• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 1 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

1 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Tänk dig en värld som firar en sprakande nystart varje 1 januari, där alla lämnar det gamla bakom sig och känner den inre drivkraften mot nya äventyr – en känsla som de födda på denna dag delar med världen.

Horoskop för 1 januari

(Pluto) – SOL – (Pluto) – SOL

Denna dag symboliserar en sammanslagning av två mäktiga individer, där deras skuggor följer dem i hemlighet. Det representerar en tid då mörka hemligheter kommer upp till ytan när en person möter någon som matchar deras egen viljestyrka och karaktär. Det liknar två baggar på en smal bro som driver varandra mot döden, såväl som två kungar som rider sida vid sida i strid. Denna planetära och numeriska kombination kräver absolut och villkorslös respekt, en strävan efter enighet och lär en person att hitta den gyllene medelvägen i varje situation i livet.

Kärlek och känslor

De som föds den 1 januari är passionerade individer som drivs av sin inre medvetenhet och ljus. Trots att de kanske inte verkar extremt sociala eller öppna för kärleksband, kommer relationer med verklig inverkan att lämna djupa spår i deras emotionella värld och göra dem sårbara till den grad att det blir en börda. Magnetismen de känner gentemot vissa människor och avsmaken för andra kommer att definiera deras hjärtas bana. De dras till dem de inte respekterar och till dem som kan kallas karmiska fiender, och deras uppgift blir att föra de mörkaste önskningarna till medvetandet och sprida ljus över sitt inre mörker.

Trots att de kanske inte känner sig lyckliga i kärlek, är de i själva verket välsignade med självförtroende och förmågan att hitta någon lika kraftfull och djup. De är individer som inte kompromissar i onödan och aldrig nöjer sig med mindre än vad de vet att de förtjänar. Relationer kommer att tillfredsställa dem endast när de hittar någon som är lika stark och kapabel som de själva.

Syfte

Även om man kan förvänta sig att den 1 januari markerar en stark individualitet, är det faktiskt ett datum för samhörighet och enhet mellan två hela individer. Det bär attraktionen av motsatser och djupt rotade personligheter, och ger löfte om betydelsefulla möten som denna person kommer att uppleva under sin livstid. Varje födelse den 1 januari bär på den kraftfulla energin av en nystart som enighet mellan två, och partnerskap av alla slag är möjliga här. Sann kreativitet och inspiration kommer när man accepterar andras svagheter.

Vad de utmärker sig i

En person född den 1 januari är alltid djup och söker svar som kräver eftertanke och grävande. De kan finna sin plats inom psykologi och arkeologi, eller helt enkelt ha stor glädje av att arbeta nattskift tillsammans med kompetenta kollegor. Oavsett deras specifika sociala roll kommer de som föds denna dag alltid att ha en uppgift att hitta det som behöver läkas och återhämtas efter en storm, i sitt eget liv eller i andras liv.

Födelsedagspresent den 1 januari

Din gåva till en person född den 1 januari bör vara något som avslöjar mysterier, något som på något märkligt sätt tillfredsställer deras sinnen samtidigt som det lyser upp de djupa, mörka, inre frågorna. Det kan vara en bok om Carl Gustav Jung, likväl som en enkel modern lampa som får plats i det mörkaste hörnet av deras hem. Välj något spännande, även om det kanske inte helt överensstämmer med deras personliga åsikter.

Positiva egenskaper för 1 januari-födda

Kraftfulla och resursfulla personer med en otrolig potential för ett framgångsrikt liv, inflytelserika och vet exakt var de hör hemma. De är självsäkra, viljestarka och har en djup förståelse för den naturliga utvecklingen av alla aktuella frågor.

Negativa egenskaper för den 1 januari-födda

Uppfinningsrika och intelligenta personer som ibland drar sig undan till ensamhet och avskiljer sig från idealet om emotionell tillfredsställelse. De kan vara manipulativa och använda tvivelaktiga metoder för att nå sina mål.

Helande kristall

Även om en födelsedag den 1 januari inte nödvändigtvis innebär att man behöver en ökad inre eld, är det alltid bra för den här personen att ha en Libyan Desert Glass i sitt hem. Den resonerar med deras tredje chakra, höjer deras energinivå och skyddar dem från eventuella självdestruktiva tendenser som utlöses av känslan av ensamhet och att vara missförstådd.

Sabiansk symbol

Den sabianska symbolen för Stenbockar födda den 1 januari under år som inte är skottår:

”En stor grupp fasaner på en privat egendom.” Den sabianska symbolen för Stenbockar födda den 1 januari under skottår:

”En albatross som äter ur en sjömans hand.” Dessa symboler representerar en koppling mellan naturen och en människa, där båda delar sin kärlek till flygning och förmågan till perspektivskiften som krävs för att komma vidare. Det är tydligt att naturkrafterna är här för att kunna användas, såväl som de vingar som de föds med.

Berömda födelsedagar den 1 januari

 • 1548 föddes Giordano Bruno, en matematiker, filosof, poet och kosmologisk teoretiker som föreslog att stjärnor bara var avlägsna solar omgivna av egna exoplaneter som kunde ge upphov till liv.
 • 1895 föddes J. Edgar Hoover, den förste chefen för Federal Bureau of Investigation (FBI) i USA. Det fanns bevis för att han i hemlighet missbrukade sin makt och även om detta är en sorts myt sägs det att alla kongressledamöter, senatorer och till och med presidenter var rädda för honom.
 • 1919 föddes J. D. Salinger, en amerikansk författare som är känd för romanen The Catcher in the Rye, ett kontroversiellt verk som ledde till offentlig uppmärksamhet och granskning. Detta gjorde honom tillbakadragen och mindre produktiv än han var i början av sin författarkarriär.

Viktiga historiska händelser den 1 januari

 • 45 f.Kr. – Den 1 januari fastställs som nytt datum för det nya året i Romarriket, då den julianska kalendern träder i kraft som civil kalender.
 • 1502 – Portugiserna utforskar den nuvarande platsen Rio de Janeiro för första gången.
 • 1801 – Det största kända objektet i asteroidbältet, Ceres, upptäcks av Giuseppe Piazzi (född den 16 juli).
 • 1908 – Ett nytt år inleds genom att en boll släpps för första gången vid midnatt på Times Square i New York.
 • 1934 – Ön Alcatraz blir ett federalt fängelse i USA.
 • 1983 – Internet skapas när ARPANET officiellt börjar använda Internetprotokollet.