• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 25 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

25 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Röster i huvudet och i släktträdet för de födda 25 januari De som är födda den 25 januari har en känsla av att det finns många röster i deras huvuden och i deras släktträd. Det kan vara svårt att skilja alla dessa röster åt, och det krävs mycket emotionell klarhet för att kunna fokusera och vara produktiv i mental kapacitet.

Horoskop för den 25 januari

MÅNE – MERCURIUS – (Pluto) – SOL De födda detta datum har en stark intellektuell sida. Månen representerar deras emotionella kärna och utgångspunkt, men också deras hjärna. Det är vanligt att de lider av huvudvärk, eftersom deras hjärnor är överfulla med information och de har svårt att koppla bort från högre sfärer för att hitta den logik de söker. De kan lätt glömma sitt hjärta på vägen mot mental förståelse, vilket kan få dem att känna sig förvirrade, ensamma eller oäkta.

Kärlek och känslor

När personer födda den 25 januari blir förälskade, söker de mental stimulans och förståelse. Kommunikation väcker deras passion och de letar ständigt efter någon att dela sina innersta tankar med. Överdriven rationalisering kan göra dem sårbara, trots att de ogärna erkänner det.

Det är viktigt för dessa personer att inse att sexualiteten spelar en stor roll i deras partnerval. De bör inte nöja sig med brist på fysisk tillfredsställelse bara för att andra delar av relationen fungerar, annars kommer de att bli frustrerade och arga utan att förstå varför. De behöver någon som skyddar dem, men de förstår inte alltid att deras egna gränser behöver vara tydliga för att de själva ska kunna skydda sig.

Syfte

Trots att de ställs inför många mentala utmaningar, är det främsta målet för personer födda den 25 januari att hitta en stabil grund för självuttryck. De är menade att söka efter sätt att använda sina talanger och visa världen vilka de är. Deras uppdrag är inte att predika eller undervisa, utan att skapa, forma och manifestera, samtidigt som de är kopplade till högre intellektuella plan och öppna för att ge varje idé en chans att växa och blomstra.

Vad de utmärker sig i

De som är födda den 25 januari är skapta för att göra något meningsfullt med sina liv och de kommer att göra det i vardagen. Även om Vattumannen vanligtvis inte är så förtjust i rutin, kommer vi att se att de födda den 25 januari ändå hanterar en hel del repetitiva aktiviteter i sitt liv, särskilt om de är gifta, har barn eller husdjur, eller jobbar på vanliga arbetstider och har rutinmässiga arbetsuppgifter.

De är skickliga på att formulera och uttrycka sig i tal och skrift och kan bli författare eller talare. Med tanke på deras förmåga att arbeta väl med sina händer och fokusera på små detaljer, blir de också utmärkta kirurger, tandläkare och hantverkare av alla slag.

Födelsedagspresent den 25 januari

De som är födda detta datum är inte lika förtjusta i storslagna gester som andra Vattummän. Deras gåvor bör vara praktiska och användbara, helst något de kan bära, använda eller experimentera med för att stimulera deras kreativitet och hunger efter information. Även om de kan uppskatta känslosamma prydnadssaker, kan du inte skapa ett speciellt ögonblick för dem med flit. Var spontan, överraska dem med något praktiskt och omtänksamt, och den rätta tiden för att ge något magiskt och betydelsefullt kommer att visa sig av sig själv.

Positiva egenskaper för den 25 januari född

De som är födda den 25 januari är fantasifulla, energiska och smarta. De är extremt fokuserade och kan tränga in i de djupaste och mest okända delarna av mänskligheten. Deras hjärnor är snabba och deras handlingar är ett tydligt uttryck för deras starka personlighet.

Negativa egenskaper för den 25 januari född

De som är födda den 25 januari kan vara alltför rationella och därmed missa den rätta tajmingen. Detta kan leda till att de blir arga för att de inte kan uttrycka sin personlighet på det sätt de önskar. De kan bli aggressiva eller överdrivet rationella, och välja mycket skarpa och sårande ord när de försvarar sig själva.

Helande kristall

En kraftfull sten som passar bäst för personer födda den 25 januari är zinkit. Denna sten väcker alla chakran och ger starkt fokus på de lägre områdena, om personen är fast i övre sfärer och mentala processer. Zinkit hjälper också till att balansera och jorda energierna, vilket gör att personer födda den 25 januari kan känna sig mer centrerade och säkra i sig själva. Detta är en sten som främjar självhäftande, transformerande energi och kan hjälpa till att ge mod och styrka när det gäller att fatta beslut och stå upp för sig själva.

Berömda födelsedagar den 25 januari

 • 1627 föddes Robert Boyle, en engelsk-irländsk naturfilosof, kemist, fysiker och uppfinnare, känd som en av grundarna av den moderna kemin. Eftersom han var det fjortonde barnet till sina föräldrar, syns hans intellektuella personlighet bäst genom hans vetenskapliga, teologiska och filosofiska insatser tillsammans.
 • 1882 föddes Virginia Woolf, en engelsk författare som anses vara en av 1900-talets främsta modernister. Hon växte upp i en familj med barn från tre äktenskap, som slets sönder och led av humörsvängningar och svår psykisk sjukdom under hela sitt liv.
 • 1981 föddes Alicia Keys, en amerikansk sångerska, låtskrivare, pianist, skivproducent och skådespelerska som anses vara en popikon och en av de främsta R&B-artisterna genom tiderna. Som barn till skilda föräldrar har hon två styvbröder, och hennes färgstarka personlighet erkänner sitt mångkulturella arv och säger till och med att hon är tacksam för att hon fick chansen att ”relatera till olika kulturer”.

Viktiga historiska händelser den 25 januari

 • 1755 – På Tatiana-dagen grundas Moskvas universitet.
 • 1858 – Bröllopsmarschen av Felix Mendelssohn (född den 3 februari) spelas vid bröllopet med drottning Victorias dotter.
 • 1881 – Oriental Telephone Company bildas av Thomas Edison (född den 11 februari) och Alexander Graham Bell (född den 3 mars).
 • 1890 – Nellie Bly (född den 5 maj) slutför sin 72 dagar långa resa runt jorden.
 • 1947 – Thomas Goldsmith Jr. (född den 9 januari) ansöker om patent för det första elektroniska spelet någonsin, en ”Cathode Ray Tube Amusement Device”.
 • 1980 – Moder Teresa (född den 26 augusti) hedras med Bharat Ratna, Indiens högsta civila utmärkelse.