• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 16 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

16 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

De som föds den 16 januari är de mest kreativa och glada bland alla Stenbockar, så länge de kan omge sig med skönhet och skratt samt tillgodose sina behov. De har en utmanande uppgift att hitta en balans mellan Stenbockens mörka och kalla, rationella ansvar och Venus ljusa, färgstarka och magiska kreativitet som kretsar runt sin mästare – solen.

Horoskop för 16 januari

SOL – VENUS – (Pluto) – SOL Denna planetariska rad förmedlar budskapet om kärlek och hur den kan göra dig fri. Alla begränsningar och bojor från Stenbocken, genetik och familjeband, måste brytas för att kärlek och en personlig känsla av värde ska få utrymme. Individer födda detta datum kommer aldrig att finna frid om de inte ägnar sig åt inspirerande och kreativa aktiviteter som de genuint älskar. Kärleken kommer att frigöra dem på ett eller annat sätt, och ju mindre de gör motstånd, desto lyckligare blir de. Deras lycka definieras genom deras förmåga att verkligen knyta an och älska en annan människa samt sin egen spegelbild.

Kärlek och känslor

För den som är född den 16 januari är utmaningen att balansera det maskulina med det feminina urinstinkt. Deras jakt på kärlek kommer att lämna dem otillfredsställda om deras sexuella natur inte också tillfredsställs, och all rationalisering kommer bara att leda till frustration som tycks olöslig. Denna personlighet har tydliga gränser mellan den intellektuella, känslomässiga och fysiska världen, vilket gör det svårt för dem att hitta en partner som kan komplettera dem inom alla dessa sfärer i livet.

Passionerad och beredd att erövra sin älskades hjärta kan denna Stenbock vänta i åratal på den perfekta kärleken. Men Venus agerar impulsivt nu, och med Mars som deras datumprimära härskare finns det ingen tid att vänta i deras kärlekshistoria. Denna impuls kan driva dem till äktenskap tidigt, liksom den kan driva dem till en annan extrem, men det de verkligen bör eftersträva är balansen mellan handling och attraktion, passion och känslor samt alla de saker som de värdesätter i sina liv.

Syfte

En framgångsrik berättelse om den 16 januari kan inte skapas utan en personlig känsla av värde, magi och kärlek, och partnerskap samt äktenskap bör endast uppstå ur genuina och vackra känslor samt den inre vägledning som får dem att le. Deras syfte i denna värld är att initiera, tända elden av passionerade val, kärlek och sexualitet, att vara den som förbinder känslor med instinkter och hjärtats frågor med kroppens. Ofta är de barn till unga föräldrar eller de som gjort instinktiva val. Deras mogna Stenbocknatur behöver tämja det ungdomliga inom sig och forma det till konstruktiva sätt att manifestera skönhet.

Vad de utmärker sig i

Kreativa och vända till vackra saker, individer födda detta datum utmärker sig i kreativt arbete, alla typer av konst, samt värdebedömningar av alla slag. De kommer att känna ett behov av att kämpa för materiell trygghet, och detta gör dem utmärkta inom ekonomi och finansiella risker. Det inre tillståndet av konstant trots gör dem utmärkta inom sport och tävlingar, medan Venus ger dem taktfullhet för att vara en accepterad och taktfull medlem i ett team. De skriker när det behövs och kämpar för sina rättigheter, passionerade och fokuserade på att skapa kärlek i världen.

Födelsedagspresent den 16 januari

De som är födda den 16 januari har ett öga för vackra saker och de kommer när som helst att uppskatta ett nytt konstmästerverk i sitt hem. Detta betyder inte att de kommer att finna mycket glädje i urbana och abstrakta former av konst, utan snarare flödet av känslor som visas genom traditionella värden, men på ett nytt sätt. De behöver något som lyser upp deras statiska värld och låter dem göra en förändring, och även om du bara betalar för städning kommer de att vara tacksamma för chansen att bli befriade från en liten del av ansvaret. Det här är en person som också kommer att uppskatta en bra träning eller en kurs i löpning och en månadsavgift för ett gym eller en yogaklass.

Positiva egenskaper för den 16 januari född

Konstnärliga, genomträngande och extremt inspirerande, dessa personer kan vara ledande inom hela konstformer och uttryckssätt. De är innovativa och vet var de ska leta efter skönhet, och hittar den i saker som andra kanske tycker är föråldrade eller felaktiga.

Negativa egenskaper för den 16 januari född

Slitsade mellan två inre ytterligheter söker de vanligtvis efter människor som kan fungera som deras ”negativa” reflektion i den yttre världen. Även om de är extremt hjälpsamma med andras dilemman kan de inte lösa sina egna dilemman.

Helande kristall

De som är födda den 16 januari läker sina känslomässiga strider bäst med grossular granat, helst orange för deras primära inre känslomässiga behov. Detta är en sten för att läka deras hjärta och en relativt sällan använd januaristad som stimulerar social tillväxt och service till samhället. I sin gröna variant läker denna sten känslomässiga blåmärken och hjälper dessa personer att hitta sin plats bland familjemedlemmar och i hela sitt släktträd.

Sabiansk symbol

Den Sabianska symbolen för stenbockar som är födda den 16 januari:

”En naturand som dansar i den skimrande dimman från ett vattenfall.” Denna symbol talar om naturens kraft och glada, magiska bilder som den för med sig till våra liv. Även om vi kanske tror att de som är födda detta datum har några stela och rationella uppgifter som måste uppfyllas, har de uppenbarligen ett syfte att hitta ett sätt att närma sig sin djuriska natur och sina instinkter genom skönhet och harmoni. Detta är en position som talar om att hitta skönhet i allt, inklusive alla de eventuellt aggressiva och negativa saker som kan belasta ens liv.

Så för att sammanfatta, individer födda den 16 januari är mycket kreativa och lyckliga personer som lyckas bäst när de omger sig med skönhet och skratt. De har en svår uppgift att balansera mellan stenbockens mörker och kalla, rationella ansvar och den ljusa, färgstarka och magiska kreativiteten hos Venus. Deras sökande efter kärlek och en meningsfull förening är centralt för deras lycka och personliga utveckling. Med sina konstnärliga talanger, taktfullhet och passion för skönhet, kommer de att utmärka sig i kreativa yrken och som uppskattade medlemmar i ett team. För att läka och utvecklas behöver de söka balans i alla aspekter av livet, inklusive kärlek, sexualitet och personlig tillväxt.

Berömda födelsedagar den 16 januari

 • År 1836 föddes Frans II av de två Sicilierna, den sista kungen av de två Sicilierna innan de slogs samman med kungariket Sardinien till det nybildade kungariket Italien.
 • År 1853 föddes André Michelin, en fransk affärsman som var med och grundade Michelin Tyre Company. Han främjade turism med bil och hade ett konstruktivt och uppfinningsrikt samarbete med sin bror, vilket ledde till att de båda blev invalda i Automotive Hall of Fame i Dearborn, Michigan.
 • 1959 föddes Sade eller Helen Folasade Adu, en nigeriansk engelsk sångerska, låtskrivare och producent. Som barn till skilda föräldrar och som bodde långt från sin far hade hon en talang som hon visade genom unika musikaliska uttryck.

Viktiga historiska händelser den 16 januari

 • 27 f.Kr. – Romarriket börjar när titeln Augustus tilldelas Gaius Julius Caesar Octavianus (född den 23 september) av den romerska senaten.
 • 1492 – Drottning Isabella I får den första grammatiken av det spanska språket.
 • 1547 – Ivan den förskräcklige (född den 3 september) blir Rysslands tsar.
 • 1605 – Den första boken Don Quijote av Miguel de Cervantes publiceras.
 • 1786 – Statuten för religionsfrihet antas i Virginia.
 • 1909 – Den magnetiska sydpolen hittas av Ernest Shackletons expedition.