• Hem
 • >
 • Artiklar
 • >
 • Januari
 • >
 • 30 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

30 Januari Stjärntecken – Horoskop, Element, Planet, Kvalitet & Mer

Skriven Av Våra Astrologer

När januari börjar lida mot sitt slut förändras stämningen och vi riktar blickarna mot vad som väntar härnäst. Visst finns det några skuggor kvar, men som i varje månadsskifte är det nu dags att avsluta det gamla och betala av de karmiska skulder som är kvar. Denna gång är det dags att göra det för gott och utan att undvika dem.

Horoskop för 30 januari

JUPITER – PLUTO – (Pluto) – SUN

Historien om en vattuman född den 30 januari handlar om att övervinna motgångar och öde. De måste acceptera det de inte kan förändra, men samtidigt förändra sig själva och vända sina övertygelser från destruktiva till positiva och konstruktiva. När de inser att deras syn på världen formar deras verklighet kommer de att känna sig som magiker som kan uppnå allt och som bär på en otrolig kraft inom sig, redo för stora bedrifter.

Kärlek och känslor

När det gäller kärlekslivet för dem som är födda den 30 januari, undrar vi om någon form av jordisk kärlek någonsin kan mäta sig med den himmelska känsla de bär i sina hjärtan. Relationer kommer att kännas som en ekvation i deras sinne och de kommer att agera efter regler och bedömningar, snarare än att vara avslappnade, spontana och följa strömmen, som en typisk vattuman skulle vilja. Tron på människans godhet måste vara genuin och djupt rotad, annars kommer de att sluta jaga besvikelser och i stället välja en partner baserat på rationellt tänkande istället för hjärtat.

Det största risken för dem födda detta datum är att stänga sitt hjärta för kärlek. Om de såras för många gånger kan de börja betrakta sina relationer som mer eller mindre användbara och stödjande. Om de väljer en partner baserat på rationellt tänkande kommer Pluto att påminna dem om att den enda sanna tillfredsställelsen kommer från känslan av sexuell intimitet, vilket är det som får relationen att överleva.

Syfte

Den 30 januari representerar avlägsna enheter i solsystemet och flyttar vår verklighet mot de yttre världarna, bort från jordiska angelägenheter och jordförankring. Det finns inget litet med denna tid på året och de som är födda denna dag siktar antingen högt och lämnar ett avtryck i världen eller så blir de kvar i de omständigheter som håller dem tillbaka. Det finns ingen mellanväg i deras inställning till livet, så om deras hinder övervinns och deras lärdomar används, kommer de att nå höga höjder genom sin tro och sträva efter stjärnorna. Generellt sett leder denna livstid dem mot andlighet, oavsett om den är mystisk eller om den återfinns i jordnära ting genom Plutos symbolik. De kommer att vara i harmoni med naturen och använda den till sin fördel, kunna återhämta sig från nästan vad som helst och vara redo att möta vilka utmaningar som helst som dyker upp. Deras huvudsakliga mål är att ta ansvar så mycket som möjligt för att befria sig från det som håller dem tillbaka.

Framgång inom olika områden

Med Jupiter och Pluto förenade i deras planetariska rad har dessa individer en förkärlek för esoterisk och ockult kunskap, mystiska läror, ”skuggarbete”, psykologi, undersökningar och forskning av alla slag. De trivs bäst inom vetenskaper som kräver ett klart, matematiskt sinne, en kall och rationell inställning med lite känslor, samtidigt som de passionerat strävar efter att finna svaren på livets gåtor. Deras nyfikenhet är inte typisk på något sätt, och de känner ett behov av att lära sig, gräva djupt och genomgå förvandlingar och helande.

Födelsedagspresent den 30 januari

De som är födda detta datum önskar sig en gåva som kommer att påverka deras värld och bryr sig inte särskilt mycket om små saker i livet, utom när de är kopplade till något stort. Detta bör inte tolkas som brist på tacksamhet, utan snarare deras sätt att leva. De skulle uppskatta all information om sitt intresseområde, vetenskap, astrologi, healing och shamanism, eller någon artefakt som kan användas för alternativ healing. De litar sällan på västerländsk medicin och kan ha hälsoproblem som kräver lite extra uppmärksamhet och fokus. Stöd deras självåterhämtning och regenerering genom alternativa läror, hjälp dem att övervinna sina inre strider, ta dem till en exotisk massage som kommer att jorda dem, och detta borde verkligen göra dem lyckliga i längden.

Positiva egenskaper för 30 januari födda

De är öppna för alla former av nya strukturer som kommer in i deras liv, nyfikna, redo att gräva djupt och modiga nog att möta alla utmaningar som kan komma. Kraftfulla individer som kan påverka och använda naturens krafter för mänsklighetens bästa.

Negativa egenskaper för den 30 januari födda

De kan vara manipulativa, oärliga, ofta fokuserade på mörka frågor och kan inte låta hjärnan vila. När deras skuggor tar över kan de bli farliga, aggressiva och destruktiva.

Helande kristall

Chiastolit kan vara ett av de bästa valen som kristall för dem som är födda den 30 januari. Den tros bära ett kors inom sig som ett tecken från Gud och är mycket skyddande, med kraften att föra tillbaka minnen av tidigare livsupplevelser och möjliggöra framgångsrika regressioner. Detta är en sten som hjälper en att ändra sin negativa energi till positiv, förstå sin dödlighet och hålla dem jordade medan de strävar efter högre existensnivåer.

Sabian Symbol

Sabian symbolen för Vattumannens representanter födda den 30 januari ett skottår och två år före det:

”En man som för en tid hade blivit förkroppsligandet av ett populärt ideal får inse att han som person inte är detta ideal.”

Sabian-symbolen för representanter för Vattumannen som är födda den 30 januari ett år som följer på ett skottår:

”Under en tyst timme får en man en ny inspiration som kan förändra hans liv.”

Båda symbolerna vi ser här talar om förändring och den inre insikt som leder till vissa konsekvenser. En livsförändring och självupptäckt kommer lika naturligt som dag och natt för människor som är födda det här datumet, och det är deras sanna mål att avslöja de hemligheter de bär inom sig för att hitta sin djupa och sanna kraft. Detta är inte platsen för prat eller uttryck utan för introvert tänkande, kontemplation och att få kunskap om sitt själv.

Berömda födelsedagar den 30 januari

 • 1882 föddes Franklin D. Roosevelt, advokat, politiker och USA:s 32:a president. Han tillträdde sitt ämbete medan USA befann sig mitt i den värsta ekonomiska krisen i historien och ledde landet till återhämtning och reformer.
 • 1930 föddes Gene Hackman, en amerikansk skådespelare känd för en fem decennier lång otrolig karriär. Det sägs att han är en intuitiv skådespelare som alltid spelar efter instinkt och gör allting rätt. När det gäller skydd blev han på cykel (82 år gammal) påkörd av en bil och fick endast lindriga skador.
 • 1974 – Christian Bale föddes, en brittisk skådespelare som är mest känd genom sin roll som Batman. Intressant nog talar denna roll bäst om att övervinna sin rädsla, förvandla sig och bli ett nytt jag, de svagas beskyddare, och det var en roll som kom långt efter att han spelade en seriemördare i amerikanska Psycho.

Viktiga historiska händelser den 30 januari

 • 516 fvt – Byggandet av det andra templet i Jerusalem avslutas.
 • 1847 – Yerba Buena i Kalifornien döps om till staden San Francisco.
 • 1862 – USS Monitor, det första amerikanska järnklädda krigsfartyget, sjösätts.
 • 1933 – Adolf Hitler (född den 20 april) svärs in som Tysklands förbundskansler.
 • 1948 – En hinduisk extremist Nathuram Godse (född den 19 maj) mördar Mahatma Gandhi (född den 2 oktober).
 • 1969 – The Beatles improviserade konsert och deras sista offentliga framträdande hålls på taket till Apple Records i London och bryts upp av polisen.