• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 7 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

7 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Den 7 januari markerar årets första innovatörs födelsedag. Det verkar finnas något nytt, oförutsägbart och livsomvälvande i en Stenbocks karaktär som är född just denna dag, eftersom deras manliga, föränderliga natur är deras främsta styrka som måste tas om hand.

Horoskop för den 7 januari

(Pluto) – URANUS – (Pluto) – SOL Uranus koppling till solen, vilket tillsammans bildar symboliken för Mars, avslöjar en kraftfull maskulin energi. Känslor och känsliga ämnen förblir ofta dolda långt under ytan hos de som är födda detta datum. Att förena dessa egenskaper i det feminina stjärntecknet Stenbocken kan vara en utmaning, så länge rädslor styr deras livsväg. Befrielse är deras ledstjärna, och en stabil grund måste läggas för att de ska kunna göra de framsteg som de är ämnade för. Auktoritetsproblem följer med genom släktträdet, och varje mansgeneration visar motstånd mot sin far eller farfar, inklusive nya män som ansluter sig till familjen genom äktenskap. Men med ett sådant starkt arv kan mycket uppnås, och allt de behöver lära sig är att vila mellan stressiga aktiviteter.

Kärlek och känslor

Kärlekslivet för dem som är födda den 7 januari är nära kopplat till sexualitet och de utmaningar som uppstår när band bryts och återförenas. Det innebär inte nödvändigtvis att romantiken upprepas i cirklar med samma relationer, utan snarare att den som är född detta datum måste samla ihop bitarna för att hitta sig själv efter varje berg- och dalbana de modigt ger sig in i. Deras kärleksliv är alltid spännande, men också utmanande, eftersom negativa känslor ofta blandas med positiva och det blir svårt att hitta stabilitet.

Det primära målet i varje relation som dessa individer skapar är att ha väldefinierade och tydligt markerade gränser, så att de skyddar sig själva samtidigt som de släpper in andra i sitt liv. Deras kärleksliv kommer att präglas av förändringar och konflikter av olika slag, om de inte hittar orsakerna till sin ilska och djupt rotade rädslor i sina liv.

Syfte

Det är uppenbart att de som är födda detta datum har en uppgift att skaka om vår värld. När de väl kommer ut ur sitt skal och inser att de kan skapa frihet i sina liv, blir de kontroversiella, fascinerande och ostoppbara. Deras verkliga syfte är dock inte att befria andra människor utan att frigöra den energi som samlats genom generationer som inte uttryckt ilska. Oavsett om de inledningsvis antar en passiv eller aktiv roll är deras mål detsamma: att ta initiativ, kämpa för de svagas rättigheter och framför allt – att sätta sunda gränser gentemot omvärlden.

Vad de utmärker sig i

De som är födda den 7 januari är innovativa och extremt progressiva för sitt stjärntecken. De verkar alltid gå ett steg längre än alla andra och har en uppgift att avsluta en sak bara för att börja på nästa. De kommer att utmärka sig inom forskning, sport, alla individuella aktiviteter och strider och passar bra som tandläkare och kirurger, eftersom de arbetar med fin, modern teknik.

Födelsedagspresent den 7 januari

Att hitta den perfekta födelsedagspresenten till någon född den 7 januari kan vara svårt. De har en tendens att vara kritiska och avvisande, samtidigt som de fascineras av ovanliga saker som inte håller deras uppmärksamhet länge. Detta är fortfarande den tid på månaden som styrs av Stenbockens tecken, och de kommer att känna sig ansvariga för alla som bryr sig tillräckligt mycket om dem för att ge dem en gåva. Förvänta dig att deras reaktion på traditionella gåvor som klockor, parfymer, blommor eller slipsar kanske inte är så entusiastisk. Tänk utanför boxen eller välj en användbar pryl som låter dem fokusera en liten stund.

Positiva egenskaper för födda den 7 januari

Aktiva, energiska och starka – det är personer med en stark känsla av personlig frihet, redo att kämpa för den oavsett vad det kostar. De är modiga, självsäkra och lätta att prata med, alltid först på något eller med ett behov av att göra någon annan först i allt som engagerar dem.

Negativa egenskaper för födda den 7 januari

Ilskna och irriterade, de saknar tolerans och takt och kan ofta befinna sig i konflikter som Stenbockar vanligtvis undviker med lätthet. Stressade av sin egen sinnesstämning kan de hålla fast vid negativa känslor alldeles för länge.

Helande kristall

Septaria är en perfekt kristall för dem som är födda detta datum. Eftersom ingen sten är gjord på samma sätt kommer den att förmedla en känsla av sann inre individualitet och ge dessa personer en förståelse för vad de är ämnade att göra. Den kommer att leda dem mot deras uppdrag och ge klarhet om vem de är när de känner sig vilsna eller skadade.

Sabiansk symbol

Sabian-symbolen för Stenbockar som är födda den 7 januari två år efter ett skottår:

”En undertryckt kvinna finner en psykologisk befrielse i nakenhet.” Sabian-symbolen för Stenbockar födda den 7 januari under ett skottår och ett år före det:

”Skolgårdar fyllda med pojkar och flickor i gymnastikdräkter.” Dessa två symboler förstärker bilden av en inre konflikt och motsättning som individer födda den 7 januari bär inom sig. Den andra symbolen talar om deras koppling till rötterna, eftersom den sammanflätas med det datum som föregår deras födelsedatum, och detta verkar leda till frigörelse i naturliga cykler. Hela bilden går från en extrem av blyg, barnslig oskuld till att uttrycka sexualitet genom en feminin, irrationell princip.

Berömda födelsedagar den 7 januari

 • År 1827 föddes Sanford Fleming, en ingenjör och uppfinnare med skotsk-kanadensisk härkomst. Han skapade inte bara Universal Standard Time, utan designade också Kanadas första frimärke och var en av grundarna av Royal Society of Canada och en av grundarna av Canadian Institute, en vetenskaplig organisation i Toronto.
 • År 1964 föddes Nicolas Cage, en amerikansk skådespelare och Oscarvinnare, som kallas en av de mest generösa stjärnorna i Hollywood för sina donationer till välgörenhet. Oavsett den positiva sidan av hans rikedom har dessa ilskasproblem dykt upp och han har haft problem med lagen för misstankar om misshandel i hemmet och batteri.
 • År 1977 föddes John Gidding, en amerikansk arkitekt, tv-värd och modell. Han stod på omslaget till många kärleksromaner och röstades fram som en av de vackraste männen i modern tid. När han kom in i designyrket grundade han John Gidding Design, Inc.

Viktiga historiska händelser den 7 januari

 • 1325 – Alfonso IV (även kallad den modige) börjar sin regeringstid som Portugals kung.
 • 1610 – Galileo Galilei (född den 15 februari) observerar Ganymede, Callisto, Io och Europa för första gången.
 • 1782 – Bank of North America öppnas som den första amerikanska affärsbanken.
 • 1785 – Jean-Pierre Blanchard (född den 4 juli) och John Jeffries (född den 5 februari) reser i en gasballong från Dover i England till Calais i Frankrike.
 • 1894 – William Kennedy Dickson (född den 3 augusti) får patent på filmfilm.
 • 1927 – Den första transatlantiska telefontjänsten från New York till London etableras.

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars