• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 19 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

19 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 19 januari är verkligen en speciell dag, då människor födda på detta datum verkar vara här för att upplysa oss med sina egna livshistorier och personliga utveckling. De har mycket att lära sig om sig själva och sitt inre ljus, men när de gör det blir de en inspirationskälla för oss alla.

Horoskop för den 19 januari

SOL – NEPTUN – (Pluto) – SOL

I denna planetariska konstellation är Neptunus som ett hav vi måste korsa ensamma för att finna vårt inre centrum och vår sanna kärna. Personligheten är i kontroll, men ständiga prövningar gör oss svaga och får oss att söka utanför oss själva det vi borde finna inom. Här finns en distans att överbrygga, både inom oss och mellan oss och andra människor.

Det andra steget i siffertolkningen ger oss nummer 11 – Uranus’ tal, symbol för upplysning och medvetandeförändringar. Här möter vi inte bara två motsatta personligheter, utan också möjligheten att dualiteter kan bli en och den yttersta medkänslan finnas mellan radikalt olika individer. Detta pekar på den viktigaste uppgiften som de födda den 19 januari behöver lösa.

Kärlek och känslor

Människor födda den 19 januari är ofta idealister som tenderar att hålla sig på avstånd från jordnära perspektiv. De idealiserar sina partners och de de blir förälskade i, vilket härstammar från ett starkt behov av att skydda sig från sårbarhet. De kan ha många relationer, eller till och med äktenskap, grundade på plötslig idealism som visar sig vara annorlunda än deras första intryck.

De har dock beslutsamheten att ta de nödvändiga stegen för att finna känslomässig uppfyllelse. Men för att verkligen göra det måste de möta sina egna inre strävanden och behov, och vända sig till självupptäckandets väg för att ta reda på vad de vill ha i första hand.

Syfte

Dessa personers livssyfte är mer fokuserat på deras relationer med andra människor än på deras eget jag. De som blir riktigt framgångsrika och gör betydande förändringar i världen har oftast en historia om kraftfulla partnerskap, äktenskap eller en relation med Gud, som får dem att reflektera över hur de kan förena sina inre konflikter och motsättningar. De söker kärlek och samhörighet i detta liv och känner sig hela först när de hittar ett sätt att samexistera med en person av annan karaktär.

Vad de utmärker sig i

De som är födda den 19 januari har ofta ett starkt inre driv som får dem att jaga sina drömmar under hela livet. Ibland blir de rebeller och upprorsmakare, men oftare blir de chefer, direktörer och ledare inom olika områden, alltid redo att förverkliga nya visioner. Deras största talang ligger dock i förmågan att hantera mellanmänskliga relationer och kontakten mellan människor som skiljer sig åt i grunden. På jakt efter harmoni och tillhörighet stöter de ofta på möjligheter att starta familjeföretag, gemensamma projekt och partnerskap, och de kommer verkligen att briljera när de delar med sig av sina insikter och erfarenheter.

Födelsedagspresent den 19 januari

Nyfikna och öppna för nya upplevelser vet dessa personer hur man njuter av presenter som ger dem möjlighet att utforska kreativa aktiviteter som de inte har provat tidigare. Överraska dem med konstmaterial eller en lämplig kristall, eller lär dem hur man kan integrera sin andlighet i romantiska relationer. De kommer att uppskatta konstverk så länge de är ärliga och kan använda meditation eller healingtekniker, musik och hjälpmedel för att uppnå inre frid och lugn.

Positiva egenskaper för den 19 januari född

Kreativa, inspirerade och öppensinnade, dessa personer vet vad de kämpar för och varför. De är nyfikna, unika och vända mot andra människor, alltid redo att engagera sig i nya aktiviteter och situationer som får dem att känna livets rus.

Negativa egenskaper för den 19 januari född

När de känner sig förlorade eller ensamma vänder de sig till oärlighet, i tron att det är det bästa sättet att lösa konflikter. Detta gör dem destruktiva och leder till att otillfredsställande mönster upprepas.

Helande kristall

När vi söker efter en sten för Stenbockar födda den 19 januari måste vi tänka på deras andliga behov lika mycket som de jordiska. Amblygonit är ett bra val, som en kristall som hjälper till att utveckla medvetenheten om deras egen gudomlighet. Det är en sten som ökar kreativiteten och inspirerar till skapande inom musik, dans, poesi och skrivande, och som hjälper en person att vara i fred.

Sabiansk Symbol

Den Sabianska symbolen för Stenbockar födda den 19 januari:

”En kvinna som läser teblad”

När vi kombinerar denna neptuniska symbolik med Mars’ upphöjning i Stenbocken, framträder en intressant koppling. Detta pekar på en kraftfull kombination av feminina och maskulina energier som präglar detta datum, och betonar viktiga, idealistiska relationer.

Berömda födelsedagar den 19 januari

 • År 1736 föddes James Watt, en skotsk uppfinnare, mekanisk ingenjör och kemist vars arbete med en ångmaskin ledde till den industriella revolutionens förändringar. Han försökte kommersialisera uppfinningen men fick ekonomiska svårigheter tills han gick in i ett partnerskap med Matthew Boulton.
 • År 1809 föddes Edgar Allan Poe, en amerikansk författare, redaktör och litteraturkritiker. Han anses vara uppfinnaren av genren detektivroman och anses vidare ha bidragit även till science fiction, men försökte leva enbart på att skriva, vilket resulterade i ett ekonomiskt svårt liv och karriär.
 • År 1943 föddes Janis Joplin, en inflytelserik amerikansk sångerska som har fått djupa ärr i sin personlighet medan hon fortfarande gick i skolan, vilket resulterade i drogmissbruk och hennes död vid 27 års ålder av en överdos heroin.

Viktiga historiska händelser den 19 januari

 • 1607 – San Augustin-kyrkan färdigställs – den äldsta kyrkan som fortfarande står kvar i Filippinerna.
 • 1853 – Il trovatore, Giuseppe Verdis opera, har premiär i Rom.
 • 1883 – Det första elektriska belysningssystemet med luftledningar börjar användas i Roselle, New Jersey.
 • 1920 – Den amerikanska senaten röstar mot att ansluta sig till Nationernas förbund.
 • 1986 – Det första datorviruset från IBM PC släpps.
 • 1993 – Tjeckien och Slovakien ansluter sig till FN.