• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 12 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

12 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

En förtrollande aura omger dem som är födda den 12 januari, som om de är här för att sprida ljus i de mörkaste hörnen av världen. De är födda i ett stjärntecken som förnekar hjärtats frågor, och deras öde verkar skrivet i sten. Som en bergsflod som banar sin väg måste de sakta mejsla sig fram genom livets steniga omständigheter.

Horoskop för den 12 januari

SOL – MÅNE – (Pluto) – SOL En kraftfull spegelbild av styrka finns mellan dessa starka maskulina krafter hos dem som är födda den 12 januari. Detta ger dem inte bara ett djup av känslor och många relationer att engagera sig i, utan också möjlighet att öppna sina hjärtan för att lösa familjefrågor som kan ligga begravda långt bak i tiden, generationer före dem. Det är uppenbart att hela deras förfäders flöde förlitar sig på att de tar ansvar och tar saken i egna händer, vilket inte är en lätt uppgift för någon. Oftast blir deras svårigheter mycket lättare när den första Saturnusåterkomsten inträffar vid 27-29 års ålder. Då byggs en sund blygsamhet upp genom yttre omständigheter, och det kommer att påverka dem mycket.

Kärlek och känslor

Trots att deras hjärta inte ligger direkt på deras ärm, har de som är födda den 12 januari mycket att dela med sig av från sin känslomässiga värld. Deras fasad utstrålar alltid en eldig, självsäker glöd, och deras personlighet avger en vibb fylld av energi, kreativitet och en stabil kraft. Ändå är den mjuka sidan och vad de bär inom sig något som bara några få kommer att komma åt under denna livstid, och alla som kommer nära kan bli överväldigade av den pool av känslighet och känslor som finns här. Detta känslomässiga djup är inte lätt att förstå eller acceptera för andra människor, och det kommer att ta tid för dessa Stenbockar att lära sig att uttrycka dem på rätt sätt och inför rätt publik för att bli erkända och respekterade för alla sina känsliga behov.

Deras relationer kan vara komplicerade tills de lär sig att skydda denna sköra värld istället för att förvänta sig att sluta känna saker så intensivt. När de väl hittar klarhet i sitt eget känslomässiga uttryck är de redo att möta någon som är villig att se bortom barriärer, försvar och den bild som denna person vill förmedla. Ofta var de tvungna att dölja sina känslor för vissa (eller alla) familjemedlemmar som barn. Detta gör det svårt för dem att lära sig att hitta ett hälsosamt sätt att uttrycka sina känslor som vuxna, och de kan förvänta sig samma reaktion från resten av världen som de upplevde i sin ursprungsfamilj.

Syfte

Den 12 januari är ett datum som bäst kan beskrivas som en naturlig motsättning mellan det maskulina och feminina inom oss. Även om vi kanske tror att det handlar om att skapa fred mellan två konflikterande sidor, är det snarare en kamp mellan känslor och förnuft samt mellan omständigheter och önskningar. Detta är inte ett lätt datum att födas på, men det kommer med de största belöningarna, eftersom de lärdomar som lärs här verkligen kan hela någons hjärta. Bilden av status som en person vill uppnå faller ofta samman, bara för att de ska hitta sin rätta väg genom det de älskar. Styrda av hjärtat och känslan av samhörighet tenderar de som är födda detta datum att bygga upp ett otroligt givande familjeliv och en karriär som ger dem en känsla av frid och trygghet.

Vad de utmärker sig inom

De som är födda den 12 januari är utmärkta socialarbetare och ger sitt bästa i roller som självmords- och krisjourtelefoner, där de kan ge människor genuint stöd och en känsla av samhörighet med jorden. De förstår att världen kan vara en tuff plats. Om de är distanserade från sina känslor på grund av skadlig uppfostran blir de utmärkta advokater, detektiver och profilerare, som enkelt observerar andras reaktioner, motivationer och personligheter utan att någonsin bli engagerade eller involverade. Med denna förmåga att hålla distans kan de kanske åstadkomma mycket i sitt yrkesliv, men detta kan också påverka deras känsloliv kraftigt och hålla dem på avstånd från tillfredsställelse och kärlek.

Födelsedagspresent den 12 januari

För att göra en person född den 12 januari lycklig, bör varje vald present visa uppskattning. Efter att ha gått igenom vissa svåra perioder i sina liv, vill de bli erkända, uppskattade och förstådda, och de önskar att traditionella värderingar och vissa beteenderegler ska respekteras. De förväntar sig en kärleksgest på sin födelsedag, liksom vid varje tillfälle som erbjuder sig som en anledning till en sammankomst eller firande.

Berömda födelsedagar den 12 januari

 • 1822 föddes Étienne Lenoir, en belgisk ingenjör som anses vara uppfinnaren av den första moderna bilen. Han var faktiskt ansvarig för uppfinningen av den första förbränningsmotorn som fungerade framgångsrikt.
 • 1949 föddes Haruki Murakami, en japansk författare och romanförfattare som är känd som en av de bästsäljande författarna i modern tid. Han umgås inte med sociala kretsar som andra författare och talar om sig själv som en ensamvarg, och är stolt över att säga att han förlitar sig på att hans fru ska läsa varje verk han skriver först.
 • År 1974 föddes Melanie C, en engelsk sångerska, låtskrivare och skådespelerska, medlem i Spice Girls innan hon inledde sin solokarriär. Hennes kilade måne syns bäst genom hennes öppna diskussioner om sina erfarenheter av ADHD, klinisk depression och en ätstörning.

Viktiga historiska händelser den 12 januari

 • 1866 – Bildandet av Royal Aeronautical Society i London.
 • 1895 – Grundandet av National Trust i Storbritannien.
 • 1908 – För första gången sänds ett långdistansradiomeddelande från Eiffeltornet.
 • 1932 – Den första kvinnan väljs in i USA:s senat, Hattie Caraway (född den 1 februari).
 • 1998 – Nitton europeiska länder enas om att förbjuda kloning av människor.
 • 2004 – RMS Queen Mary 2, världens största oceanfartyg, gör sin jungfruresa.