• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 22 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

22 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

För någon född den 22 januari handlar livet om att kommunicera i relationer med andra. De kan ibland vara för passiva som en Vattuman, men det är viktigt att de inte glömmer sitt initiativ och personlighetscentrum. Deras hjärta berättar historien och de behöver prata eller skriva om det för att uttrycka sig själva.

Horoskop 22 januari

Måne – Måne – (Pluto) – Sol

Personer födda 22 januari har ofta två månar och en sol i sitt horoskop, vilket gör att de tenderar att följa andra snarare än att vara ledare. Deras passivitet får dem att ifrågasätta andras motiv och känslor. Familjefrågor blir viktiga, särskilt relationen med deras mamma.

Kärlek och känslor

De som är födda 22 januari behöver reda ut sina känslor. Deras föränderliga natur gör att de inte nöjer sig med tråkiga relationer. De behöver kommunicera och använda sin talgåva för att förklara sina känslor. De måste vara försiktiga med att inte rationalisera sina känslomässiga band för mycket.

Livets syfte

Dessa personer behöver upptäcka hur de bäst uttrycker sin individualitet. De har en känslomässig föränderlighet och söker förklaringar och självgodkännande. De vill rensa sitt sinne från känslomässig dimma genom att sortera sina hjärtefrågor.

Framgång i arbetslivet

Personer födda 22 januari kan bli framgångsrika entreprenörer, starta familjeföretag och vara kreativa. De är bra på detaljanalyser, minnesspel och att hålla mycket information i huvudet. Deras färdigheter ligger inom handel, försäljning, kommunikation och presentationer.

Födelsedagspresent

En bra present till någon född 22 januari kan vara en bildram. De behöver något praktiskt och för att hålla sina minnen i tryggt förvar. Välj något fint, tydligt och användbart, eller ge dem ett minne att hålla fast vid.

Positiva egenskaper

De är känslomässiga, fria att uttrycka sig och en glädje att vara med när de är nöjda. De är medmänskliga och tar humanitärt arbete på allvar.

Negativa egenskaper

De kan vara överdrivna pratare som inte vet när de ska sluta. Självuttryck kan gå långsamt om de offrar sina idéer för gruppens bästa.

Helande kristall

Seriphos grön kvarts är en helande kristall för de som är födda 22 januari. Den hjälper dem att känna tacksamhet för jorden och alla varelser som bebor den. Denna kristall visar hur vackert livet kan vara och hjälper till att väcka den feminina, tillfredsställande och ömma energin i deras hjärta.

Sabiansk symbol

Sabiansk symbol för Vattumannen födda den 22 januari är:

”Ett oväntat åskväder”

Denna symbol pekar på oväntade händelser och utmaningar i livet. De som är födda detta datum måste hantera ödet bortom personlig harmoni och söka efter inre frid. I sökandet efter ett hem kan de flytta, resa eller gå vilse på grund av oundvikliga förändringar och skakningar i deras system.

När de accepterar denna symbol i sitt liv kan det vara svårt för dem att slå sig till ro med någon annan än sig själva. Detta kan leda till att de blir en katalysator för förändring för andra, likt åskvädret i symbolen.

Berömda födelsedagar den 22 januari

 • År 1788 föddes Lord Byron, en engelsk poet, dramatiker, politiker och en ledande person i den romantiska rörelsen. Han blev både hyllad och kritiserad i livet för sina aristokratiska överdrifter – enorma skulder, många kärleksaffärer med både män och kvinnor, rykten om en skandalös förbindelse med sin halvsyster och självvald exil.
 • 1936 föddes Alan J. Heeger, en amerikansk fysiker och kemist som fick Nobelpriset för upptäckten och utvecklingen av ledande polymerer. Han är känd för en vacker förklaring av vetenskaplig forskning, där han hävdar att naturen faktiskt beter sig så som den är tänkt i en forskares huvud.
 • 1965 föddes Steven Adler, en amerikansk rocktrummis känd som medlem av hårdrocksbandet Guns N’ Roses från vilket han fick sparken på grund av sitt heroinmissbruk. Han lämnades av sin far och förkastades av sin mor på grund av dåligt uppförande och hade uppenbarligen en svår familjehistoria att ta itu med på sin väg till kreativt uttryck.

Viktiga historiska händelser den 22 januari

 • 1506 – Vatikanen berikas med den första kontingenten på 150 schweiziska vakter.
 • 1905 – 1905 års revolution inleds i Sankt Petersburg när Bloody Sunday äger rum.
 • 1927 – Den första direktsända radiokommentaren av en fotbollsmatch ges av Teddy Wakelam (född den 8 maj).
 • 1946 – Central Intelligence Group skapas, föregångare till Central Intelligence Agency (CIA).
 • 1957 – ”Mad bomber” från New York, George P. Metesky (född den 2 november), arresteras och anklagas för att ha placerat ut mer än 30 bomber.
 • 1973 – Valbar abort legaliseras i alla femtio stater av USA:s högsta domstol.