• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 5 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

5 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Att födas den femte januari innebär att man är byggd av rationella, stabila tankar, som om hjärnan vore allt som räknades i världen. Men med tiden inser dessa människor att kärleken är det som ger dem liv och färg åt deras tillvaro. Måttlighet och balans blir allt viktigare för dem när de åldras.

Horoskop för 5 januari

(Pluto) – MERCURY – (Pluto) – SUN När vi pratar om någon som är född den 5 januari, ser vi en person med stark självmedvetenhet och ett behov av djupt tänkande och kommunikation. De söker ständigt efter nya sätt att uttrycka sig och hittar ofta metoder som aldrig tidigare använts inom deras familj. Det finns något speciellt och varmt om dem, som om deras syn på rationalitet och medvetenhet förändras över tid när de konfronterar sina demoner, skuggor och lär sig uppskatta skönheten i världen.

Kärlek och känslor

Att födas den 5 januari handlar om kärlek i dess mest praktiska och jordnära form. Personer födda denna dag lutar sig mot sunt förnuft och ett rationellt synsätt, men söker samtidigt ständigt efter någon att dela sitt liv med. Traditionella uppfattningar om kärlek fungerar inte alltid för dessa personer, och de kan uppleva ovanliga relationer och situationer med personer de anser vara rätt för dem. Vissa kommer att välja partners som är beroende av dem och kräver mycket mer uppmärksamhet än vad som verkar logiskt, utan att riktigt förstå vad de hittar attraktivt i detta mönster.

Oavsett omständigheterna är denna födelsedag fylld av kärlek och känslor. Tacksamhet och en känsla av värde kommer att ge dem den energi de behöver för att hitta lycka igen och öppna upp sig för erfarenheter som ger tillfredsställelse och glädje. Deras kärleksliv behöver delas med alla andra aspekter av livet, inklusive utmaningar inom arbete, ekonomi och hälsa. Det bästa sättet att uppleva kärlek varje dag är att välja ett yrke som ger dem möjlighet att uttrycka sig kreativt genom skönhet, njutning och relationer som får dem att le.

Syfte

Stenbockar födda den 5 januari är innovativa och övervinner lätt de hinder i livet som deras soltecken indikerar. De förlitar sig på intelligens och sunt förnuft, anpassade efter varje uppgifts specifika behov. Dessa personer är kloka och vältaliga, och även när de är tysta är deras sinne alltid i arbete. Med rätt ord för varje situation kommer deras karriär att blomstra och deras hälsa att bibehållas genom noggrann planering och fokus på kroppens välbefinnande och en hälsosam rutin. Men deras existens syfte handlar inte så mycket om materiella framgångar eller status, utan om den känslomässiga balans som måste uppnås. Först när de upplever tacksamhet och flexibilitet och ser andra som en del av sin egen bild kommer de att hitta den färgstarka tillvaro de längtar efter.

Vad de utmärker sig i

Dessa personer kommer att trivas inom diplomati och politik, juridik och olika konstarter. De behöver hitta ett sätt att uttrycka sig genom känslor och visa sina känslor för världen utan att frukta konsekvenserna. Detta är en ultimat prövning av tro i dess klassiska form av känsla kontra förnuft, vilket ger dem en stadig grund för otroligt inspirerande samtal och kärleksliv som uppfyller deras rationella behov lika mycket som alla andra. Deras oratoriska färdigheter, intelligens och hög medvetenhet kommer att hjälpa dem att samarbeta i grupp, även när deras professionella uppgift innebär att hitta gemensam grund med svåra, envisa eller egendomliga människor.

Födelsedagspresent den 5 januari

De som är födda detta datum uppskattar gåvor som de kan arbeta med och som visar hur mycket de värderas. De kommer att ta hand om en växt som någon gett dem, njuta av att sätta ihop och rama in ett pussel med en bild med stark symbolik som de fått av en älskad person, eller använda det kärleksset som deras bästa vän gett dem när de gick igenom en tuff period. I deras natur ligger det att söka kärlek, och även om de kan framstå som rationella, är deras djupa behov också mycket känslomässiga.

Positiva egenskaper för den 5 januari födda

En kreativ individ med den takt som krävs för att reparera skillnaderna mellan två sidor av ett problem, bygga broar och göra mycket för andra i sitt sökande efter egen lycka. Detta är en person som förstår andra, arbetar bra i team och inser att rätt och fel är två sidor av samma mynt.

Negativa egenskaper för födda den 5 januari

För mycket information kan få dem att känna sig distanserade, ovärdiga och svaga. Om de inte förstår det uppdrag de är på, kan den känslomässiga världen förbli en avlägsen dröm som de tappar tron på över tid.

Helande kristall

När vi letar efter en sten som passar alla behov för en person född den 5 januari bör vi överväga brazilianit som det bästa alternativet. Det är en kristall som ökar kreativiteten, hjälper en att släppa känslor av ilska eller bitterhet och bli medveten om sin personliga kraft, liksom andra människors intentioner.

Sabian Symbol

Den Sabianska symbolen för Stenbockar som är födda den 5 januari varje år som inte är ett skottår:

”På ett sjukhus är barnavdelningen fylld av leksaker.”

Sabian-symbolen för Stenbockar som är födda den 5 januari på ett skottår:

”Ett gammalt basrelief ristat i granit är fortfarande ett vittne till en sedan länge bortglömd kultur.”

Under skottår kommer Stenbockar födda den 5 januari att känna inflytandet från dagen före sin födelsedag och kan ha svårare att nå den känslomässiga klarhet de söker. Gemensamt för dessa symboler är att det faktum att göra gott för andra och ge glädje till dem som är sårbara och svaga lämnar sina spår i världen under lång tid. Behovet av att ge kommer att leda dessa personer mot humanitärt arbete, krislinjer för självmord eller våld och mörka platser där människor behöver ett vänligt ord och en hjälpande hand.

Att vara född den 5 januari innebär att man har en förmåga att förstå andra människor och bygga broar mellan olika sidor av ett problem. Med en naturlig fallenhet för att uttrycka sig genom känslor och kreativitet kommer dessa personer att kunna nå framgång inom diplomati, politik, juridik och konst. De måste dock vara medvetna om att deras djupa behov är både rationella och känslomässiga, och att balans mellan dessa aspekter är avgörande för att uppnå en färgstark och meningsfull tillvaro.

Berömda födelsedagar den 5 januari

 • År 1881 föddes Pablo Gargallo, en spansk skulptör och målare som utvecklade en skulpturstil som bygger på att skapa tredimensionella föremål av platta metallplattor, även med hjälp av papper och kartong.
 • År 1946 föddes Diane Keaton, en amerikansk skådespelerska, regissör och producent som är känd för sitt flitiga sätt att memorera manuskriptet i sin helhet innan hon börjar göra filmen.
 • År 1969 föddes Marilyn Manson, en amerikansk singer-songwriter, skådespelare och regissör. Med koppling till ”Church of Satan” och alla möjliga kontroversiella scenframträdanden har denna person som är född den 5 januari uppenbarligen en uppgift att visa hur ironisk vår värld av dualitet är, genom att ge en så stor del av sina inkomster till välgörenhet samtidigt som han poserar som en skurk.

Viktiga historiska händelser den 5 januari

 • 1875 – Det berömda operahuset Palais Garnier invigs i Paris.
 • 1911 – Vid Indiana University grundas världens tredje äldsta och största svarta broderskap Kappa Alpha Psi.
 • 1925 – Nellie Tayloe Ross (född den 29 november) blir den första kvinnliga guvernören i USA.
 • 1933 – I San Francisco påbörjas byggandet av Golden Gate Bridge.
 • 1944 – Daily Mail grundas som den första transoceana tidningen.
 • 2005 – Den näst största dvärgplaneten i solsystemet, Eris, upptäcks av Michael E. Brown (född den 5 juni), Chad Trujillo (född den 22 november) och David L. Rabinowitz.