• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 2 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

2 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 2 januari kan ofta kännas som en fortsättning på den första dagen på året och hamnar därför lätt i skuggan av människor med mer drivkraft och energi. Det är inte en enkel period för ens självkänsla, inte på grund av solens position i Stenbocken, utan snarare för att ens liv kan kännas mindre betydelsefullt än de ansvar man bär.

Horoskop för den 2 januari

(Pluto) – MÅNE – (Pluto) – SOL

Plutos inverkan här kan kännas lite osäker, då den kopplas till den ”icke-existerande” nollan, men den kommer fortfarande att påverka månen starkt. Det här datumet representerar sammanslagningen av två ljus och sätter månen i förgrunden, som om en ledande karaktär har bytt plats med en mer passiv, feminin sida. Individer födda den 2 januari har ofta en stark empati för andra, och om de inte förkastar eller ignorerar detta som en svaghet kan de bygga sin karriär, status och allt som får dem att glänsa genom relationer med andra. Medkänsla bör vara grunden för allt de gör, och så fort de dras in i konflikter med sitt ego kommer förlusterna att komma och få dem att ifrågasätta sin position i omgivningen.

Kärlek och känslor

För den som är född den 2 januari ligger en uppgift i att förena sina feminina och maskulina sidor till en sammanhängande enhet. Det innebär att de kommer att söka sin andra hälft, någon med tillräckligt inre ljus för att hjälpa dem att utforska sin egen känslomässiga värld. Kärlekslivet för dessa personer kan bli fantastiskt om de lär sig att omfamna sina behov av närhet, känslor och fysisk kärlek. Annars riskerar de att hamna i en virvel av felaktigt ställda förväntningar, missförstådda motparter och roller som inte kommer att smälta samman, hur mycket de än försöker.

Den känslomässiga världen hos dessa Stenbockar är oerhört djup, men kan vara svår att identifiera och föra fram till ytan. De måste inse att deras självkänsla inte hotas av känslighet och bör distansera sig från familjeband som skapat en riktning som de följer omedvetet. Det är en person som kommer att upprepa sina föräldrars misstag tills de får en ny insikt och lär sig att förena respekt och kärlek till en helhet på egen hand.

Syfte

De som är födda den 2 januari är menade att studera, lära sig, resa och växa. Genom att interagera med andra människor kommer de att hitta sin egen individualitet. Till en början fungerar dessa uppmärksamma lyssnare födda på detta datum ofta som en spegelbild av sin omgivning, omedvetna om sina sanna styrkor och potential. Deras utmaning övervinns genom ständig personlig utveckling och den starka dragkraften från den tro som de kommer att känna när allt annat faller bort. Detta är ingen enkel inkarnation, då många ytterligheter måste förenas till en enhet, men om de söker balans inom sig själva och gradvis uppnår ett tillstånd av harmoni mellan känsla och förnuft kommer de att nå den inre djup som krävs för att lyckas med allt de tar sig för.

Vad de utmärker sig i

Personer födda den 2 januari har ofta en naturlig fallenhet för att analysera relationer av olika slag. De kan bli utmärkta äktenskapsrådgivare eller skilsmässoadvokater, även om det senare kan få dem att ifrågasätta sin moral och övertygelse om samhörighet. De behöver en riktning att gå i och med sitt starka fokus kan de också bli framstående idrottare, ingenjörer eller piloter. De har lätt för att förstå stora begrepp, sammanföra många olika detaljer och hitta syftet med även de mest udda saker.

Födelsedagspresent den 2 januari

För att verkligen uppskatta din gåva måste den komma från hjärtat för personer födda den 2 januari. Det sentimentala värdet är viktigare än man kanske skulle tro utifrån deras yttre attityd. Tricket här är att undvika ytliga kärleksförklaringar, fraser och klichéer som människor vanligtvis använder för att visa sin tillgivenhet. De vill ha något personligt men ändå kraftfullt, roligt och kreativt samtidigt som det är kärleksfullt och praktiskt. Gåvor till deras hem kan vara ett bra val, men bara om de verkligen speglar deras personlighet som inte alltid är lätt att upptäcka.

Positiva egenskaper för den födda 2 januari

Medvetna, bildade individer med höga ambitioner lever de som är födda detta datum för att lära sig och tjänar ett starkt syfte genom sin existens på jorden. De drivs av moraliska krav och inser att deras övertygelser formar deras liv.

Negativa egenskaper för den 2 januari född

Obalanserade, väljer de alltför ofta hjärtat före förnuftet och tvärtom, tyngda av oförmågan att förena de två. De kan ha två ansikten och bli missnöjda när en av dessa sidor är drastiskt försummad.

Helande kristall

Rainforest Jasper är den perfekta stenen för att passa personligheten hos den som är född den 2 januari. Det är en kristall som främst gynnar deras hjärtchakra, samtidigt som den ger dem en stark koppling till naturen och planeten jorden. Tron återupprättas vid användning av denna kristall och den bör bäras nära hjärtat för att känna dess mest välgörande effekter.

Sabian Symbol

Den Sabianska symbolen för Stenbockar födda den 2 januari:

”En illustrerad föreläsning om naturvetenskap avslöjar lite kända aspekter av livet”. Som om de skulle gå ett steg längre än de som är födda på årets första dag, har dessa individer ett sätt att bära sin tro med sig. De är ofta intresserade av att utforska och förstå världen omkring dem, både genom vetenskapliga och andliga perspektiv. Genom att lära sig om livets olika aspekter kan de fördjupa sin egen tro och förståelse av sin plats i världen.

I sina strävanden att förena känsla och förnuft, och att skapa balans i sina liv, kan personer födda den 2 januari överraska både sig själva och andra med sin insikt, klokhet och förmåga att förändras. Genom att omfamna sin medkänsla och känslighet, och använda dessa egenskaper som en styrka snarare än en svaghet, kan de nå framgång och uppfylla sitt syfte här på jorden.

Berömda födelsedagar den 2 januari

 • 1920 föddes Isaac Asimov, en välkänd författare, akademiker och professor i biokemi vid Boston University. Hans födelsedag är fortfarande okänd, men han firade den den 2 januari, vilket är ett extremt viktigt faktum ur synkroniseringssynpunkt. American Humanist Association (AHA) utsåg honom till årets humanist 1984 och han var en av de som sjöng Humanist Manifesto.
 • År 1983 föddes Kate Bosworth, en amerikansk skådespelerska som är känd för sina skickliga tävlingshästar och för att hon var mästare i ridning vid fjorton års ålder. Hon föddes med heterochromia iridum och har ett hasselblått höger öga och ett blått vänster öga – en sådan otrolig manifestation av kontakten mellan två olika ljus.
 • År 1836 föddes drottning Emma av Hawaii, eller Emma Kalanikaumakaʻamano Kaleleonālani Naʻea Rooke. Hon var känd för sina många talanger, bland annat musik, dans och att hon var en skicklig ryttare. Hon kandiderade till regerande monark mot kung Kalākaua men besegrades och förblev i hans skugga.

Viktiga historiska händelser den 2 januari

 • 533 – Mercurius upphöjs till påve och blir påve Johannes II, den första påven som antar ett nytt namn vid upphöjningen.
 • 1860 – Det tillkännages att den hypotetiska planeten Vulcan har upptäckts, som fått detta namn för att den romerska guden för hindrande eld står så nära solen.
 • 1955 – Mordet på Panamas president José Antonio Remón Cantera (född den 11 april).
 • 1959 – Sovjetunionen skjuter upp Luna 1, den första rymdfarkosten som når månens närhet och kretsar runt solen.
 • 1981 – Peter Sutcliffe, ”Yorkshire Ripper”, arresteras (född den 2 juni).
 • 2004 – Stardust samlar framgångsrikt in prover från komet Wild 2 (upptäckt den 6 januari) för att skicka tillbaka dem till jorden.