• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 20 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

20 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 20 januari slutför solen sin resa genom Stenbocken, och även om den kan befinna sig i Vattumannens tecken när någon föds, strålar Stenbockens energi genom hela dagen tills den omfamnar Jupiters och månens roller vid resans slut.

Horoskop för den 20 januari

Månen – Pluto – (Pluto) – Solen

Den 20 januari brukar vara dagen då solen förflyttar sig från Stenbockens tecken till den befriande Vattumannen. Stenbockens uppgift är att omfamna sitt motsatta tecken Kräftan, som styrs av månen, precis som Vattumannen ska omfamna Lejonets sol. Med dessa två ljus på varsin sida av Pluto, behöver vi förstå deras betydelse för helheten. Det är dagen då djupa förändringar av perspektiv, inre ljus och känslomässigt tillstånd sker. Ett skifte från känslomässigt till rationellt, från undermedvetet, via omedvetet till medvetet. Det är en plats där något måste återuppstå, hittas, grävas fram eller upptäckas. Bland massorna av människor kommer endast en kung att resa sig, och det är upp till dessa människor att hitta förträffligheten och kungligheten inom sig, samtidigt som de separerar sig från familjeband, mönster och känslomässiga band, för att bli en ledare.

Kärlek och känslor

Känslolivet för de som föds den 20 januari är som en berg- och dalbana, med intensiva känslor som de ofta försöker dölja. De tenderar att attrahera och välja partners som skadar dem på något sätt, bara för att kunna rationalisera och gå vidare, stänga sitt hjärta mer och mer med tiden. Om de slutar vårda sitt inre barn kan de bli distanserade och stängda, separerade från världen och ensamma i sitt försvar av sitt känsliga inre.

Deras övertygelser och syn på världen definierar riktningen för deras kärleksliv. Om de vill leva tillsammans med någon hela livet måste de ha en stark tro och inte basera sina beslut på tvivelaktiga hopp. De som föds detta datum behöver veta, snarare än att gissa, och känna med hela sitt väsen att de har hittat rätt person att dela livet med, för att kunna skapa den samhörighet de längtar efter.

Syfte

Den 20 januari har ett numeriskt värde som härleds till nummer 3 och Jupiters inflytande. Det är tydligt att det finns ett behov av att förena olikheter och genom kärlek, familj och relationer utvecklas mot självupptäckt och uppfyllelse. Men det är lika tydligt att personer födda denna dag är ämnade att tänka, resa, lära sig, expandera och undervisa. Som en filosof vid tecknets slut, behöver de göra en slutlig syntes av Stenbocken och se vilka skulder som är betalda och vilka som inte är det. När deras övertygelser börjar förändras till det bättre och de börjar bygga upp en rimlig optimism, kommer de att veta att de är på rätt väg.

Talanger och yrkesval

De som föds den 20 januari visar sig ofta vara utmärkta medlare, matchmakers eller fredsmäklare. Beroende på deras eget emotionella tillstånd och deras relationer inom den familj de föddes in i, kommer de att ha den potential som behövs för att röra sig i en meningsfull riktning. Antingen kommer deras känsla av barnslig trygghet att stanna kvar hos dem under lång tid, eller så lämnar de den för tidigt för att deras liv ska kunna utvecklas till en imponerande framtid.

Födelsedagspresent den 20 januari

För att göra en person som är född den 20 januari lycklig måste man förstå att de har något av en dubbelnatur. Det säkraste sättet att välja en tillfredsställande present är att nå deras känslomässiga kärna, men den kan vara svår att nå och ger inte mycket utrymme för kreativitet som lämnar avtryck. För att vara på den säkra sidan är det alltid ett bra val att vända sig till deras behov av att lära sig eller resa och ge dem en flygbiljett till en plats de alltid velat besöka, eller en bok om filosofi som de vill läsa. Välj en kraftfull bild till deras hem eller en session med en terapeut om de är tillräckligt öppna, men var försiktig så att du inte går emot deras självbild och ego.

Positiva egenskaper för den 20 januari född

Empatisk, omtänksam, känslig och begåvad, detta är en person som kan skapa otroliga saker om han eller hon får känslomässigt stöd av de rätta personerna. De vårdar sitt inre barn och bryr sig mycket om andra även om de håller sig tillbaka istället för att visa sin tillgivenhet.

Negativa egenskaper för den 20 januari född

Stängda för omvärlden, oförmögna att hitta mening i sårande upplevelser från det förflutna och ständigt ifrågasätter sin vision. Dessa personer kan lätt vända sig till destruktiva tendenser.

Helande kristall

En mycket bra kristall för att passa behoven hos en personlighet född den 20 januari är malakit. Denna stens skyddande egenskaper ger personen utrymme att skapa en barriär mot den yttre världen och lämnar tillräckligt med tid och energi för att hantera allt som pågår inombords. Malakit kommer att hjälpa en att öppna sitt hjärta för andra och ge harmonisk energi till alla typer av relationer.

Sabian Symbol

Den Sabianska symbolen för Stenbockar som är födda den 20 januari:

”Ett hemligt möte mellan män som ansvarar för verkställande beslut i världssammanhang”.

Detta datum är en plats för sammankomster av dem som är viktiga, och månen med solen bidrar till den bilden. Denna symbol talar om viktiga människor, män i den tydligaste maskulina, ledande principen, och deras makt, inflytande och förmåga att påverka världen från skuggorna, konspirera eller arrangera saker för alla andra.

Personer födda den 20 januari har en kraft och en inneboende visdom som gör att de kan påverka sin omgivning på ett betydande sätt. Genom att omfamna både deras känsliga och rationella sidor, kan de hitta en balans som hjälper dem att navigera i livet och skapa en framgångsrik och meningsfull tillvaro. De är unika individer som har förmågan att både lära och undervisa andra, samtidigt som de upptäcker sin egen sanna potential.

Berömda födelsedagar den 20 januari

 • 1920 föddes Federico Fellini, en italiensk regissör och manusförfattare, känd för sin distinkta stil där fantasi och barockbilder blandas med jordnära bilder. Han uppgav att minnet inte dominerar hans filmer och att han uppfann nästan allt, från barndomen och karaktären till alla minnen och drömmar, bara för nöjet att kunna återberätta dem.
 • År 1971 föddes Gary Barlow, en engelsk sångare och låtskrivare, mest känd som frontman och sångare i Take That. För att visa på tillväxtens väg kan vi se att han började som ledare för en grupp för att senare gå vidare till en solokarriär.
 • 1979 föddes Will Young, en engelsk sångare, låtskrivare och skådespelare som var den första vinnaren av den världsomspännande Idol-serien. Han bär på den arketypiska historien om en ung man med faderliga anor knutna till regeringen och militära omständigheter, samtidigt som han offentligt kom ut som homosexuell 2002.

Viktiga historiska händelser den 20 januari

 • 250 – En omfattande förföljelse av kristna i Rom inleds av kejsar Decius och påven Fabianus blir martyr.
 • 1356 – Anspråk på den skotska tronen överlåts av Edward Balliol till Edward III (född den 13 november) i utbyte mot en engelsk pension.
 • 1921 – Turkiets första konstitution antas.
 • 1929 – Den första långfilmsfilmen med talande film som filmats utomhus släpps i Old Arizona.
 • 1953 – Dwight D. Eisenhower (född den 14 oktober), den första presidenten som börjar sitt presidentskap den 20 januari, installeras som USA:s 34:e president.
 • 2009 – Som den första afroamerikanska presidenten invigs Barack Obama som USA:s 44:e president.