• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 4 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

4 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 4 januari är en dag som präglas av strid, utmaningar och personlig utveckling genom hårda och krävande arbetsrutiner. De som föds på detta datum har en uppgift att ta ansvar och djup innan de låter sin personlighet lysa igenom i snabba och eldiga handlingar.

Horoskop för den 4 januari

(Pluto) – SATURN – (Pluto) – SUN Det är tydligt att en kombination av Saturnus och Solen inte är enkel, vilket representerar en arketypisk konflikt mellan far och son, något som personer födda på detta datum bär med sig. Mörker kan ofta ta överhanden och få dem att känna oro, press och oförmåga att bryta sig fria. När de känner sig maktlösa kommer de att växa mest, eftersom den känslan får dem att förstå vem de är, deras gränser och hur mycket självrespekt som krävs för att bli framgångsrika och nöjda med sin personlighet. Uppgiften att koppla samman medvetet och omedvetet, sträcka sig mot ljuset i slutet av tunneln, gör att dessa individer kan verka som om de letar efter problem och svårigheter bara för att hitta en väg ut ur dem.

Kärlek och känslor

De som är födda den 4 januari är kända för sin rationella inställning till livet, och deras känslor är ofta väl dolda för omvärlden. Inte nog med att de behöver absolut intimitet för att öppna sitt hjärta för någon, de är ofta inte medvetna om sina känslor förrän problem uppstår. Detta lägger press på deras kärleksliv och får dem att känna att de måste göra en strikt och specifik ekvation av allt, vilket skapar distans till lättsamma och leende partners som söker glädje i relationen. Med deras kreativa sida något pressad och skadad framträder den maskulina delen av deras personlighet som orolig, vilket kan leda till egoproblem som försvårar kommunikationen.

Det finns inget enkelt i dessa individers kärleksliv, men de kommer inte att se det som världens undergång. De bär på tillräckligt med passion och värme inom sig, och om ömsesidig respekt uppnås och starka gränser respekteras åt båda hållen, kommer de att vara beredda att släppa in någon i sin värld och skydda dem med sin sköld. En dröm som ska uppfyllas får dem ofta att välja partners som behöver hjälp och stöd, så att de kan visa sig vara den hjälte de alltid velat vara.

Syfte

Det viktigaste i denna inkarnation är självuttryck och förmågan att uttrycka sina åsikter. Ofta vänder de sig till kreativt skrivande eller utnyttjar sina talangfulla kommunikationsförmågor för att styrka sina fasta attityder, men knepet här är att bygga upp en stark inre självkänsla för att verkligen kunna överföra det inre ljuset till andra människor. Kommunikation är nyckeln till deras välbefinnande, och om de håller sig stängda för omvärlden, som de ofta gör, kommer de aldrig att lära sig att befria sig från de bojor som deras förfäder har lagt på dem.

Vad de utmärker sig inom

Den 4 januari är ett datum som mestadels präglas av skrivande och talande prestationer, men det är också en tid för höga ambitioner och en jakt på karriär som driver en att kämpa för status, ekonomiska mål och en kraftfull bild att visa upp för omvärlden. Dessa personer kommer att vara otroliga inom vetenskap, matematik eller politik så snart de inser hur kraftfullt deras sinne kan vara när de vet var deras kärna ligger. Med Saturnus som färgar deras planetariska rad kommer de att bära med sig en talang för historia och kan under sin livstid kasta ljus på många frågor från det förflutna.

Födelsedagspresent den 4 januari

När du väljer en present till någon som är född den 4 januari bör det första ordet som kommer i åtanke vara ”praktiskt”. De vill ha något som de kan använda, samtidigt som det är i linje med deras personlighet. Om det gör deras liv enklare är det ännu bättre. Det betyder inte att de nöjer sig med vilken praktisk gåva som helst, för en del av deras natur längtar efter glänsande, dyra och trendiga saker. Oavsett hur liten din valda gåva är, se till att välja det bästa i sitt slag och undvik alla kopior, plagiat eller billiga alternativ som bara tjänar syftet. Även om det finns liknande saker som de använder i vardagen är detta tillvägagångssätt inte gynnsamt för deras sol.

Positiva egenskaper för födda den 4 januari

Organiserade, viljestarka och med en karaktär så tydlig som dagen är detta personer som alltid ska sikta högt. De har förmågan att sätta klara gränser och få sina nära och kära att känna sig skyddade från eventuella svårigheter i den yttre världen.

Negativa egenskaper för födda den 4 januari

Allvarliga och svårmodiga, alltför rationella för att följa sitt hjärta, kan dessa personer nöja sig med verkligheter långt under deras faktiska möjligheter, bara för att de saknar tro på att något bättre är möjligt.

Helande kristall

Heliodor är den perfekta stenen för dem som är födda den 4 januari, eftersom den ger dem styrkan att övervinna alla utmaningar. Förutom att ge dem den viljestyrka de behöver, är detta också en kristall som tjänar till att stödja avgiftning och rening av mage och lever – deras svaga punkter.

Sabiansk symbol

Den sabianska symbolen för Stenbockar födda den 4 januari är:

”En gammal basrelief inristad i granit är fortfarande ett vittne till en sedan länge bortglömd kultur.”

Medan vi talar om att lämna ett avtryck i världen, talar även den sabianska symbolen för denna dag om tidens gång och den grund som behövs för att lämna ett namn av betydelse efter sig. Ofta födda med en kraftfull känsla av mening och ett behov av att bli en viktig del av historien har dessa människor en stark drivkraft att sträva efter status och upptäcka sätt att göra sig ett namn.

Berömda födelsedagar den 4 januari

 • År 1076 föddes kejsare Zhehong från Songdynastin, redo att förändra saker och ting till det bättre i Kina. Han gjorde allt han kunde för att göra systemet bättre och mänskligare. Maktlös i förhållande till de konservativa och med så många saker som inte kunde göras dör han ung.
 • År 1710 föds Giovani Batista Pergolesi, en italiensk kompositör, violinist och organist. Han lämnade efter sig en otrolig mängd verk, men mycket mindre tillgänglig information om sitt privatliv och sin känslomässiga bakgrund.
 • 1965 föddes Julia Ormond, en engelsk skådespelerska och producent som vid sidan av sin skådespelarkarriär fokuserar på humanitärt arbete mot människohandel. Hon utsågs till FN:s goodwillambassadör.

Viktiga historiska händelser den 4 januari

 • 46 f.Kr. – Titus Labienus besegras av Julius Caesar (född den 13 juli) i slaget vid Ruspina.
 • 1717 – Frankrike, Nederländerna och Storbritannien undertecknar trippelalliansen.
 • 1948 – Burma blir självständigt från Storbritannien.
 • 1958 – Sputnik 1 lämnar sin omloppsbana och faller ner på planeten jorden.
 • 1972 – Rose Heilbron (född den 19 augusti) blir den första kvinnliga domaren vid Old Bailey i London, England.
 • 2004 – NASA:s Marsrover Spirit landar framgångsrikt på Mars.