• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 6 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

6 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

En person född den 6 januari besitter en naturlig känsla för samarbete, samtidigt som de ständigt söker efter frihet. De tycks vara i ett evigt inre krig, där uppgiften är att omfamna sin unika identitet, men samtidigt visa respekt för omvärlden.

Horoskop för 6 januari

(Pluto) – VENUS – (Pluto) – SUN Venus och solen utför ständigt sin ödesdigra dans kring skapande och kärlek, vilket ger en värld av inspiration till dem som föds den 6 januari. Deras liv kommer att vara fyllt av livfulla färger och intensiva känslor, något som kan vara utmanande för en Stenbock att acceptera. Venus, solsystemets hetaste planet, tar emot solens värme i överflöd. Detta speglar Stenbockens natur, som styrs av starka initiativ, passion och känslor, allt för att uppleva kärlekens rus. De bör därför lita på sina impulser och sinnen, snarare än att förlita sig på ett rationellt tillvägagångssätt.

Kärlek och känslor

Att vara född den 6 januari innebär en känslomässig berg- och dalbana som inte kan hejdas eller kontrolleras, oavsett hur mycket personen försöker begränsa sitt hjärtas öppenhet mot andra. Livet kommer att fortsätta överraska, vilket leder till många förändringar i känslolivet. Detta kan ofta innebära att personen genomgår flera äktenskap, eller känner en stark önskan om att skiljas från sin livspartner i en hög ålder. Här finns ingen traditionell Stenbocks-säkerhet, om inte en romans först grundas på genuin och ren vänskap, som sedan kan utvecklas till något mer.

Egokampen som präglar personer födda detta datum kan leda till svårigheter att prioritera och fokusera på sig själva och andra vid lämpliga tillfällen. När deras partner behöver dem kan de vara upptagna med sin egen jakt på yrkesmässig eller ekonomisk trygghet och vända sig till partnern när det är för sent. Livet kommer dock att ge dem många chanser att justera sin timing, och vi kommer att se att framtiden alltid har nya romantiska överraskningar för dem som föds detta datum.

Syfte

Den 6 januari präglas av mycket friare energier än vad en Stenbock vanligtvis behöver hantera. De som föds denna dag är annorlunda än resten av sin ”klan”, de sticker ut och strävar ständigt efter frihet. Sann befrielse kommer med ökat ansvar, och de måste helt enkelt erkänna detta faktum i sina liv. Det räcker inte att enbart följa sina passioner om övertygelserna inte är starka, grunden stadig och karmiska skulder återbetalas. Det kanske inte är enkelt för dem att läka det inre motstånd de bär på, men kärleken kommer att följa dem varje dag på deras resa.

Vad de utmärker sig i

Personer födda den 6 januari besitter en otrolig kreativ kraft som kan vara svår att hitta hos många andra. De fungerar ofta utmärkt inom områden som konst, talangscouting och mode, och har en stark drivkraft att bygga upp en image genom sin karriär. Framgång kommer att uppnås på ovanliga sätt, och moderna, excentriska inslag kommer att leda deras väg mot toppen. De kan bli mycket framgångsrika som designers, arkitekter eller om de väljer någon form av konstnärligt uttryck som strävar efter moderna lösningar.

Födelsedagspresent den 6 januari

Den bästa presenten för någon född den 6 januari är en överraskning i sig. Att bli överraskad vid ett oväntat tillfälle visar större omtanke än en gåva vid ett bestämt datum. Presenten bör vara modern, konstnärlig och känslofylld, och än bättre om den ges flera dagar före den faktiska födelsedagen. Det snabba och oväntade i deras natur gör att den mest spontana reaktionen uppstår när de överraskas vid udda tidpunkter. De uppskattar symbolik och handskrivna anteckningar, skattkartor och allt som har en dold mening att utforska.

Positiva egenskaper för den 6 januari född

Kreativa individer, före sin tid och medvetna om det moderna samhällets behov, alltid sociala nog att skapa sin egen sociala krets. Humanitära och angelägna om andras och världens välbefinnande kommer de att finna frihet i att acceptera sin egen känslomässiga natur.

Negativa egenskaper för den 6 januari född

I ständig inre konflikt, går igenom en kamp mellan sitt behov av att vara fri och sitt behov av trygghet. Det finns mycket stress i deras tillvaro och när friheten råder tenderar de att glömma bort riktiga vänner som de fått på vägen.

Helande kristall

Tremolit är den perfekta stenen för dem som är födda den 6 januari, eftersom den hjälper till att aktivera nya vägar i hjärnan och hitta lösningar på problem som en person har kämpat med i åratal. Den befriar en från sina rigida eller dogmatiska åsikter om tro och religion och öppnar upp deras åsikter mot ett nytt tillstånd av andlighet och liv utanför deras vanliga existensvärld.

Sabian Symbol

Den Sabianska symbolen för Stenbockar som är födda den 6 januari varje år som inte är ett skottår:

”Skolgårdar fyllda med pojkar och flickor i gymnastikdräkter”.

Sabian-symbolen för stenbockar som är födda den 6 januari ett skottår:

”På ett sjukhus är barnavdelningen fylld med leksaker”.

Dessa två symboler delar energin av ungdom och kopplar samman gymnasiets kreativa period med en sårbar barns tid som tröstas med materiella ting i en tid av nöd. Det är ingen lätt uppgift att söka så djupt efter barnet inom sig, men det är ett självklart mål för dem som är födda detta datum. Kreativiteten måste komma från en ärlig, barnslig synvinkel, barfota och fri från alla försvar som byggts upp under uppväxten.

Att vara född den 6 januari innebär att man är en individ som strävar efter frihet, kreativitet och passion. De måste balansera sitt behov av självständighet med sin längtan efter känslomässiga band och trygghet. Genom att omfamna sin känslomässiga natur och lära sig att prioritera sina relationer kommer de att kunna njuta av en rik och meningsfull tillvaro, fylld av överraskningar och kärlek.

Berömda födelsedagar den 6 januari

 • 1856 föddes Giuseppe Martucci, en italiensk kompositör, dirigent, pianist och lärare. Han spelade offentligt sedan han var 8 år gammal och valde att inte skriva operor vid en tid då detta ansågs mycket ovanligt bland italienska kompositörer.
 • 1946 föddes Sid Barrett, en brittisk musiker, kompositör, singer-songwriter och målare, känd som grundare av bandet Pink Floyd. När stressen tog överhanden förvandlades han från en social, extrovert och glad person till en oberäknelig och oförutsägbar man.
 • År 1955 föddes Rowan Atkinson, en engelsk skådespelare, komiker och manusförfattare. Förutom sina framgångar inom komik är detta en man som lyckades hålla planet i luften och landa det när piloten svimmade.

Viktiga historiska händelser den 6 januari

 • 1017 – Knut den store, som populärt sett är en vilseledd monark som tror att han har övernaturliga krafter, kröns till kung av England.
 • 1838 – Alfred Vail (född den 25 september) demonstrerar ett telegrafisystem med hjälp av punkter och streck (föregångaren till Morsekoden).
 • 1907 – Maria Montessori (född den 31 augusti) öppnar sitt första daghem för barn från arbetarklassen.
 • 1912 – Den tyske geofysikern Alfred Wegener (född den 1 november) presenterar för första gången sin teori om kontinentaldrift.
 • 1929 – Moder Teresa (född den 26 augusti) anländer till Calcutta i Indien för att börja arbeta bland Indiens fattiga och sjuka invånare.
 • 1947 – Pan American Airlines erbjuder en biljett jorden runt och blir det första kommersiella flygbolaget att göra det.