• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 23 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

23 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den vandrande vattenmannen som föds den 23 januari är alltid på jakt efter ett nytt äventyr och en ny riktning i livet. Det är som om de är nyfödda själar, fyllda av längtan, frågor och en barnslig nyfikenhet. De söker kärlek och livets färger, vilket får dem att känna sig som missionärer som har nått sitt mål.

Horoskop för den 23 januari

Månen – Jupiter – (Pluto) – Solen

De som är födda den 23 januari kommer att berätta historien om det feminina och maskulina, om en mamma och en pappa, men den här gången bundna av tro, tillit och mening. Beroende på vilken familj de växte upp i, kan de antingen se världen med en otrolig optimism och mening eller vara förblindade av illusioner och ha svårt att se saker klart och tydligt. Oavsett vilket, kommer de att söka efter den universella sanningen, bortom vad alla andra tror är sant. Deras livsriktning kommer att styras av hjärtats känsla, även om de försöker tänka enbart logiskt. Det är bäst för dem att följa sina känslor istället för att kämpa emot dem och gå emot sitt eget bättre omdöme.

Kärlek och känslor

Den största känslomässiga utmaningen för dem som är födda den 23 januari är deras benägenhet att fastna i en värld av illusioner. Detta beror oftast på oärlighet eller hemligheter i deras familjebakgrund, och befrielse kommer vanligtvis när de avslöjar dessa hemligheter och rensar den förgiftade luften som omgett dem i åratal. Föräldrarnas överbeskydd, inblandning eller bristande intresse kan skapa en obalans i hur dessa individer värderar sig själva. De blir antingen känslomässigt omogna och oförmögna att skydda sig själva, eller alltför besittningsfulla och manipulativa.

Deras kärleksliv kommer att vara fyllt av äventyr och optimism, men deras hjärta kan vara svårt att nå. De tenderar att välja tillfälliga relationer, parallella kärleksaffärer och ständiga förändringar. Det enda sättet för dem att stanna länge i en kärleksrelation är om den har en riktning och en känsla av syfte hela tiden. Om detta syfte förblir en del av deras kärlekshistoria kan den överleva i flera liv.

Syfte

Beroende på deras förmåga att se världen klart, kan de som är födda detta datum ha problem med synen, infektioner och eventuellt nedsatt syn. Ärlighet är det enda botemedlet för deras problem,

vare sig de är fysiska eller känslomässiga, och de måste börja med att vara helt ärliga mot sig själva tills de når de beslut som de har skjutit upp i åratal. Deras verkliga syfte gömmer sig i en värld av spännande känslor och den känsla av värde som måste byggas upp. Deras relationer och flexibilitet kommer att visa på deras framsteg, och när de väl hittar rätt person att vara tillsammans med, kan de vara säkra på att de har tillgodosett sitt hjärtas behov. Eftersom de fungerar som en musa eller en källa till inspiration för dem runt omkring dem, är det viktigt att de hittar sin egen inspiration inom sig själva.

Vad de utmärker sig inom

Vattenmänniskor födda den 23 januari har en uppgift att bestämma sin livsväg innan de engagerar sig i något arbete eller någon aktivitet där de skulle kunna utmärka sig. Ofta vänder de sig till undervisning, men som visionärer med en större bild i åtanke kan de även leda andra, även om de föredrar att inte stå i rampljuset utan arbeta bakom kulisserna. På sin jakt efter inspiration kan de också bli utmärkta konstnärer, smyckestillverkare, inspirerande coacher och personer som blir en källa till glädje för andra. Allt de behöver för att spela denna roll är att hitta kärleken inom sig och verkligen njuta av livets äventyr.

Födelsedagspresent den 23 januari

Om du vill göra någon född den 23 januari glad kan du ge dem en flygbiljett till en avlägsen destination som du kan tänka dig. Även om de kanske inte har mycket tid, eftersom de ständigt är upptagna av nya spänningar och äventyr, kommer de lätt att prioritera och hålla sig i rörelse om du ger dem en chans till det. De önskar något värdefullt, vackert och romantiskt som är lätt att bära och använda. Eftersom de själva tar hand om praktiska saker bör valet av present handla om skönhet, värde och kärlek.

Positiva egenskaper för 23 januari födda

Optimistiska, öppensinnade och med ett syftesdrivet liv tror dessa personer på mänsklighetens godhet. De är äventyrslystna, roliga och trevliga att umgås med, och sprider kunskap och skratt omkring sig så snart de känner sig nöjda inombords.

Negativa egenskaper för 23 januari födda

Vilseledande och osäkra på sin riktning och varför, kan de snabbt vända sig till oärlighet eller missbruk om de inte älskar och accepterar sig själva. Det är viktigt för dem att förstå sina egna behov och känslor för att undvika dessa negativa tendenser.

Helande kristall

Dioptas är en utmärkt sten för personer födda den 23 januari, främst på grund av dess helande egenskaper som uppmuntrar till medkänsla och förlåtelse. Genom att återföra en till sina misstag och blockeringar från tidigare liv hjälper den dem att bli fria från problem som de sitter fast i och att gå vidare med sina liv. Dioptas används för att se sanningen i relationer, så att deras dynamik kan förändras.

Sabiansk symbol

Den Sabianska symbolen för Vattumannens företrädare födda den 23 januari är:

”En desertör från flottan”

Denna symbol avbildar någon som avvikit från sin väg och nu försöker hitta tillbaka till sin riktning i harmoni med sina sinnen och sitt inre lugn. De som är födda detta datum kan känna att de är skyldiga världen, sin familj eller sitt land något, som om de en gång övergav dem och sprang iväg för att hitta ett bättre liv. Ändå kan deras mål i detta liv också vara frigörelse och att hitta ett sätt att överge slagfältet av något slag, illusioner av något slag, eller någon neptunisk fråga om beroende som de vill flytta bort från.

Som personer födda den 23 januari navigerar genom livets äventyr, söker de sanning, mening och kärlek. Genom att förstå sig själva och sin egen inre värld kan de hitta rätt riktning och inspirera andra längs vägen. Det är viktigt för dem att vara ärliga och sanna mot sig själva och att omfamna medkänsla och förlåtelse, så att de kan leva livet fullt ut och nå sin fulla potential.

Berömda födelsedagar den 23 januari

 • År 1350 föddes Vincent Ferrer, en missionär och logiker som hedrades som helgon av den romersk-katolska kyrkan. Eftersom han var av adligt ursprung har han haft prövningar när han bestämde sig för att gå med i prästerskapets orden men fann sin tro och sitt uppdrag i religionen.
 • År 1838 föddes Marianne Cope, en tysk-amerikansk nunna som också helgonförklarades. Styrkan i hennes tro ledde till att hon inte fick sjukdomen trots direktkontakt med patienterna.
 • År 1907 föddes Hideki Yukawa, en japansk fysiker, akademiker och den första japanska Nobelpristagaren. Han är känd för att utmärka sig inom vetenskapen och har varit universitetsprofessor i många år, där han överför kunskap till dem som vill lära sig.

Viktiga historiska händelser den 23 januari

 • 393 – Den romerske kejsaren Theodosius I (född den 11 januari) utropar sin åttaårige son Honorius (född den 9 september) till medkejsare.
 • 1571 – Royal Exchange öppnas i London.
 • 1846 – Slaveriet avskaffas i Tunisien.
 • 1912 – I Haag undertecknas den internationella opiumkonventionen.
 • 1957 – Walter Frederick Morrison (född den 16 januari) säljer rättigheterna till sin flygande skiva till ett leksaksföretag, som senare döps om till ”Frisbee”.
 • 2003 – Den sista upptäckten av en mycket svag signal från Pioneer 10 och inga användbara data kan utvinnas.