• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 27 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

27 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

För personer födda den 27 januari är livet fyllt av ljus och äventyr, på väg mot självinsikt och respekt. De är här för att representera Vattumannens arketyp, i harmoni med både sina feminina och maskulina sidor – en balans som inte är så enkel att uppnå.

Horoskop för den 27 januari

Månen – URANUS – (Pluto) – SOL

Alla födda mellan 20:e januari och månadens slut har en mix av Månen och Solen i sina planetariska rader. Det är viktigt för dem att förstå och lösa frågor om föräldrarnas feminina och maskulina principer. För dem som är födda den 27:e är det dock en tuff utmaning eftersom deras ljus delas av Uranus, separationsmästaren.

Ofta är de här personerna barn till skilda föräldrar, har flyttat mycket eller bär på något slags barndomstrauma som format deras personlighet under många år. När de frigör sig från sin ursprungsfamiljs mönster och slutar upprepa det de lärt sig där, kommer de att börja vakna upp och gnistra, äntligen medvetna om sin egen kärna och personlighet.

I den sekundära numerisk-planetariska analysen ser vi att individer födda den 27 januari har en djup personlig förändring att gå igenom. De består av Solen och Pluto kombinerade till en enhet. Ju snabbare de omfamnar förändringen och upptäcker vad de behöver förändra, desto tidigare kommer de att växa till starkare och mer självsäkra personer.

Kärlek och känslor

Dessa personer är både sammanlänkning och uppbrott personifierade, vilket innebär att de tenderar att ha stressiga relationer fyllda av passionerade möten och separationer. De är ständigt på jakt efter frihet men kan inte skapa nära band förrän de känner sig tillräckligt trygga i sin egen hud.

Kärleken de söker verkar alltid vänta runt hörnet, men glider ur deras grepp så snart de känner att de har fått tag på den. Förändring är det som präglar deras existens, snarare än känslomässig stabilitet.

Med tiden kommer de att lära sig acceptera sin egen natur och hitta sätt att flyga högt utan att förlora fotfästet. När de gör det kanske de kan hitta någon som är villig att flyga med dem och dela deras frihetsbehov på precis rätt sätt. Tills dess kommer känslomässiga berg-och-dalbanor att vara en del av deras liv.

Syfte

Det finns flera lager i syftet för dem som är födda den 27 januari, varav det mest framträdande är att söka efter ljuset inom sig. Dessa individer måste lära sig mycket om respekt, med början i relationen till sin far, hur stressig den än är. Varje Vattumannen född detta datum måste genomgå en djup förändring, från en bild av olika slag och frågor om status, till ett inre klarhetens och sanningens tillstånd, där de vet exakt vem de är och vad som ger dem glädje. Deras uppdrag är att utveckla kraftfull respekt och personliga gränser, så att de kan växa och bli redo för det attraktiva liv som erbjuds av deras känslomässiga planetariska inre regler.

Vad de utmärker sig i

När en person är född den 27 januari ligger det i deras natur att söka sig till ledande positioner för att uppfylla sitt behov av att uppnå en viss status. Även om detta ofta kommer att manifestera sig på oväntade sätt och inom olika expertisområden, kommer det att dra till sig dem som en magnet, som om de måste bevisa något för resten av världen. Deras verkliga intresseområden tycks dock ligga inom Vattumannens sfärer som ingenjörskonst, programmering, hårdvaruutveckling och fysik, eller astrologi, numerologi och andra grenar av ”icke-vetenskapliga” vetenskaper.

Födelsedagspresent den 27 januari

En födelsedag den 27 januari kräver något nytt, spännande, överraskande och annorlunda, eller åtminstone en ny teknik som de velat ha ett tag. Deras konstellation för deras väggsamling, eller en bild av en ljus stjärna i en ram kommer att komma väl till pass för att höja deras energi högre. För att verkligen välja något som de inte kommer att känna behov av att byta ut, lyssna på dem när de pratar om specifika föremål och ställ rätt frågor. Deras spänning får dem att dela med sig av tillräckligt med information för att vägleda dem.

Positiva egenskaper för den 27 januari född

Intressanta, äventyrliga, roliga och fyllda med otrolig information är hjärnorna hos dem som är födda detta datum verkligen något anmärkningsvärt. Som om de vore från yttre rymden kommer de att intrigera, gnistra och förändras för att passa behovet.

Negativa egenskaper för den 27 januari född

De är stressade, nervösa, spända och irriterade och värderar ibland bara sina egna åsikter och ser sig själva som smartare än resten av världen.

Helande kristall

För att lindra dem från stress och för mycket spänningar som tenderar att byggas upp i kroppen är den bästa kristallen de kan använda den gyllene stjärnstrålen kalcit. Den tenderar att göra individen jordlös, så den används bäst före sänggåendet, för att hjälpa dem att vila och hitta den inre känslan av frid. Detta är en sten med höga vibrationer som kopplar en person till andlig energi och det gyllene ljus som de behöver för att lugna sin jord.

Sabian Symbol

Sabian symbolen för Vattumannens representanter födda den 27 januari:

”Ett barn föds ur ett ägg”.

Detta är en tydlig symbol för återfödelse och omvandling. Förändring är oundviklig för dem som är födda detta datum, och det gäller även den nya värld som de är på väg att finna. De verkar vara en av de tydligaste bilderna av Vattumannens tecken, som leds av själva förändringen som en blixt som kommer att blåsa in liv och kreativ kraft i deras tillvaro. De behöver inte bara hitta sig själva, utan de behöver bryta skalet och komma ut redo för allt det nya som väntar på dem.

Att födas den 27 januari innebär att man har en resa fylld med ljus och spänning framför sig. Genom att förstå och acceptera de utmaningar som livet erbjuder, kan dessa individer hitta självkännedom, respekt och kärlek. Så småningom kommer de att kunna omfamna sina unika kvaliteter och använda dem för att göra en meningsfull inverkan på världen omkring dem.

Berömda födelsedagar den 27 januari

 • År 1756 föddes Wolfgang Amadeus Mozart, en inflytelserik kompositör från den klassiska eran. Han visade sin talang redan från tidig barndom och utmärkte sig tack vare stödet från sin far, som inte bara lärde honom att spela, utan troligen också skrev ut de flesta av verken åt honom medan han fortfarande var ett barn.
 • År 1948 föddes Mikhail Baryshnikov, en sovjetisk och amerikansk dansare, koreograf och skådespelare, känd som en av historiens största balettdansare. När han var på turné i Kanada på 70-talet hoppade han av och sökte politisk asyl i Toronto, där han gick med i Royal Winnipeg Ballet.
 • 1964 föddes Bridget Fonda, en berömd amerikansk skådespelerska och brorsdotter till Jane Fonda, som uppenbarligen delar en skådespelartalang som går i familjen. Hon är ett barn till skilda föräldrar och har en tydlig familjehistoria som driver henne att omfamna sina olikheter.

Viktiga historiska händelser den 27 januari

 • 1302 – Dante Alighieri förvisas från staden Florens i Italien.
 • 1593 – Den sjuåriga rättegången mot forskaren Giordano Bruno inleds av Vatikanen.
 • 1880 – Thomas Edison (född den 11 februari) får patent på glödlampan.
 • 1967 – Utplacering av kärnvapen i rymden förbjuds och användningen av månen och andra himlakroppar för fredliga ändamål begränsas genom fördraget om yttre rymden som undertecknades av USA, Storbritannien och Sovjetunionen i Washington D.C.
 • 1973 – Vietnamkriget avslutas officiellt genom fredsavtalen i Paris.
 • 1996 – Tyskland firar den internationella minnesdagen för förintelsen för första gången.