• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 28 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

28 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 28 januari är ett datum som pulserar med energi. Om vi inte använder den kan hämningar orsaka bekymmer. Ju mer vi sopar under mattan, desto svårare blir det att rensa vår emotionella värld, hjärta och känna den kärlek vi är menade att uppleva i livet.

Horoskop för den 28 januari

MÅNEN – MARS – (Pluto) – SOL

När vi ser månen och Mars samverka är det tydligt att en person frammanar händelser och relationer de kanske inte är redo för. En rastlös, snabb karaktär kommer vanligtvis från deras familjebakgrund och en otålig mamma. Om dessa relationer är fria från giftiga vibbar och röriga situationer kan energin flöda fritt och användas på rätt sätt. Varje känsla av aggression påverkar deras förmåga att uttrycka ilska, vilket leder till frustration och problem med rädsla och grundläggande energi.

Numerisk analys och kärlek

Nummer 11: Befrielse

Nästa steg i numerisk analys leder oss till nummer 11, befrielsens nummer. Om vi går ett steg längre ser vi två solar, två olika men kompletta personligheter som ska hitta gemensam förståelse och kärlek till varandra.

Kärlek och känslor

Personer födda den 28 januari har stora hjärtan, starka passioner och en tendens att snabbt fylla sina liv med nya erfarenheter. Det är viktigt att ha tydliga gränser i deras relationer och att båda parter respekterar varandras behov och stöttar varandra.

Partnern måste vara deras jämlike, annars kommer förhållandet snabbt att falla samman. Om de känner att deras frihet hotas kommer de att bryta sig loss utan att titta tillbaka. Att kontrollera alla dessa känslor är en utmaning, men när de inser hur ömtåliga de är och vilken behandling de behöver kan de hitta en partner som uppfyller dessa behov.

Syfte

Den 28 januari betonar känslomässiga frågor, familj och relationer, särskilt bandet till modern. Dessa personer tenderar att återvända till sina rötter för att frigöra sig. Förståelse och medkänsla är den riktning de bör ta, och samhörighet definierar deras framgångsnivå.

Vad de utmärker sig i

Trots att de kan vara framgångsrika inom sport, jakt och aggressiva aktiviteter, har de födda den 28 januari också tillräckligt med medkänsla och kärlek för att hjälpa behövande och göra skillnad i världen. Deras största inverkan kommer att märkas genom humanitärt arbete eller inom sin egen familj. Förändringar som de genomför i sitt eget lilla universum kan påverka hela planetens framtid. Dessa personer har en inverkan på massorna och om de använder sin energi för konstruktivt arbete kan de bli mycket populära inom det område de brinner för.

Födelsedagspresent den 28 januari

För personer födda den 28 januari är små saker med sentimentalt värde viktiga, även om de ofta kan motstå sina egna känslor. Det är viktigt att inte få dem att känna sig svaga på något sätt. En present som kräver fysisk eller emotionell styrka, samtidigt som den bygger på kärlek och ömhet, är ett bra val. Något som berikar deras hem är alltid en bra idé, särskilt om det har en skarp kant eller är ett ljus med öppen låga.

Positiva egenskaper för den 28 januari födda

Känsliga, omtänksamma, kärleksfulla och förstående för andra människor i världen, individer födda på detta datum är sanna välgörare med stora hjärtan och bräckliga själar som behöver särskild uppmärksamhet.

Negativa egenskaper för den 28 januari född

Nervösa, förhastade och dömande för andras svagheter när de inte är i kontakt med sin egen emotionella sida.

Helande kristall

För att släppa känslomässiga blockeringar, läka hjärtat och släppa rädsla bör de som är födda den 28 januari använda rhodonit. Detta är en sten för förlåtelse, acceptans och villkorslös kärlek till andra, och den kommer att stödja relationer i ens liv. Den kommer också att hindra dem från att agera impulsivt när de är arga, rädda eller panikslagna. Kristallen ger stabilitet genom meningsfulla relationer och hjälper dessa personer att sätta gränser och agera genom kärlekens kraft.

Sabian Symbol

Sabianska symbolen för Vattumannens födda den 28 januari på ett skottår eller något av de två åren före det:

”Vackert klädda vaxfigurer visas”

”En flagga förvandlas till en örn”

Dessa två symboler har gemensamt att de vill imponera och visa en viss bild för världen. En flagga är lika mycket en pose som en vaxfigur, men förvandlingen sker när vår djuriska natur omfamnas och vår plastiga, uppfunna sida lämnas åt sidan. Det finns en stark koppling till naturen bakom dessa symboler, och det är absolut nödvändigt för de som är födda detta datum att vara trogna sig själva, sina inre instinkter, visioner och sin verkliga drivkraft, i stället för att bara posera för världen.

Berömda födelsedagar den 28 januari

 • 1887 föddes Arthur Rubinstein, en polsk-amerikansk pianist och pedagog som beskrivs som en av 1900-talets största pianister. Månens starka inverkan syns inte bara genom det stöd han fick från sin familj, utan också genom hans patriotism gentemot Polen och ett stolt förhållningssätt till det judiska arvet.
 • År 1968 föddes Sarah McLachlan, en kanadensisk sångerska och pianist som är känd för sina känslosamma ballader. Hennes Moon är ganska utmanande, hon är adopterad och hennes mamma dog i cancer när hon var gravid med sitt första barn.
 • 1981 föddes Elijah Wood, en amerikansk skådespelare som är mest känd för trilogin Sagan om ringen. Hans familj – utan hans far – som insåg hans talang sålde sina ägodelar och flyttade till Los Angeles för att Wood skulle kunna göra en skådespelarkarriär.

Viktiga historiska händelser den 28 januari

 • 1624 – På ön Saint Kitts grundar Sir Thomas Warner den första brittiska kolonin i Västindien.
 • 1724 – Peter den store grundar den ryska vetenskapsakademin i Sankt Petersburg.
 • 1813 – Stolthet och fördom, en roman av Jane Austen, publiceras för första gången i Storbritannien.
 • 1820 – Den antarktiska kontinenten upptäcks av en rysk expedition under ledning av Fabian Gottlieb von Bellingshausen (född den 20 september) och Mikhail Petrovich Lazarev (född den 3 november).
 • 1855 – För första gången kör ett lokomotiv på Panamakanalens järnväg från ett hav till ett annat.
 • 1958 – Lego-företaget patenterar utformningen av Lego-klossarna, som fortfarande är kompatibel med de klossar som tillverkas i dag.