• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 3 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

3 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Födda den 3 januari är som att bära siffran tre eller Jupiters första andetag in i det nya året. De är ständiga sökare av sin egen riktning i livet och strävar efter att ge dem omkring sig en känsla av hopp och mening.

Horoskop för den 3 januari

(Pluto) – JUPITER – (Pluto) – SUN

Dessa individer är som jättar i sin dans kring naturens universella sanningar. De kan vara filosofer i hjärtat, med starka övertygelser som står högt över deras släktlinje. Men det finns alltid något som tynger dem, som iskalla och hårda sanningar, omständigheter och fakta som blir hinder. Det verkar som om ingenting i livet är gjort för att vara lätt för dem. Ändå verkar de vara födda under en ”lyckostjärna” och kommer att finna beskydd under de mest oväntade omständigheter.

Kärlek och känslor

Det är inte mycket plats för känslomässig medvetenhet i en så stark inre jakt på sitt eget jag. Födda den 3 januari tillbringar ofta mycket tid ensamma, ovilliga att inleda en relation av rationella skäl. Deras livsfilosofi kan driva dem in i relationer med människor som inte förstår deras sätt att vara, eller med människor som de inte kan se klart eftersom deras eget ego suddar ut sikten. Deras sökande efter den ”andra halvan” ligger gömd djupt inom och deras avsikt är bara tydlig om detta är deras huvudroll i livet – att vara någons partner.

Dessa individer fokuserar på en personlig jakt efter kunskap, riktning och självrespekt, vilket gör dem till utmärkta partners om de träffar någon likasinnad. De bästa romantiska relationerna för dem är de som föder deras livsfilosofi och kärlek till naturen, med gemensamma mål som lyser upp vägen. Mycket energi kommer att slösas bort på svåra band med mycket uttryckta känslor och ömhet. De som är födda den 3 januari kan verka kalla, distanserade och till och med narcissistiska till viss del. De är villiga att dela sin bredd endast med någon som har sin egen bredd att dela.

Syfte

Det är inte lätt för någon med denna vision att acceptera verkligheten, och det är just vad dessa personer är födda för att göra. De kommer att stöta på besvikelser tills de upptäcker sanningen som faktiskt gör dem fria. Utmaningen ligger i den materiella världen, vilket ger möjligheter till ekonomisk framgång och mycket fysisk njutning, men bara om det sker en förändring av övertygelser för att låta sinnet expandera och bilden av Jaget förändras från en rund cirkel av möjligheter till en specifik punkt. Utan riktning i livet kommer dessa personer att känna sig ovärdiga och förlora respekten för sig själva. Det är deras bästa val att ge efter för universums vilja och känna att stöd kommer i deras väg.

Vad de utmärker sig i

Om det någonsin funnits en Stenbock som är byggd för att hålla är det en 3 januari Stenbock. De som är födda det här datumet har förmågan att hålla fast vid en vision, ett mål, och passionerat fullfölja det även när alla andra ger upp. Detta gör att de utmärker sig i arbete som kräver tid, långa arbetsdagar och uthållighet som andra ibland avundas. De kommer att vara duktiga på studier som tar lång tid, såsom medicin och juridik. Status är en viktig del av deras natur och vi kommer att se att många välutbildade personer föds det här datumet, människor som alltid lär sig, vidgar sina perspektiv och aldrig står på en plats för länge även om de till synes söker en statisk position av lugn och ro.

Födelsedagspresent den 3 januari

För att överraska din 3 januari-födda vän på bästa sätt kan du återge en liten bit av deras tro på möjligheter. Köp något som de inte kan köpa själva, lyssna på deras begränsningar och hjälp dem att övervinna dem. Om de inte har råd att resa, köp en flygbiljett; om de inte har tid, organisera det med människor från deras omgivning; om de inte kan sätta sig själva högst upp på sin egen prioriteringslista, köp en kupong till en massage eller en dag på ett spa. De behöver alltid vila och meditation, så allt för att slappna av är rätt väg att gå.

Positiva egenskaper för de födda den 3 januari

Dessa visionärer har styrkan att förverkliga sina drömmar och tenderar att hålla sig fokuserade under lång tid, redo att övervinna alla hinder. De är ihärdiga, extremt realistiska och jordnära när de känner sig vägledda av ett visst uppdrag.

Negativa egenskaper för de födda den 3 januari

De kan vara envisa, vilse, inställda på sina sätt och ibland för stela i sina övertygelser. De kan kämpa för åsikter som inte gör någon nytta och skada sitt eget välbefinnande bara för att bevisa en poäng.

Helande kristall

Chalcopirit är en utmärkt sten för personer födda den 3 januari, främst på grund av dess betydande koppling till det sjätte och sjunde chakrat. Denna kristall hjälper till att hitta klarhet i frågor om tro, vision och fokus som behövs för att sätta prioriteringar rakt, hitta det som är förlorat och ge riktning åt dem som har förlorat den.

Sabian Symbol

Den Sabianska symbolen för stenbockar som är födda den 3 januari:

”En elddyrkare mediterar över existensens yttersta realiteter”.

Detta är en tydlig bild som står för någon som vill använda sin passion, med en kraftfull vision som alltid stöter på verklighetens sköld. Den materiella världen stöder inte deras drömmar och det krävs mycket hårt arbete och ansträngning för att dessa starka individer ska kunna skapa det de önskar.

Berömda födelsedagar den 3 januari

 • År 106 f.Kr. föddes Cicero, en romersk filosof, jurist och politiker. Han var en ”kultiverad” man, som kunde tala både romerska och grekiska, och ansågs vara en extremt begåvad student vid den tiden. För att han följde en viss filosofi förbjöds han som statsfiende och avrättades (född den 14 januari).
 • År 1892 föddes J.R.R. Tolkien, en engelsk författare, poet, filolog och universitetsprofessor, mest känd som författare till Hobbit, Sagan om ringen och Silmarillion. Hans verk talar om sann uthållighet, högt i detalj och grundat i den otroliga vision han tog ner till jorden.
 • 1956 föddes Mel Gibson, en berömd amerikansk-australisk skådespelare, regissör, producent och manusförfattare, mest känd för sin roll i filmen Braveheart. En man med nio barn, fast i sin övertygelse om att ingen person ska bestämma på egen hand hur många själar som ska föras till den här världen.

Viktiga historiska händelser den 3 januari

 • 1870 – Byggandet av Brooklyn Bridge inleds.
 • 1925 – Benito Mussolini (född den 29 juli) meddelar att han tar över diktaturen i Italien.
 • 1947 – För första gången sänds förhandlingarna i den amerikanska kongressen på tv.
 • 1957 – Den första elektriska klockan introduceras av Hamilton Watch Company.
 • 1959 – Staten Alaska godkänns som den 49:e staten i Förenta staterna.
 • 1962 – Fidel Castro (född den 13 augusti) exkommuniceras av påven Johannes XXIII (född den 25 november).