Stjärntecknet Vattumannen: Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

Vattumannen är ett fascinerande stjärntecken som förkroppsligar den gudomliga och mänskliga naturen. I denna artikel kommer vi att utforska Vattumannens symbol, dess härskare och historia, samt berättelserna och myterna kring detta mystiska stjärntecken.

Vattumannens symbol

vattumannen symbol

Symbolen för Vattumannen är en gammal glyf som föreställer vattenböljor. Det faktum att det finns två av dem talar om vatten ovanför och vatten under, vilket representerar vår gemensamma och vår gudomliga natur när de kommunicerar med varandra. Detta är en symbol som talar om passiv dualism och flödet av kommunikation man har med Gud.

Vattumannens härskare

Vattumannens tecken styrs av Uranus i moderna tolkningar och styrs traditionellt av Saturnus. Uranus var en urgud som även kallades Fader himmel. Han var son och make till Gaia, Moder Jord, och de två var föräldrar till den första generationen titaner. Han hatade sina barn och störtades så småningom av en av sina söner, Cronus, som kastrerade honom och tog hans plats. Enligt en version av myten föll hans könsorgan i havet, och tack vare detta föddes Venus, ur havsskum.

vattumannens härskare

Det finns två symboler som representerar Uranus och båda används flitigt. Den första härstammar från kombinationen av symbolerna för Mars och solen. Det är en astronomisk glyf som ofta används inom astrologin, och den representerar drivkraft (pil) över en gudomlig ande (cirkel) som omger frö av potential.

vattumannens härskare två

Den andra symbolen är tänkt att representera bokstaven "H" från dess upptäckares efternamn, Herschel. I den kan vi se andens cirkel och ett dominerande kors av materia, i form av en antenn som använder materia som en väg till insikt. Lägg märke till att cirkeln och korset faktiskt representerar Venus vänd upp och ner. På båda sidorna av korset finns halvmåner, som betecknar olika användningsområden för sinnet, tankar som går i två motsatta riktningar och som gör oss mottagliga för omgivande signaler.

Vattumannens historia

Vattumannens tecken sammanfaller inte med stjärnbilden Gemini. I zodiaken ligger det mellan Stenbocken och Fiskarna och tar den elfte 30-graden av zodiakcirkeln. Vattumannen är ett fast tecken som kommer efter att vintern har börjat i Stenbocken. Det representerar den stabila, snöiga och kalla delen av vintern, innan det finns några tecken på vår.

Namnet på denna konstellation är latin och betyder "vattenbärare" eller "bägarbärare" och är en av de äldsta av de erkända konstellationerna längs zodiaken. Den nämns av Ptolemaios på 200-talet e.Kr., men före det var den erkänd som "Den stora" i de babyloniska stjärnkatalogerna. För de gamla babylonierna representerade den guden Ea själv, härskaren över den sydligaste fjärdedelen av solens bana (perioden på 45 dagar på vardera sidan om vintersolståndet). Ea föreställdes med en överfylld vas i handen och förknippades med de destruktiva översvämningarna. I det gamla Egypten förknippades Vattumannen med Nilens årliga översvämning och flodens stränder sades översvämmas när Vattumannen satte sin kruka i floden i början av våren. Grekerna tänkte på konstellationen som en enkel vas som häller ut vatten.

Vattumannens stjärnbild har inga särskilt ljusa stjärnor, och den finns i den region som ofta kallas "havet", på grund av ett stort antal stjärnbilder vars namn har samband med vatten, till exempel Cetus (val), Pisces (fisk) och Eridanus (flod).

Myten om Vattumannen

Även om det finns en koppling till Deukalion, som byggde ett skepp tillsammans med sin fru för att överleva en hotande översvämning, är den berättelse som vanligtvis följer konstellationen Vattumannen myten om Ganymedes.

Ganymedes var den vackraste pojken på den tiden, som kidnappades av gudarna på grund av sin skönhet och fördes till Olympen där han ersatte Hebe som Zeus bägare. Det finns en version av myten där Hebe förlorade sitt jobb när hon snubblade och hennes klänning lossnade och blottade hennes bröst. Hon ersattes dock av en ung, vacker man som antogs vara Zeus älskare och skyddsling. Hebe var Heras dotter och den högsta gudinnan blev arg på grund av denna ersättning. På grund av de ständiga striderna satte den frustrerade Zeus helt enkelt Ganymedes i stjärnorna.

Enligt en version av myten togs Ganymedes av Aquila (en av grannkonstellationerna), Zeus örn. Enligt en annan förvandlades Zeus själv till en örn och förde bort honom. Som kompensation för att han tog sin son gav Zeus en sele av gudomliga hästar och en gyllene vinranka till hans far, Trojas kung, för att kompensera för att han tog hans son. Ganymedes var den första dödliga som blev odödlig. Det är viktigt att förstå att dualiteten presenteras genom vattumannens tecken, eftersom det visar vatten "ovanför" som stöder livet. Detta innebär att Ganymedes faktiskt var den första dödliga som förstod det som kommer ovanifrån och gav denna information till vanliga människor.

Sambandet mellan myten om Vattumannen och stjärnteckenet Vattumannen

Vattumannen representerar på ett sätt gudarnas barmhärtighet. På samma sätt som Ganymedes uppmärksammades av gudarna på grund av sin skönhet kan denna person vara vacker eller speciell på något annat sätt, tillräckligt för att få stöd av naturen eller sina överordnade. Detta är en berättelse om en persons gudomlighet, förmågan att se saker "ovanifrån", att nå upp till himlen på alla möjliga sätt och att dela ett gudomligt budskap med vanliga dödliga. I praktisk mening berättar det här tecknet om någon som lätt kommer att få ett mycket bra jobb och arbeta i de högre strukturerna i det mänskliga samhället.

Personens skönhet behöver inte nödvändigtvis vara fysisk, utan kan också ses genom en viss talang eller en speciell förmåga. Vi kan se en ung person med ett behov av att skilja sig från en inflytelserik far och starta en karriär på egen hand. I Vattumannen ser vi också potential för bisexuella och homosexuella preferenser, liksom eventuella fördelar som en person kan ha tack vare dem.

Den negativa sidan av denna myt finns i Ganymedes som ersätter Hebe, och detta kan manifesteras som att någon vacker person tar någon annans rättmätiga position, på jobbet eller till och med i en familj. I ett extremt scenario representerar bortförandet av Ganymedes ett sätt på vilket en person kommer att tas "till himlen" och kan peka på farorna med att resa med flyg, eller med skärmflygning, fallskärmshoppning osv.

Mer Information Om Vattumannen

Vattumannen Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända VattumannenInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Vattumannen.

Vattumannens KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Vattumannen.

Vattumannen Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars