• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 24 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

24 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

När vi reflekterar över karmiska datum och de dagar som avslöjar vår koppling till tidigare liv, måste vi rikta blickarna mot den 24 januari. Detta datum bär en stark energi från det förflutna, och hur mycket vi än försöker fly från den, visar det sig vara omöjligt att övervinna utan hårt arbete och uppoffringar.

Horoskop för den 24 januari

Månen – Saturnus – (Pluto) – Solen

På vägen mot det typiska Vattumannens frigörelse måste personer födda den 24 januari lösa frågor som ärvt från deras känslomässiga värld och omständigheter. Trots att deras intellekt tydligt visar riktningen och får mål att verka inom räckhåll, kommer allt runt omkring dem att visa att de har fel. Inget eftertraktat kommer att uppnås innan de lärt sig sina karmiska lektioner, gjort botgöring och hittat fred med familjemedlemmar eller skapat harmoni mellan dem. Det finns mycket sorg i månen-Saturn-kontakten, som behöver släppas, gråtas ut och kännas i hela dess djup. Den största utmaningen med en sådan position är behovet av att stänga sitt hjärta efter att ha upplevt för mycket smärta. Här måste ens starka sol träda in och rädda dagen, med ett ego som är tillräckligt starkt för att skydda hjärtat och sätta tydliga gränser.

Kärlek och känslor

Djupt känslomässiga men också fast i sina vanor, är de som är födda den 24 januari inte alltid lätta att vara involverade med. De bär med sig känslomässigt bagage och problem som kräver mycket arbete och ansträngning från andra människor, och kan lätt övergå till kyla och distanserat beteende så snart de förutser att ett problem är på väg. De håller fast vid känslor och partners och väljer personer som behöver dem och deras hjälp, men som kanske inte är så hälsosamma att vara tillsammans med från början.

Denna måne behöver en särskild rening och urladdning av negativa känslor, även när personen verkar helt rationell och sammanhängande. Alla bekymmer med deras hjärttillstånd kommer i ljuset när de börjar leva med någon och inser att de inte kan hitta tillfredsställelse eller göra sina nära och kära lyckliga i längden. Först när de blir medvetna om sina svårigheter, kramper och förnekanden kommer de verkligen att blomstra i den känslomässiga världen och skapa relationer som varar livet ut, som inte kan rubbas av tradition eller tid.

Syfte

Personer födda den 24 januari har ett typiskt Vattumannens syfte i livet – att frigöra sig. Inte bara är deras sol försvagad av stressen i detta stjärntecken, utan de har också många svåra omständigheter som behöver förändras. Som om de inte kan bära att förbli tysta och upprätthålla någon form av balans, kan de som föds detta datum försöka alltför hårt att passa in i den normala världen. De kan välja äktenskap framför fria relationer, ett nio-till-fem-jobb istället för en frilanskarriär och riskera sin hälsa och känslomässiga välbefinnande till den grad att det brister när de måste frigöra sig. Ju tidigare de inser vad deras sanna natur behöver, desto snabbare kommer de att bryta sina mönster och kliva in i en modig ny värld.

Vad de utmärker sig inom Den 24 januari ger en djupgående insikt i världen som få besitter. Det är kärnan i vetenskaplig forskning, psykologi och alla helande tekniker som kräver ett detaljerat och seriöst förhållningssätt till aktuella frågor. Detta är en person som måste lära sig grunderna för att bygga upp otroliga moderna prestationer och det är absolut nödvändigt att saker i deras liv aldrig blir ytliga eller ytliga på något sätt. De är utmärkta terapeuter och helare och befinner sig också inom arkeologi, paleontologi och ibland restaurering eller historisk forskning.

Födelsedagspresent den 24 januari

Gamla och traditionella saker kan verka som bra presenter för personer födda detta datum, men deras natur söker alltid mer än något vanligt och vardagligt. De önskar sig en överraskning även om de fruktar den, och liksom varje vattenman finner de glädje i saker som inte är typiska eller vanliga på något sätt. För att bryta deras cykel av skuldkänslor kan du köpa en present som de inte köpte till sig själva eftersom de kände sig ovärdiga eller för att det skulle vara irrationellt. Det bästa du kan göra är att välja en present som de avfärdade som ”inte tillräckligt smart” och som faktiskt skulle ge dem mycket glädje om de inte tänkte för mycket.

Positiva egenskaper för de födda 24 januari

Känslomässigt djupa, kopplade till familjen genom oskiljaktiga band och alltid på jakt efter något som tjänar som grund för nästa steg. De låter sig inte hållas tillbaka eller nedslås, oavsett rädsla eller omständigheter, och vet hur de ska hitta användning för varje känsla.

Negativa egenskaper för de födda 24 januari

Stundtals tråkiga, deprimerade, distanserade och ensamma kan de ha svårt att uttrycka hur de känner eller begrava sina känslor djupt inom sig. Deras praktiska inställning kan ta bort känslan av magi från deras och deras omgivningars värld.

Helande kristall En utmärkt kristall för dem som är födda den 24 januari är grön variscit, en sten som lindrar dem från stress och ångest, samtidigt som den läker förtvivlan över sjukdom eller fel. Den kommer att koppla dem till deras tidigare liv och hjälpa dem att hitta lösningar på problem genom andens kraft. Det är en sten för att läka känslomässiga problem, särskilt hjälpsam när en person känner sig full av förtvivlan och inte kan finna hopp för framtiden.

Sabian Symbol

Sabian-symbolen för Vattumannens representanter födda den 24 januari:

”En hinduisk yogi demonstrerar sina helande krafter.” Denna symbol tar oss slutligen till Vattumannens helande egenskaper och i kombination med den planetariska raden för detta datum kan vi anta att smärtan och problemen som personen står inför tjänar som grund för deras arbete med andra. Detta är en Sabiansk symbol som ger en stark koppling till öst och kulturer som kommer från Asien, och deras sätt kommer att visa sig vara viktiga för individen oavsett deras religiösa preferenser.

Berömda födelsedagar den 23 januari

 • År 1350 föddes Vincent Ferrer, en missionär och logiker som hedrades som helgon av den romersk-katolska kyrkan. Eftersom han var av adligt ursprung har han haft prövningar när han bestämde sig för att gå med i prästerskapets orden men fann sin tro och sitt uppdrag i religionen.
 • År 1838 föddes Marianne Cope, en tysk-amerikansk nunna som också helgonförklarades. Styrkan i hennes tro ledde till att hon inte fick sjukdomen trots direktkontakt med patienterna.
 • År 1907 föddes Hideki Yukawa, en japansk fysiker, akademiker och den första japanska Nobelpristagaren. Han är känd för att utmärka sig inom vetenskapen och har varit universitetsprofessor i många år, där han överför kunskap till dem som vill lära sig.

Viktiga historiska händelser den 23 januari

 • 393 – Den romerske kejsaren Theodosius I (född den 11 januari) utropar sin åttaårige son Honorius (född den 9 september) till medkejsare.
 • 1571 – Royal Exchange öppnas i London.
 • 1846 – Slaveriet avskaffas i Tunisien.
 • 1912 – I Haag undertecknas den internationella opiumkonventionen.
 • 1957 – Walter Frederick Morrison (född den 16 januari) säljer rättigheterna till sin flygande skiva till ett leksaksföretag, som senare döps om till ”Frisbee”.
 • 2003 – Den sista upptäckten av en mycket svag signal från Pioneer 10 och inga användbara data kan utvinnas.

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars