• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 11 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

11 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

  • Datum: 11e Januari

  • Form: Cirkel

  • Styrka: Kreativitet

  • Svaghet: Okänslig

Personer födda den 11 januari har en fantastisk uppgift framför sig, nämligen att bära kraften från numret 11 under ett helt år. Detta ger dem en innovativ och stressad natur, som kan uppfattas som märklig av andra och irriterande likt en alarmklocka eller en förändringens budbärare. De är sociala och genuint märkliga individer som kommer att berätta en självemotsägande solens historia.

Horoskop för den 11 januari

SOL – SOL – (Pluto) – SOL Mystiskt nog har dessa personer tre solar i sin planetariska rad. Detta ger dem en viss enkelhet i självkännedom och sätter deras sol i Stenbocken i centrum, vilket leder dem mot status och karriärsträvande som ger solida resultat. De har en uppgift att förena tre olika personligheter i en meningsfull helhet, vilket inte blir lätt om de inte är fullt medvetna om sina övertygelser och sin egen kärna. De bör fokusera på gruppens harmoni samtidigt som de vårda individens unika karaktär. Det är viktigt att ta saker steg för steg och ansluta två personer i taget för att nå den balans som krävs för faktiska framsteg på en bredare, eller till och med på en vardaglig nivå.

Kärlek och känslor

Även om den 11 januari fortfarande tillhör Stenbockens tecken är de som är födda denna dag fulla av överraskningar och blir lätt förälskade. De kommer att uppleva platoniska relationer genom tonåren och tjugoårsåldern. Ändå har de svårt att nöja sig med en enda partner, även om de kan se det som naturligt att ha långvariga relationer med ett tydligt utgångsdatum. Med en så stark vilja och tydlig natur söker de efter starka individer som har något att säga, men någon form av svaghet, eller vad de uppfattar som svaghet, kommer att driva dem bort från alla de kommer nära.

Den viktigaste frågan de måste ta itu med är att acceptera de känsliga, emotionella sidorna hos sig själva och hos dem de väljer att vara tillsammans med. Sann intimitet uppnås först när de omfamnar en öm inre känsla av närhet. De måste lära sig att inse att svaghet inte ligger i känslor och känslighet, utan att den verkliga styrkan i en relation ligger i acceptansen av dessa sköra delar av hjärtat hos båda parterna.

Syfte

De som är födda den 11 januari söker efter sin riktning i livet och har ett syfte att hitta mening i allt. Detta är inte en lätt uppgift, eftersom de ofta inte får det stöd de behöver, som om det vore deras ensamma mål att sträva efter all den kunskap de kommer att lära sig och förvandla till materiell vinning. Med tiden blir det klart att deras konfliktstruktur och rastlösa ego gör dem till utmärkta medlare, skilsmässoadvokater eller terapeuter och de som hjälper två kämpande sidor att komma ur kriget. De har mycket gott att göra eftersom de är annorlunda och ändå alltid hittar sätt att passa in i samhället genom ett varmt, individuellt förhållningssätt.

Vad de utmärker sig i

Personer födda den 11 januari verkar ha en speciell uppgift att koppla samman alla slags motsättningar till en gemensam lösning. De är inte begränsade till en på en interaktion och relationer; dessa är bara en början. De måste hitta sin plats och förändra och balansera dynamiken för hela grupper av människor och team som måste komma överens. De kommer att göra sig bra som lärare i alla skolsystem, även i sådana med konfliktfyllda anställda eller problematiska barn. De kan utmärka sig inom teambuilding, som HR-personal i sökandet efter dem som passar en grupp, eller ett helt företag, och har en förmåga att känna igen olika personligheter och placera dem på en plats som känns bra för dem och alla runt omkring dem.

Födelsedagspresent den 11 januari

När vi letar efter en födelsedagspresent till någon född detta datum kan vi alltid lita på kreativitet och överraskningsfaktorn. Glädje kommer att infinna sig även med de enklaste saker, så länge de skakar om deras värld lite och tar dem ur deras rutin. Allt från en trollstav till en kaptens hatt kommer att vara användbart, så länge det symboliserar deras förmåga att leda och behålla kontroll över situationen. Detta är inte någon som vill läsa en tusen sidor lång roman, utan snarare en kort framgångshistoria med inspirerande och banbrytande slut. Ändå kommer de alltid att överraska dig och det är alltid bäst att lita på din intuition, som berättar allt du behöver veta om deras sanna personlighet.

Positiva egenskaper för 11 januari födda

Starka, kreativa och fulla av liv, dessa personer är inte typiska Stenbockar utan snarare ett steg närmare att nå friheten i sitt efterföljande tecken Vattumannen. De har tillräckligt med erfarenhet och kunskap för att ta sig långt.

Negativa egenskaper för 11 januari födda

De sticker ut och är missnöjda med sin plats i världen, de kan hitta var alla hör hemma utom de själva. Känslomässigt utmanade behöver de stöd för att bygga upp den passiva sidan av sin personlighet och finna frid.

Helande kristall

När vi letar efter en lämplig kristall för dem som är födda den 11 januari måste vi ta hänsyn till betydelsen av Stenbockens tecken och allt som deras kronchakra försöker nå i de högre världarna. Golden Healer Quartz verkar vara det perfekta valet, eftersom den låter det gyllene ljuset från den universella livskraften flöda in i kroppen genom kronchakrat och sprida sig, vilket rensar upp blockeringar och obalanser av alla slag.

Sabian Symbol

Den Sabianska symbolen för Stenbockar som är födda den 11 januari varje år som inte är ett skottår:

”Ett stafettlopp” Den Sabiska symbolen för Stenbockar födda den 11 januari på ett skottår:

”En dold kör sjunger under en religiös gudstjänst”. Att turas om i varje stafettlopp talar om steg som måste tas, ett efter ett, för att nå syftet genom detta datum. Å andra sidan talar en dold kör om atmosfären och känslan av att varje ögonblick är magiskt och faktiskt sant, om man vill att det ska vara det. Även om andra kanske inte ser ansträngningarna hos dem som är födda den 11 januari, kommer deras spänning och självtillräcklighet inte att behöva mycket godkännande. Det enda viktiga är att deras arbete verkligen är kreativt och tänder deras passion. Om det gör det kommer det inte att finnas något kvar som står i vägen för deras personliga utveckling.

Berömda födelsedagar den 11 januari

  • År 1858 föddes Harry Gordon Selfridge, en affärsman som grundade Selfridges. Tack vare sina resor från London till Chicago är detta en man som kopplade ihop de två till ett och investerade i sitt eget varuhus för att föra det ena landet till det andra.

  • 1971 föddes Mary J. Blige, en amerikansk sångerska, låtskrivare, producent och skådespelerska, även känd som drottningen av hiphop-soul. Hon anses ha påverkat det musikaliska äktenskapet mellan hiphop och R&B.

  • 1972 föddes Amanda Peet, en amerikansk skådespelerska och författare. Född av föräldrar som skilde sig har hon en uppgift att smälta samman deras syn på religion och liv i sig själv, hennes far är quaker och hennes mor judinna.

Viktiga historiska händelser den 11 januari

  • 1569 – Lotteriet registreras för första gången i England.

  • 1571 – Den österrikiska adeln får religionsfrihet.

  • 1787 – William Herschel (född den 15 november) upptäcker två månar till Uranus, Titania och Oberon.

  • 1922 – Insulin används för första gången på en människa för att behandla diabetes.

  • 1936 – Amelia Earhart (född den 24 juli) blir den första personen som flyger ensam från Hawaii till Kalifornien.

  • 1972 – Östpakistan döps om (av sig självt) till Bangladesh.