• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 26 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

26 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Livet för de som är födda den 26 januari är fyllt av olika uppgifter och äventyr. Men för att förstå deras livsresa, måste vi inse att det rationella inte alltid kan vägleda dem. De har Solen i Vattumannen som ger dem intelligens och rationalitet, men det kan vara svårt för dem att förstå allt som sker på jorden.

Horoskop för den 26 januari

Månen – VENUS – (Pluto) – SOLEN

Födda den 26 januari har en kärlekshistoria att berätta och mycket att lära om feminina och maskulina arketyper, oavsett sexuell läggning. Att älska sig själva villkorslöst är deras uppgift, men deras svaga Sol kan göra att egot står i vägen för känslorna. Det händer ofta att de ger upp kärlek för att istället göra rationella val, även om deras känslor skulle hålla dem kvar i relationer längre. Deras kärleksliv speglar deras framsteg och hur de uppfostrar.

Kärlek och känslor

Så länge deras hjärta är öppet för nya äventyr och upplevelser, kommer personer födda den 26 januari att ha ett rikt och inspirerande kärleksliv. När de går från att vara unga älskare till gifta vuxna, sker en förändring. När de bestämmer sig för att stanna med någon för livet, förändras de oundvikligen. De prövar olika saker och kan ha flera partners med olika personligheter och beteenden. Detta kan skapa förvirring och oro för de människor som omger dem.

Ideal och tillit

För personer födda den 26 januari är idealisering lika naturligt som dagsljuset. Deras sätt att tänka skiljer sig från resten av världen, och en stark tillit till livet kan leda till misstro. De har svårt att skilja mellan andras behov av att visa upp sig och deras verkliga personlighet. För att undvika besvikelser behöver de distans och höga ideal snarare än en jordnära kärlekshistoria.

Syfte

De födda den 26 januari har många hemligheter att avslöja och deras syfte måste förverkligas genom känsla, intuition och inre spänning som visar vägen. De är skapta för att uppleva allt med sina sinnen, men tenderar att snabbt söka logiska förklaringar till situationer i sina liv, istället för att stanna upp och känna sin plats i dem. Deras uppgift är att hitta en väg baserad på tro, det gudomliga och Gud, oavsett vad det innebär för deras unika personlighet.

Utmärkelser och talanger

Personer födda den 26 januari är ofta extremt begåvade inom konst, sång och emotionellt uttryck. Om de lyssnar till sina fina sinnen, kommer de att ledas i rätt riktning. De har en fallenhet för att avslöja sanningen och kan bli konstsamlare och kuratorer. För att göra rätt val måste de hitta sitt drömjobb, något som starkt är kopplat till deras sinnen. Inget rationellt val kommer någonsin att tillfredsställa dem, oavsett hur mycket de försöker uppskatta fördelarna med sitt arbete.

Födelsedagspresent den 26 januari

När man väljer en present till någon född den 26 januari är det viktigt att den kommer från hjärtat. De uppskattar allt vackert, från blommor eller en fin penna, till dyra konstverk. Till skillnad från andra Vattumän är de inte typiska informationsinsamlare och har tillräckligt med information på egen hand. Därför kanske en bok inte är det bästa valet, om den inte har ett emotionellt värde och en speciell anteckning som ger dem den kärleksfulla känsla de behöver. Välj något vackert som kan hängas på väggen, eller något sentimentalt och litet som de kan bära med sig i plånboken.

Positiva egenskaper för den 26 januari födda

Kreativa, kärleksfulla och lugna personer födda den 26 januari är experter på att hitta balans. Med inspirerande sinnen, stora hjärtan och känsla för sin omgivning vet de exakt vad andra behöver. De är kapabla att känna otroliga känslor och sprida storslagen kärlek.

Negativa egenskaper för den 26 januari födda

De kan vara förvirrade, oärliga, vilsna i sina tankar och ibland för avlägsna för att nå. Besvikelser kan bli för mycket för dem att hantera, vilket kan leda till missbruk.

Helande kristall

Tugtupit är en sten som kan hjälpa personer födda den 26 januari att hitta kärlek, balans och känslomässigt välmående. Denna kristall är särskilt kraftfull för att hjälpa dem att återförenas med sina inre känslor, öppna sitt hjärta för kärlek och återställa den känslomässiga balansen i sina liv. Tugtupit hjälper också till att rena energifältet och skapa en atmosfär av harmoni och lugn, vilket är viktigt för personer födda den 26 januari, som tenderar att vara känsliga för sin omgivning. Det är en utmärkt sten för att stärka intuitionen och hjälpa dem att lita på sina känslor i livets olika situationer.

Berömda födelsedagar den 26 januari

 • 1925 föddes Paul Newman, en amerikansk skådespelare, aktivist, regissör, racerförare och affärsman. Han gav miljoner till välgörenhet och var en av medgrundarna till Safe Water Network.
 • 1955 föddes Eddie Van Halen, en nederländsk-amerikansk musiker, låtskrivare, producent och medgrundare av hårdrocksbandet Van Halen. Han anses vara en av de mest inflytelserika gitarristerna i rockmusikens historia.
 • 1963 föddes Andrew Ridgeley, en engelsk sångare, låtskrivare och skivproducent, mest känd som medlem i musikduon Wham! (tillsammans med George Michael – född den 25 juni). Intressant nog försökte han sig också på racing, uppenbarligen efter samma behov av att röra sig som Paul Newman gjorde.

Viktiga historiska händelser den 26 januari

 • 1564 – Officiell åtskillnad mellan romersk-katolska och protestantiska kyrkan.
 • Det osmanska riket avstår för första gången permanent territorium till kristna makter.
 • Den första lagen om förbud i USA antas i Tennessee.
 • Cullinan-diamanten som väger över 600 g (den största diamant som någonsin hittats) hittas i Sydafrika.
 • Det första amerikanska sjöflygplanet som byggdes framgångsrikt flygs av Glenn H. Curtis (född den 21 maj).
 • Indien antar hindi som officiellt språk.