrågor. Förlåtelse är nyckeln till helande, omöjlig att nå enbart genom mentala ansträngningar. Födda den 10 januari måste de söka harmoni, balans och eftersträva samarbete, partnerskap och lagarbete i stället för att hålla fast vid sina övertygelser och personliga strider. Gudomlig kärlek till andra och självreflektion är deras yttersta mål.

Vad de utmärker sig inom

Med sin otroliga förmåga att omfamna förändring utmärker de sig inom restaurering, ommålning, återvinning och ekologiskt arbete samt olika former av helande, kirurgi och medicin. Deras djupaste önskan är att omvandla bilden av sin omgivning och höja sitt eget medvetande. När de vänder sig inåt blir de exceptionella psykologer och terapeuter och arbetar bäst med utmanande tålamod.

Födelsedagspresenter för den 10 januari

Samtidigt som de verkar starka och självmedvetna är födda den 10 januari djupt känslomässiga. De värdesätter sentimentala gåvor som har en koppling till deras känslor mer än praktiska gåvor. Även om användbara gåvor kan förstärka deras personlighet kommer små tecken på tillgivenhet under året att tala sitt tydliga språk jämfört med stora födelsedagspresenter. Vårda dem, erbjud massage eller fokusera på deras välbefinnande så kommer du att se deras hjärta smälta och deras stela personlighet läka.

Positiva egenskaper för födda den 10 januari

De här Stenbockarna är anpassningsbara, djupa och känslomässiga och omfamnar både de ljusa och mörka sidorna av världen och deras omgivning. De är starka men samtidigt känsliga, vilket är deras största styrka och svaghet samtidigt.

Negativa egenskaper för den 10 januari född

Ett bräckligt ego och brist på känslor kan leda till manipulation och själviska val. Deras önskan om kontroll kan bli övermäktig om de inte lär sig att lyssna tidigt. Om deras Stenbock-ambitioner och statussträvanden tar över kan de avfärda känslor som irrelevanta, vilket orsakar problem i deras allmänna välbefinnande.

Helande kristall

Dravit turmalin, en djupt energirik renande kristall, passar energierna hos dem som är födda den 10 januari. Den hjälper till att föra upp ens skuggsida till medvetande och frigöra gamla känslomässiga problem. Denna sten hjälper till med självacceptans, förbättrar självkänslan och främjar självkärlek.

Sabiansk symbol

Den Sabianska symbolen för stenbockar som är födda den 10 januari:

”En dold kör som sjunger under en gudstjänst.”

Den fascinerande symboliken bakom det här födelsedatumet ligger i den passiva tonen, magin som flödar bakom kulisserna och en sång som ger stämning till något större. Det är avgörande för dem som är födda det här datumet att förstå att deras roll kan vara att stödja flödet, arbeta från skuggorna och bidra med magi till världen utan att bli sedda, erkända eller erkända. Det sekundära skiktet i den här symbolen är dolt i det faktum att tjänsten är religiös, vilket riktar vårt fokus starkt mot det tillstånd av personlig tro som kan skakas hos personer som är födda det här datumet.

När resan fortsätter bör de som är födda den 10 januari komma ihåg vikten av att söka balans och omfamna den förtrollande symmetrin i deras födelsedatum. Genom att vårda sin känslomässiga sida, främja djupa förbindelser och sträva efter sitt syfte med passion och tålamod kan de uppnå harmoni och förverkliga sina yttersta mål. Det är viktigt att komma ihåg att ens syfte kan vara dolt och subtilt, som Sabian-symbolen antyder, men det är inte mindre betydelsefullt när det gäller att bidra till världens magi.

Berömda födelsedagar den 10 januari

 • 1939 föddes William Levy, en amerikansk-holländsk författare och journalist, känd som författare av erotiska romaner och som tilldelades Erotic Oscar för sitt författarskap vid Sex Maniac’s Ball i London. Hans alter ego, Dr. Doo Wop, kunde varje vecka höras med groovig musik i radion.
 • 1936 föddes Robert Woodrow Wilson, en amerikansk fysiker och astronom som upptäckte den kosmiska mikrovågsbakgrundsstrålningen (CMB), som senare fungerade som ett viktigt stöd för Big Bang-teorin.
 • 1945 föddes Rod Stewart, en brittisk rocksångare och låtskrivare, känd för sin distinkta röst. Mot sin fars ambition att bli professionell fotbollsspelare lämnade han skolan vid 15 års ålder och började först jobba som screentryckare. Han hävdar att han bestämde sig för att bli musiker i stället för fotbollsspelare eftersom det gav honom möjlighet att dricka lite också.

Viktiga historiska händelser den 10 januari

 • 1645 – Ärkebiskop William Laud (född den 7 oktober) halshuggs i London.
 • 1863 – Världens äldsta tunnelbana, Metropolitan Railway, öppnas och markerar början på Londons tunnelbana.
 • 1870 – John D. Rockefeller (född den 8 juli) blir delägare i Standard Oil.
 • 1920 – Första världskriget avslutas officiellt när Versaillesfördraget träder i kraft.
 • 1946 – Femtioen nationer är representerade vid FN:s första generalförsamling som öppnas i London.
 • 1966 – Det indisk-pakistanska kriget avslutas genom undertecknandet av Tasjkentdeklarationen, ett fredsavtal mellan Indien och Pakistan.