• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 21 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

21 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

När denna unga och speciella Vattuman vandrar genom livet, blir deras huvudmål att reparera bilden av den fallna solen. Dessa rebeller föds den 21 januari, och även om de inte alltid har all information, behöver de samla erfarenhet och sociala kontakter för att glänsa som innovatörer och världsförändrare.

21 januari horoskop

Månen – Solen – (Pluto) – Solen: Denna planetariska rad talar om behovet av att förena motsatser, som de feminina och maskulina arketyperna i sina föräldrar. Med tiden lär de sig att bygga en självkänsla som kanske inte alltid är så ärlig som de önskar. För att verkligen bli sitt bästa jag, behöver de bygga upp villkorslös respekt för alla i världen och betrakta andra som jämlikar.

Kärlek och känslor

Som 21 januari-födda väljer de ofta partners som passar perfekt in i deras familjehistoria. Konflikter är oundvikliga, och känslan av uppdrag kan lämna dem i chock, bara för att upptäcka var deras plats är. För att hitta kärlekens befriande känslor måste de släppa taget om gamla och statiska känslor och gå vidare.

Syfte

Detta är ett datum för genetiska möten och oppositioner, och allt som behöver läkas i ens släktträd. Gränser kommer inte att respekteras förrän de är väl uppsatta, och känslomässig utpressning kommer bara att hjälpa inkräktarna att rusa in och skaka om deras värld.

Utomordentliga talanger

De som är födda den 21 januari utmärker sig i ansvarsfulla roller, som politiker, forskare eller beskyddare av sin omgivning. De absorberar högre kunskap med lätthet och känner sig skyddade av den högre kraften.

Födelsedagspresent den 21 januari

När du väljer en present, titta på deras hem och se deras behov. En konstnärlig gåva, som en målning eller skulptur, eller en bok är alltid ett bra val.

Positiva egenskaper

Nyfikna och öppna för nya erfarenheter, ger de tillräckligt med frihet till alla i sitt liv och önskar samma sak i gengäld.

Negativa egenskaper

Överbelastade av familjefrågor kan de ha mycket känslomässigt bagage och vara omedvetna om det tills de pressas till självkännedom.

Helande kristall

Snöflingeobsidian hjälper dem att föra sina känslor upp till ytan och undersöka skadliga tankemönster. Den här kristallen tar bort negativitet från en person eller det utrymme som omger den och hjälper en att hålla sig centrerad och fokuserad när en kaotisk situation presenterar sig i deras liv.

Sabian Symbol

Sabianska symbolen för stenbockar födda den 21 januari: ”Ett gammalt Adobe-mission i Kalifornien”. Andligheten bakom denna symbol pekar på Neptuns sida i Vattumannens tecken, snarare än Solen i nackdel. Detta datum representerar fortfarande ett tillstånd av illusion, där individen kanske inte är medveten om sina låga energinivåer, dålig självkänsla eller bristfällig självbild. Mycket arbete måste läggas ner för att skaka av sig föräldra- och familjemönster och bryta sig loss från det system som får dem att känna sig små på något sätt.

Berömda födelsedagar den 21 januari

 • 1912 föddes Konrad Emil Bloch, en tysk-amerikansk biokemist som fick Nobelpriset i fysiologi och medicin för upptäckter som rörde kolesterol- och fettsyrametabolismen. På grund av nazisternas förföljelser av judar var han tvungen att fly från sitt hemland.
 • 1956 föddes Geena Davis, en amerikansk skådespelerska, författare, producent, före detta fotomodell och före detta bågskytt. Hon är för närvarande gift för fjärde gången och respekterade uppenbarligen sitt inre behov av att släppa taget om familjemönster som har hållit henne tillbaka.
 • 1953 föddes Paul Allen, en amerikansk affärsman och filantrop, en av Microsofts medgrundare. Han hoppade av college och uppmanade sin vän att göra detsamma, och denna vänskap (med Bill Gates) resulterade i otroliga ekonomiska framgångar.

Viktiga historiska händelser den 21 januari

 • 1535 – Franska protestanter bränns på bål framför katedralen Notre Dame efter plakataffären.
 • 1720 – Stockholmsfördraget undertecknas av Sverige och Preussen.
 • 1789 – The Power of Sympathy or the Triumph of Nature Founded in Truth, den första amerikanska romanen, trycks i Boston.
 • 1911 – Det första rallyt i Monte Carlo.
 • 1925 – Albanien förklaras som en republik.
 • 1954 – USS Nautilus, den första atomdrivna ubåten, sjösätts av Mamie Eisenhower, USA:s första dam (född den 14 november).