Stjärntecknet Vågen: Dess Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

Vågen, det sjunde tecknet i zodiaken, är känd för sitt starka fokus på balans och rättvisa. Den symboliserar en djupgående koppling mellan renhet och vår djupaste djuriska sida, vilket återspeglas i dess unika symbol och berättelser från forntida mytologi.

Låt oss tillsammans utforska Vågens symbol, dess styrande och härskande planeter, och hur dess historia och mytologi formar vårt förståelse av detta fascinerande stjärntecken.

Vågens symbol: en bild av balans och övervinnande av hinder

vågen symbol

Vågens symbol, en vågskål, är en visuell representation av balans, men den innehåller även en subtilare betydelse: den nedgående solen i horisonten. Symbolen består av två linjer, där den nedre representerar det jordiska och rationella perspektivet utan hinder, medan den övre linjen sträcker sig mot himlen som en kulle som måste korsas för att nå den andra sidan av balansen. Denna symbolik pekar på utmaningen att förstå vår partner och "den andra sidan" fullt ut, vilket är relevant för alla typer av relationer.

Skorpionens Härskare: Pluto och dess Symboler

vågen härskare

Vågen styrs av planeten Venus, den romerska gudinnan för kärlek, skönhet, sex, fertilitet, välstånd och begär. Venus symbol, en cirkel med ett kors under, betonar kopplingen mellan det gudomliga och det jordiska. Cirkeln representerar gudomlig ande och Vågen, medan korset symboliserar fysisk materia och praktikalitet, vilket kopplas till tecknet Vädur. Denna koppling understryker vårt behov av att förverkliga det gudomliga på jorden och att leva den gudomliga kärleken i vårt dagliga liv.

Vågens historia och konstellation: mellan Jungfrun och Skorpionen

Även om Vågens tecken sammanfaller med stjärnbilden Vågen, är dess historia och konstellation mer komplicerad. I zodiaken ligger Vågen mellan Jungfrun och Skorpionen, och är ett kardinaltecken som markerar höstens början. Vågen representerar också solens nedgång och naturens cykel där allt börjar dö ut och gå i vinterdvala.

Konstellationen i Jungfrun är egentligen en del av Skorpionens stjärnbild, representerande dess klor. Den antika babyloniska astrologin kallade den MUL Zibanu, och kopplade den både till Skorpionens klor och vågskålen i en balans. I det antika Grekland betraktades den på liknande sätt. Faktum är att Vågen representerar en punkt av absolut balans, som visas genom den 15:e graden i tecknet Vågen, men de flesta andra punkter i denna konstellation är en del av en annan konstellation.

Myten om Vågen: En förbindelse mellan Jungfrun och Skorpionen

Libra är omgiven av ett visst mysterium, med kopplingar till både Astraea, den grekiska gudinnan för oskuld och renhet, och Skorpionens stjärnor. Även om Astraea vanligtvis associeras med Jungfrun, fungerar Libra som en förbindelse mellan Jungfrun och Skorpionen snarare än som ett eget tecken.

Den mest nära kopplade myten till Vågen är berättelsen om Dike, den grekiska rättvisans gudinna och dotter till Zeus. Dike hade i uppdrag att mäta vikten av människosjälar efter deras död, belöna de ärliga och rättvisa själarna och straffa dem som var fast i laster. Kopplingen mellan Libra och Astraea beror på att Astraea övergav människosläktet och lämnade dem åt deras korrumperade natur.

Vågens betydelse för människor och relationer

Vågens tecken är förknippat med rättvisa och balans, vilket återspeglas i dess inflytande över mellanmänskliga relationer. Människor som är kopplade till tecknet Vågen tenderar att söka bekräftelse från andra och vara osäkra på sin egen personlighet. Denna osäkerhet återspeglas i konstellationens koppling till Jungfrun och Skorpionen.

Det mest intressanta är att Vågens tecken kräver att man hittar balansen mellan renhetens gudinna, som symboliserar oskuld, och det dödliga djuret som representerar vår djupaste djuriska sida. Skorpionens stjärnor är ofta förknippade med någon form av karmisk bestraffning och skuld som mättes på rättvisans våg innan detta liv.

Slutsats: Vågen, en symbol för balans och rättvisa i livet och relationer

Stjärntecknet Vågen är en fascinerande blandning av symbolik, mytologi och astrologi som avslöjar en djup koppling till balans och rättvisa. Genom att förstå dess symbol, historia och mytologi kan vi uppskatta de unika utmaningar och möjligheter som Vågen presenterar i våra liv och relationer.

Från dess symbol som representerar övervinnande av hinder, till dess kopplingar till Venus och rättvisans gudinna, ger Vågen oss insikter i hur vi kan sträva efter harmoni, balans och gudomlig kärlek i vårt dagliga liv och i våra relationer.

Mer Information Om Vågen

Vågen Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända VågenInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Vågen.

Vågens KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Vågen.

Vågen Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars