• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 14 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

14 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

De som är födda den 14 januari har en spännande och krävande inre resa framför sig. Deras uppgift är att hitta värde i sina handlingar och lösa sitt inre faderskomplex, oavsett var det finns. Det handlar inte om kön eller specifika omständigheter, utan snarare en arketypisk konflikt mellan maskulina principer som måste omfamnas för att de ska kunna finna frihet.

Horoskop 14 januari

SOL – SATURN – (Pluto) – SOL I denna ekvation ser vi två solar, separerade av starka gränser från Saturnus. Att det handlar om en Stenbock understryker betydelsen av föräldra- och fadersfrågor samt auktoritet som både måste respekteras och skyddas från. Den viktiga frasen som dessa individer alltid bör ha i åtanke är ”… och sedan blev det två”. Det innebär att de medvetet separerar sig från yttre influenser. Problemet grundar sig oftast i familjens närhet och en ”naturlig förväntan” att respektera föräldrarnas auktoriteter och önskemål. Senare i livet upptäcker de vem de verkligen är. Passionen måste vara välbalanserad och följas, och deras sanna inre process handlar om att bygga upp en komplett personlighet, oberoende av personligheterna hos dem som påverkat dem.

Kärlek och känslor

För personer födda den 14 januari är känslomässig uppfyllelse en av de största prioriteringarna. Men de är osäkra på hur de ska kanalisera sina känslor mot en annan person, och deras relationer kan lätt förvandlas till symbiotiska band snarare än romanser som sveper dem med häpnad. De vet inte om förhållandet är rätt förrän de skapar starka gränser gentemot sin partner och låter sin intuition och magkänsla styra vägen.

De behöver en partner som inspirerar dem och är stolt över den de är. När de väl har upptäckt sunda gränser har de chansen att vara tillsammans med någon jämlik i ett förhållande där båda bygger sina individuella liv och delar dem genom kärlek och acceptans.

Syfte

Med så många inre personlighetsstrider kan dessa personer känna sig överbelastade och pressade. Deras uppgift är att upptäcka den feminina kraften inom sig för att ge dem de kärleksfulla känslor och balans de söker. De bör hitta ett sätt att upptäcka balans och inspiration och göra saker med lätthet och ett flöde som gör att självkänslan äntligen kan blomma ut.

Vad de utmärker sig i

De som är födda den 14 januari kommer att utmärka sig inom kreativa områden och ha en teatralisk inställning till livet. Detta gör att de kan briljera inom skådespeleri, dramatik, konst och ledarpositioner, men endast om de har en solid grund att arbeta från och en utbildning som passar deras livshistoria. Med rätt stöd från systemet kan de bli framgångsrika politiker eller ägna sig åt äktenskapsrådgivning och matchning när de väl byggt upp sitt eget känslomässiga välmående.

Födelsedagspresent den 14 januari

De som är födda den 14 januari har en känslig värld av personligt utrymme och gränser. Deras gåvor måste alltid vara respektfulla för att få dem att må bra. Upptäck deras hobby och köp något relaterat till den, visa intresse för deras karriär och deras kreativa sida. Om de ägnar sig åt konst, köp en pensel; och om de är sångare, en dyr ny mikrofon. De kommer att uppskatta gåvor som öppet visar andras känslor genom kreativitet, särskilt om de är inslagna i vackert papper med en färgglad rosett.

Positiva egenskaper för 14 januari-födda

Viljestarka, mycket medvetna och djupt känslomässiga, de föds med perfekta sinnen som de lär sig att använda varje dag. Även om de kanske saknar ord för att förklara sina inre tillstånd, kommer de att visa det genom kärlekshandlingar i nödens stund.

Negativa egenskaper för 14 januari-födda

För stränga och trångsynta, de kan vara krävande om de inte behärskar konsten att respektera sig själva. De offrar för ofta och hamnar lätt i offerrollen, ibland till och med utan uppenbar anledning.

Helande kristall

För att välja en sten för den 14 januari-födda måste vi förstå kopplingen mellan Solen och Saturnus i deras horoskop. Gul safir är det bästa valet, eftersom den inte bara läker utbrändhet, depression, brist på energi och utmattning, utan också stimulerar intellektet och hjälper dem att förstå saker som de känner genom relationer med andra människor. Det är en kristall som intensifierar engagemanget för sitt livs syfte.

Berömda födelsedagar den 14 januari

 • År 83 f.Kr. föddes Markus Antonius, en romersk general och politiker. Skiftet i auktoritet levde på en mycket högre hävstång, eftersom han spelade en avgörande roll i omvandlingen av den romerska republiken från en oligarki till det enväldiga romerska riket.
 • År 1741 föddes Benedict Arnold, en amerikansk-brittisk general och ett bra exempel på dåligt uppsatta gränser eftersom han anklagades för korruption och andra officerare tog åt sig äran för vissa av hans prestationer.
 • År 1941 föddes Faye Dunaway, en amerikansk skådespelerska och producent. Denna kvinna tillbringade sin barndom med att resa med sin far som var underofficer i den amerikanska armén. Hon hävdar att hon fann sin Harvardprofessor William Alfred som den far hon ”aldrig hade”.

Viktiga historiska händelser den 14 januari

 • 1301 – Árpáddynastin i Ungern upphör när Andreas III av Ungern dör.
 • 1539 – Kuba annekteras av Spanien.
 • 1938 – Norge gör anspråk på Queen Maud Land i Antarktis.
 • 1960 – Australiens centralbank och sedelutgivningsmyndighet, The Reserve Bank, inrättas.
 • 1973 – Elvis Presleys (född den 8 januari) konsert Aloha from Hawaii sänds live via satellit och sätter rekord som den mest sedda sändningen av en enskild underhållare.
 • 2010 – Jemen förklarar ett öppet krig mot terroristgruppen al-Qaida.