• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 13 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

13 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

De födda den 13 januari besitter en kraftfull intellektuell styrka, drivs av initiativ, energi och maskulina principer. Men, numret 13 i sig symboliserar en kvinnas cykel, kvinnligt styre och representerar alla kvinnor som har avfärdats, försummats eller kastats åt sidan när män har tagit över världen och utövat sin patriarkala dominans.

Horoskop för den 13 januari

SOL – JUPITER – (Pluto) – SOL Vid första anblick kan det verka som att det viktigaste för en person född den 13 januari är att blicka framåt, och även om det sannolikt är sant, är det ännu viktigare för dem att göra det i små, noggranna steg. Planeringen måste vara genomtänkt och detaljerad, precis som allt de pratar om längs vägen. De födda detta datum är starka personligheter med en tydlig fokusering, men blir skakade när de inser att deras mål gått förlorat och att tiden nött bort deras passion. Bildade visionärer kan drabbas av gudskomplex då och då och känna att de är för bra för den värld de lever i och för de människor de väljer att omge sig med.

Kärlek och känslor

När en person född den 13 januari blir förälskad, hamnar de ofta i en typisk kärleks- och hatrelation som slutar i besvikelse och konstiga omständigheter som leder till svartsjuka, hämnd eller någon liknande överdriven uppvisning av negativa känslor. Ingen Stenbock är egentligen hämndlysten, eftersom de tycks veta att allt som går runt kommer tillbaka, utan att de behöver anstränga sig för det. Ändå tenderar de som är födda den 13:e att vara lite för rationella, med plötsliga vändningar till strama traditionella värderingar som deras partner inte kan hantera eller förutse på grund av deras uppenbara öppenhet och vilja att växa.

Det ligger i deras natur att vandra och ibland ha parallella eller ytliga relationer tills de upptäcker vad de vill ha, vart de vill åka och vilken typ av person som ska följa med dem på resan. Med tiden blir de mer och mer säkra på sina val och behov, och brukar gifta sig och engagera sig i seriösa förhållanden när de är betydligt äldre än de flesta av sina vänner.

Syfte

För den 13 januari handlar det om att kämpa för att hitta balansen mellan kvinnliga känslor och sunt förnuft, starkt dragna av det syfte de var ämnade att uppfylla i detta liv. Deras storslagna idéer kan ofta leda dem vilse, och det kommer att ta år innan de fokuserar och inser att det uppdrag de behöver följa och lära sig om är kommunikationskonsten som läker alla relationssår. De är här för att samla information, kommunicera, skriva och tänka, och ge kraft åt detaljerna och praktiska tillämpningar för deras visioner och idéer. Det är upp till dem att hitta ett sätt att förankra dessa högre frekvenser som leder till framsteg och manifesterar sina tankar här på jorden.

[data:image/svg+xml,%3csvg%20xmlns=%27http://www.w3.org/2000/svg%27%20version=%271.1%27%20width=%2730%27%20height=%2730%27/%3e](data:image/svg+xml,%3csvg%20xmlns=%27http://www.w3.org/2000/svg%27%20version=%271.1%27%20width=%2730%27%20height=%2730%27/%3e)

Vad de utmärker sig inom

Varje Stenbock som är född den 13 januari har en särskild koppling till fältet för ilska och negativa känslor. De bör komma ihåg att dessa känslor måste hitta en plats i positiva uttryck och bli en konstruktiv kraft som driver dem framåt. De kommer att utbilda sig, resa och hålla sig i rörelse, och visar bäst resultat i utomhusaktiviteter och jobb som håller dem i ständig rörelse. De bör köra bil, tävla och springa, lära sig flera språk och utveckla sina skrivtalanger. Om de vill vända sig till helande och känner en dragning från ödet att hjälpa andra, utmärker de sig inom psykologi och att hitta sätt att hjälpa besvikna eller arga kvinnor med psykologiska eller graviditetsproblem.

Födelsedagspresent den 13 januari

En present till dem som är födda den 13 januari bör fascinera dem utan att beröva dem deras frihet. De behöver inte mer ansvar än vad de redan har, och deras behov av vila måste erkännas och respekteras. Den bästa presenten för dem är en dubbelbiljett till en historisk sevärdhet var som helst i världen, som kommer att inspirera dem och få dem att känna att det förflutna och framtiden smälter samman. De kommer att njuta av en kurs i avslappnings- och andningsteknik, eller i en annan extrem form av fysisk rörelse, eftersom det hjälper dem att få en bättre grund och får dem att känna sig trygga och säkra.

Positiva egenskaper för den 13 januari födda

Liberala men stränga, intelligenta, håller fast vid fasta övertygelser och följer moraliska värderingar så mycket som möjligt. De som är födda den 13 januari vidgar våra horisonter och erbjuder smarta, praktiska lösningar för alla situationer som uppstår.

Negativa egenskaper för den 13 januari född

Förväntningarna växer utan gränser, och oavsett vad människor omkring dem gör, verkar det aldrig vara ”tillräckligt”. När de känner sig utnyttjade eller missbrukade är det definitivt dags att lämna relationen och bli förälskad i sig själv först.

Helande kristall

Blå sodalitsten är den bästa möjliga kristallen som kan väljas för att stödja dem som är födda den 13 januari på sin väg. Detta är en kristall för idealism, en djupare andlig förståelse och upptäckten av sanningen. Den hjälper inte bara till att utveckla ens intuition, utan den hjälper också till att konfrontera sanningen, i den inre eller yttre världen, vilket leder till ett mer autentiskt liv och ett ärligt uttryck.

[data:image/svg+xml,%3csvg%20xmlns=%27http://www.w3.org/2000/svg%27%20version=%271.1%27%20width=%2730%27%20height=%2730%27/%3e](data:image/svg+xml,%3csvg%20xmlns=%27http://www.w3.org/2000/svg%27%20version=%271.1%27%20width=%2730%27%20height=%2730%27/%3e)

Sabiansk symbol

Den Sabianska symbolen för stenbockar som är födda den 13 januari:

”En soldat som får två utmärkelser för mod i strid”.

Det finns egentligen inte mycket förvirring kring den här symbolen och även om den talar om seger i sig, finns en ännu viktigare symbolik gömd bakom den i de två utmärkelser som denna seger medför. När en person äntligen vinner sin kamp, segrar och hittar ett sätt att avsluta en konflikt kommer han eller hon att upptäcka att till synes osammanhängande saker också faller på plats. Ett drag kommer att ge två eller flera fördelar, precis som flera saker som görs samtidigt tenderar att ge de bästa resultaten.

Att vara född den 13 januari innebär att man är en person med stark intellektuell kraft och att man drivs av initiativ, energi och maskulina principer. Men siffran 13 i sig själv talar om kvinnors cykel, en kvinnas styre och står för alla de kvinnor som har avfärdats, försummats eller kastats åt sidan medan männen styrt världen och tagit sin patriarkala dominansplats. Genom att förstå sig själva och sina egenskaper, kan de som är födda den 13 januari hitta sin plats i världen och lära sig att använda sina styrkor för att övervinna sina svagheter och nå sina mål.

Berömda födelsedagar den 13 januari

 • 1808 föddes Salmon P. Chase, en amerikansk jurist och politiker, USA:s sjätte överdomare. Han var den som formulerade uttrycket ”slavmakt”, med tanke på att sydliga slavägare blockerade frihetens framsteg.
 • 1966 föddes Patrick Dempsey, en amerikansk skådespelare och racerförare som har en sportbils- och veteranbilssamling. Han har en gång sagt att han skulle ”gå bort” från skådespeleriet om han kunde och ägna sig åt motorsport på heltid.
 • 1977 föddes Orlando Bloom, en engelsk skådespelare och producent som är mest känd för sin roll som alv i trilogin Sagan om ringen. Han utsågs till Unicefs goodwillambassadör och fick BAFTA Britannia Humanitarian Award.

Viktiga historiska händelser den 13 januari

 • 1830 – Början av den stora branden i New Orleans.
 • 1888 – National Geographic Society grundades i Washington, D.C.
 • 1910 – Operna Cavalleria rusticana och Pagliacci framförs för den första offentliga radiosändningen i New York.
 • 1942 – Henry Ford (född den 30 juli) patenterar en plastbil som är 30 % lättare än en vanlig bil.
 • 1968 – Johnny Cash (född 26 februari) uppträder live i Folsom State prison.
 • 1988 – Lee Teng-hui (född den 15 januari) blir Kinas första infödda taiwanesiska president.