• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 17 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

17 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Den 17:e januari handlar om en värld av stress, press och mystiska möjligheter som dyker upp från ingenstans. Det är som om de som är födda detta datum har en chans att vinna på varje lotto de deltar i, men samtidigt känner de sig pressade och förvirrade, osäkra på om de verkligen förtjänar vad turen erbjuder dem. De är personer med en högre vibration som lätt kan skiljas från den vanliga Stenbockens jordnära energi och dras mot högre nivåer av kunskap och tro.

Astrologi för den 17 januari

SOL – URANUS – (Pluto) – SOL Frihetskänslan hos dem födda den 17 januari behöver både kontrolleras och erkännas. De största utmaningarna för Stenbockar födda detta datum ligger i deras oförmåga att se bortom gränserna och bortom sin egen inre värld. Det finns en distanseringskänsla kopplad till detta datum, som om en person har svårigheter med det vardagliga och alla auktoritetsfigurer de möter, även den inom sig själv. Detta grundar sig i problem med det tredje chakrat, självkänsla och centrum, och deras oförmåga att smälta alla erfarenheter som kommer i deras väg. När de tappar sin sanna identitet ur sikte eller söker någon illusion som en snabb lösning, kan de dras in i självdestruktiva beroenden av olika slag.

Kärlek och känslor

Skönheten i den inre världen hos dem födda den 17 januari ligger i deras tro på magi, romantik och kosmiska känslor. Inget hindrar dem från att hitta kärlek förutom deras stenbockshinder och rädsla för att bli sårad. De lever med ett inre tillstånd av splittring och kan kännas sönderslitna inifrån, eller känna att det finns en klyfta mellan dem och deras partner eller andra människor i allmänhet. Hur som helst, de lever i en värld där allt är möjligt, vilket öppnar dem för fantastiska känslomässiga upplevelser.

Den största risken för dem födda detta datum är illusioner och med deras behov av att leva i en bubbla av skönhet och frihet kan de vara ensamma för länge eller vara tillsammans med någon som är avlägsen och lever i en separat känslomässig värld. Den tro de bär i sitt hjärta måste övervinna deras behov av att vara rationella och nöja sig med mindre än vad de förtjänar.

Syfte

En otrolig talang och en känsla av magi i deras syn på livet är alltid närvarande hos dem som är födda den 17 januari. Även om detta kan leda dem till högre sfärer och skilja dem från en typisk Stenbocks jordnära situation, är detta deras största styrka om de lyckas föra ner den kunskap de samlat på sig till jorden. Känslan av frid och att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt finns i deras hjärta. Om de inte lyssnar på den inre viskningen som lugnar dem, kan de lätt gå vilse och uppfatta människor omkring dem som oärliga, förvirrade, bleka eller flyktiga. För att behålla sin balans måste de upptäcka sig själva och följa sitt kall, och ge världen allt de kan samla in från de högre kunskapsområdena.

Det de är duktiga på

De som är födda den 17 januari har alltid något att dela med sig till resten av världen. Det gör dem till utmärkta lärare, talare, sångare och konstnärer, men det är deras talang som definierar vad de är bäst på. De kan upptäcka att det kan vara allt från bioenergetisk läkning till partikelfysik, och det är omöjligt för någon annan än dem själva att säga var de kopplar sig till universum för att samla ren information. När de inser att deras talang inte skiljer sig åt, ung eller gammal, kommer de att känna sig inspirerade och vägledda när de väl hittar sin personliga kärna. Att vandra är förväntat och bra för dem, för ju mer de förändrar sitt perspektiv, desto klarare blir informationen om deras inre mål.

Födelsedagspresent den 17 januari

När man väljer en present till någon född detta datum är det viktigt att tänka på deras känsliga natur. Även om varje Stenbock kan ha en tendens att avfärda känslor och deras offentliga uttryck, är själen hos dem som är födda den 17 januari mjukare än vad det kan verka. De kommer att uppskatta en gåva som hjälper dem att koppla samman med sina talanger, om de är uppenbara, eller något romantiskt, överraskande och som om det kommer från en fantasivärld. Allt från berättelser om änglar och enhörningar till abstrakt konst kan vara ett bra val, men det måste vara ärligt i sin kärna och inte alltför avlägset från deras inre uppfattning om den verkliga världen. Nyfikna och annorlunda än andra kommer de att uppskatta allt som får dem att känna sig speciella, vilket återför deras fokus till sitt eget kvalitetscentrum.

Positiva egenskaper för den 17 januari födda

Intuitiva och kopplade till högre intellektuella sfärer är de kloka och inspirerade att dela med sig av den visdom de får med resten av världen. Dessa individer tror på andra och vill införliva lite magi i den verkliga världen.

Negativa egenskaper för den 17 januari födda

Om de inte använder sina talanger kan de bli vilsna själar, vilket kan få dem att vända sig till illusioner av alla slag, från självdestruktivt missbruk av substanser till omfattande lögner som berättas för andra människor.

Helande kristall

Flint är den mest lämpliga kristallen för personer födda den 17 januari. Den hjälper dem att föra ner de högsta möjliga andliga frekvenserna till den fysiska världen. Denna sten möjliggör mental förståelse av outsägliga andliga sanningar och för upp den ärliga känslan gentemot saker i livet till medvetandets yta.

Sabiansk symbol

Den sabianska symbolen för Stenbockar som är födda den 17 januari:

”Pilgrimer som klättrar uppför trapporna som leder till en helgedom i bergen.” Symbolen för denna specifika grad är uppenbarligen en berättelse om att sträcka sig efter något som ligger högt upp och som kräver energi och ansträngning för att nås. Detta kommer att vara Stenbockar med stora planer, som inte bara söker efter framgång utan också efter en djupare mening, något heligt, ett uppdrag eller en religion. Med alla slags hinder i vägen tar deras väg dem alltid uppåt, tills de hittar tron och sin Gud inom sig. Framgångar för personer som är födda detta datum uppnås endast med mycket energi och ansträngning, på sina egna fötter och med sina egna händer, och de blir ofta en del av något större och hittar en grupp att tillhöra, så att de kan känna att de är en del av en egen gemenskap.

Berömda födelsedagar den 17 januari

 • År 1706 föddes Benjamin Franklin, en av USA:s grundare. Han var politiker och politisk teoretiker, men också en ledande författare, mångsysslare och uppfinnare, känd för sina upptäckter och teorier om elektricitet.
 • 1962 föddes Jim Carrey, en kanadensisk-amerikansk skådespelare, komiker, imitatör, manusförfattare och producent. Detta är en man som uppenbarligen fann sin talang i samband med Saturnus återkomst runt 1990.
 • År 1980 föddes Zooey Deschanel, en amerikansk skådespelerska och singer-songwriter. Med stödjande familjeförhållanden vårdades hennes talang ända sedan hon var barn och detta hjälpte henne att glänsa medan hon fortfarande var tonåring.

Viktiga historiska händelser den 17 januari

 • 395 – Romarriket delas upp i östra och västra Romarriket efter kejsar Theodosius I:s död.
 • 1899 – Wake Island i Stilla havet tas i besittning av USA.
 • 1917 – Danmark får 25 miljoner dollar av USA för Jungfruöarna.
 • 1929 – En tecknad figur skapad av E. C. Segar (född den 8 december), Popeye the Sailor Man, uppträder för första gången i en serietidning.
 • 1946 – FN:s säkerhetsråd håller sitt första möte.
 • 1950 – Elva tjuvar stjäl över 2 miljoner dollar från ett värdetransportföretags tjänstemän i Boston (The Great Brink’s Robbery).