• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 31 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

31 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

Januari, årets första månad, präglas av starka, maskulina energier som handlar om ledarskap och den inre fadersgestalten. För dem som föds den 31 januari är det slutet på vägen, en plats där övertygelser måste bli giltiga, sanningen måste hittas och gudomlig kärlek kännas varje steg på vägen. Denna månad har redan haft sina lektioner, och dess sista handlar om ett högre sinne och uttryckssätt.

Horoskop för den 31 januari

JUPITER – SOL – (Pluto) – SOLDen här planetariska raden pekar på egoistiska lärdomar, men också på löftet om att lära sig sanningen och utvecklas över omständigheterna. Kombinationen av Solen och Jupiter handlar om särskild bredd, en passionerad och proaktiv natur, och en persons förmåga att fokusera på sin inre kraft i tid. De kommer att veta vad som döljer sig bakom kurvan och vara otroligt kreativa så snart de uppfyller sitt syfte och hittar sitt brödraskap och sin flock, i människor som känns som familj även om de inte är blodsbundna med dem.

Kärlek och känslor

Personer födda den 31 januari vet ofta vad de söker, men de behöver upptäcka sin motivation i tid. Det är inte lätt för dem att jaga efter kärlek eftersom deras personlighet bygger mycket mer på en rationell syn på världen. Lyckligtvis får de många möjligheter att känna, leva livet med lätthet och släppa taget om tidens flöde och relationerna med de människor som omger dem. Det ligger i deras natur att umgås, jaga efter nya aktiviteter och äventyr, och deras känsloliv kommer som en bieffekt av deras vardagliga rörelser och möten.

Varma och fokuserade på ett livsideal kommer de att göra allt för att materialisera sin vision av kärlek i den verkliga världen. Ändå finns det en kyla i deras attityd, med så många saker som pekar på deras medvetna och rationella personlighet, och en viss distansering från hjärtat är alltid möjlig. De behöver någon att prata med och känna sig fria med, och kommer aldrig att nöja sig med ett förhållande som tar bort någon form av frihet från deras liv.

Syfte

Personer födda den 31 januari har ofta svårt att visa sin inre sanning i hjärtat när de i sin jakt på status eller sätt att erkänna sitt Jag. När de bygger en stark grund i sitt tredje chakra, vilket gör att deras personlighet blir fastare och deras självförtroende ökar, blir kommunikation deras grundläggande verktyg för att nå otroliga höjder. Detta är ett datum för talare, sångare och författare, med en tydlig vision och mycket att dela med sig av. De kan prata för mycket eller för lite, och spenderar sina liv i sökandet efter balans och sätt att införliva sin kunskap i resten av mänskligheten. Deras idéer är tänkta att höras och omfamnas av andra, och tjänar till att underhålla eller undervisa, vilket håller allas fokus och uppmärksamhet stark.

Vad de utmärker sig inom

Med en vision och förståelse för rum kan de utvecklas genom inredning eller trädgårdsodling, liksom arkitektur och alla slags arbeten som inkluderar ritningar och beräkningar. Författare och talare med en vision blir de ofta lärare, organiserar sina kurser och utmärker sig i kortvariga undervisningar som ger grundläggande kunskaper inom deras område.

31 januari födelsedagspresent

En present till dem som är födda den 31 januari måste vara intressant och spännande, väcka deras nyfikenhet och få dem att fokusera. Ett pussel eller en flygplansmodell skulle vara ett mycket bra val, liksom en bok om deras personliga filosofi och vilket intresseområde du än delar med dem. De behöver hålla sig i rörelse och löparskor, en cykel eller till och med en bil skulle vara ett bra alternativ, beroende på er budget förstås, och i synk med den nivå av närhet som ni har. Ge dem något som håller dem i rörelse, i materiell, känslomässig eller mental mening.

Positiva egenskaper för den 31 januari född

Positiva, optimistiska och intelligenta, dessa personer har ett sätt med andra människor och har rätt ord för varje ögonblick. De är lätta att prata med och delar osjälviskt med sig av sin kunskap, de förstår att vi alla är på den här planeten för att lära oss.

Negativa egenskaper för 31 januari födda

Arroganta och vilsna i sina ideal kan de fastna i ytliga känslor för länge, oförmögna att se att de leder till otillfredsställelse.

Helande kristall

När de som är födda den 31 januari letar efter sin kristall bör de börja med citronkvarts. Det är en gul kristall som resonerar med solar plexus och den svaga solen i Vattumannen, vilket ger den en fin helande energi och det stöd som behövs för att energin ska växa. Den här stenen är en lyckosten och en sten som hjälper en person att tänka snabbt, fatta snabba beslut, eller göra bra ifrån sig på en examen, eller i någon situation som kräver självförtroende. Det är också en sten som lindrar suget under bantning eller en nikotinavvänjning.

Sabian Symbol

Sabian symbolen för Vattumannens representanter som är födda den 31 januari ett skottår och två år före det:

”Under en tyst timme får en man en ny inspiration som kan förändra hans liv.”

Den Sabianska symbolen för representanter för Vattumannen som är födda den 31 januari ett år som kommer efter ett skottår:

”På en stor trappa står människor av olika slag, uppåt graderade.”

De här symbolerna handlar uppenbarligen om att ta sig uppåt och göra en förändring. Den första kommer att representera tystnadens kraft och bara ett steg på trappan i den andra symbolen. Tillsammans talar de om en serie uppåtriktade rörelser som kommer i sökandet efter uttryck i världen, i sökandet efter tro och den högre saken. Dessa personer kommer alltid att ha en stark tro på att saker och ting händer av en anledning, även om de aldrig helt förstår vad det är. Deras inre känsla drar dem uppåt, dit de vet att de hör hemma.

Berömda födelsedagar den 31 januari

 • År 1797 föddes Franz Schubert, en österrikisk pianist och kompositör med ett mindre dramatiskt tillvägagångssätt än J.S. Bach och Beethoven. Han hade ett rikt socialt liv och hans vänner kallade honom ”Schwamm” – österrikiskt för svamp (han var 1,52 meter lång).
 • 1915 – Gary Moore föddes, en amerikansk komiker, underhållare och programledare för spelshower som är mest känd för sitt arbete i tv. Även när han gick i pension hade han fortfarande något att säga och blev en regelbunden humoristisk kolumnist för en lokal tidning.
 • 1981 – Justin Timberlake föddes, en amerikansk sångare, dansare och skådespelare. Han började sin karriär som en del av ett gäng, bandet NSYNC, och hans solokarriär berikas av frekventa samarbeten och kontakter som gav honom starka rötter i musik- och filmvärlden.

Viktiga historiska händelser den 31 januari

 • 1747 – På London Lock Hospiral öppnas den första kliniken för könssjukdomar.
 • 1929 – Leon Trotskij (född den 7 november) förvisas av Sovjetunionen.
 • 1930 – Scotch Tape marknadsförs för första gången av 3M.
 • 1949 – NBC-stationen i Chicago sänder den första tv-såpan på dagtid, These Are My Children.
 • 1958 – Van Allen-strålningsbältet upptäcks av den första framgångsrika amerikanska satelliten.
 • 2010 – Avatar blir den första filmen som tjänar över 2 miljarder dollar.