• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 15 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

15 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 15 januari symboliserar en sammanblandning av erfarenhet och ungdomlig energi, och erbjuder alla byggare och ambitiösa ledare chansen att blomstra. Det är dagen för stora tänkare, men också för krigare som agerar på instinkt, som om två personer ständigt gömmer sig i en och samma individ och påminner dem om deras inre dualitet.

Horoskop för den 15 januari

SOL – MERKURIUS – (Pluto) – SOL Som med alla kombinationer som innefattar Merkurius, indikerar denna sammanställning de många personligheter som individen bär inom sig. Spridd mellan två solar har denna lilla Merkurius en ljus och en mörk sida att förena, sammanfoga till en och förstå var den gyllene medelvägen finns. En planetuppställning som denna antyder ofta vikten av en individs relation till sina syskon och om band som inte kommer att upplösas, inte ens genom extremt mörka omständigheter eller döden. Kraften hos dessa samexisterande fullständiga personligheter är vad som kan hela världen, om bara instinkter och konflikter kunde kastas åt sidan och deras kärleksfulla, ömma natur komma fram.

Kärlek och känslor

Frågor om deras personlighet och potentiella problem med auktoriteter är bara toppen av isberget när det kommer till problem som dessa individer har i relationer med andra människor. Deras inre kamp för överhöghet och frigörelse kan leda till alltför rationella val av partner, och de kan ha svårt att hitta tillräcklig ro för att slå sig ner och anse att den andra personen är värd deras fulla uppmärksamhet. Deras inre konflikt gör att de väljer en partner på impuls, mycket mindre försiktigt än andra Stenbockar, bara för att så småningom upptäcka att de vill separera eller skiljas för att hitta sin egen inre kärna igen.

Deras kärlekshistoria måste vara en berättelse om ultimat respekt och gemensam kreativitet och uttryck, där båda parter får tillräckligt med frihet för att behålla den grundläggande personlighetsstrukturen intakt. Så snart typiska begränsningar träder fram kommer de att kyla av och ta avstånd utan att någonsin tvivla på sitt beslut. Kärleken till barn kommer att vara en stark drivkraft för många av dem som föds detta datum, liksom behovet av att lämna en arvtagare till sin blodslinje. Uppdelade i två personligheter kan de välja att vara i parallella relationer och ständiga dilemman som får dem att agera på flera sätt samtidigt. När de väl hittar sin personlighetskärna och börjar uttrycka sin inre sanning med lätthet kommer även alla relationsproblem att redas ut.

Syfte

Den 15 januari bär på känslan av något speciellt och kungligt, precis som varje mitten av månaden. Denna dag handlar om status som måste byggas upp genom uttryck och den frihet man måste få genom att fatta hjärtats beslut. Med så mycket på sinnet finns det aldrig någon vila för dem som är födda denna dag. De kommer att växla mellan olika teman och mellan en inre personlighet och en annan, omedvetna om sina förändringar och fysiska behov längs vägen. Deras soltecken kräver en kraftfull grund, eftersom de ofta kommer att prata mer och göra mindre, bara för att upptäcka att tiden har gått förbi dem och att de fortfarande inte har fattat de grundläggande besluten de ville. Ett syfte som de föds med är dock kopplat till högre plan, idéernas och universellt tänkandets område, och de bör koppla samman sig med samhället, vända sig till humanitärt arbete, experimentera med vetenskap eller jorda och otroliga idéer som tar form i deras sinne.

Vad de utmärker sig inom

Med sin önskan att vara omgiven av något handgjort och sitt moderna synsätt på Stenbockens värld är de utmärkta programmerare, byggare eller arkitekter. Å andra sidan känner denna personlighet att det är obligatoriskt att förklara sig för världen. Oavsett om detta sker genom meningsfulla samtal i enrum, genom att skriva eller genom att kämpa mot hela det system de lever i, kommer de att känna ett behov av att uttrycka sina åsikter och sin personliga synvinkel tills de får andra att förstå.

Födelsedagspresent den 15 januari

Den perfekta presenten till en person född den 15 januari är en bok med noveller. De är nyfikna och älskar ett hårt omslag, traditionella värderingar och historiska fakta, men har inte det vanliga Stenbocks tålamod som krävs för att hålla fokus på en oändlig roman av något slag. De blir snabbt uttråkade om deras intressen inte väcks av inre passionstillstånd, och deras energi gillar inte att begränsas på något sätt. När deras känsla för praktiska saker beaktas är det omöjligt att välja fel.

Positiva egenskaper för födda den 15 januari

En outsider med ett kraftfullt sinne, det här är någon briljant, innovativ och modig. Det är alltid bra att ha dem i närheten för viktig brainstorming och för att lära oss nya sätt att lösa dilemman i våra liv.

Negativa egenskaper för den 15 januari född

Alltför fäst vid sin bild av världen kommer vi ibland att se dem kämpa för rättigheterna för dem som de själva äventyrar. Omedvetna om sitt hyckleri måste de lära känna sina egna sätt innan de lär andra om vad de behöver göra.

Helande kristall

Den kristall som passar behoven hos de som är födda den 15 januari är scheelit. Det är stenen som hjälper till att balansera ens högre jag med ens inre jag. Dess energi inger mental balans och hjälper till att nå svar på alla frågor som en person kan ha, samtidigt som den tillför energi till kroppen när den börjar känna sig trött och utmattad.

Sabiansk symbol

Den sabianska symbolen för Stenbockar som är födda den 15 januari:

”En butik fylld med dyrbara orientaliska mattor”. Denna symbol talar uppenbarligen om något med värde, något som ska tjäna som grund för någons hem och därmed någons sinnesstämning. Dessa mattor representerar alla gåvor och värdefulla tillgångar som en person föds med och den inre skattkammare som endast bör ges till ett rättvist pris. Att byta det ena mot det andra till förmån för alla inblandade är bara en av de krafter som de som är födda detta datum besitter, och detta är en symbol som lägger tonvikten på den användbara, traditionella och ändå dyra tjänsten som måste tillhandahållas. Dessa personer kommer att erbjuda mycket och förväntar sig detsamma i gengäld, redo att dela och konversera en användbar sak för en annan, och utbyta tjänster, känslor och materiella välsignelser precis på samma sätt.

Berömda födelsedagar den 15 januari

 • År 1622 föddes Molière, en fransk skådespelare och dramatiker som anses vara en av den västerländska litteraturens största komedimästare.
 • År 1803 föddes Marjorie Fleming, en skotsk barnboksförfattare och poet, mest känd för sin egen barndomsdagbok som förblev opublicerad i femtio år efter hennes död. Hon blev populär under den viktorianska perioden, även om en del av hennes verk skrevs om och hennes ord ansågs olämpliga för åttaåringar.
 • 1929 föddes Martin Luther King Jr., amerikansk präst och aktivist, Nobelpristagare. Han fick Nobels fredspris för att ha bekämpat rasskillnader genom icke-våldsamt motstånd.

Viktiga historiska händelser den 15 januari

 • 1559 – Elizabeth I (född den 7 september) kröns till Englands drottning.
 • 1759 – British Museum öppnas.
 • 1892 – Regler för basketboll publiceras av James Naismith (född den 6 november).
 • 1936 – Den första byggnaden som är helt täckt av glas byggs i Toledo, Ohio.
 • 1967 – I Los Angeles spelas den första Super Bowl.
 • 2001 – Wikipedia går ut på nätet.