Stjärntecknet Fiskarna: Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

Fiskarna är ett unikt och fascinerande stjärntecken som har en lång och intressant historia. Låt oss utforska tecknet Fiskarnas symbol och bakgrund samt hur det fortsätter att forma våra liv idag.

Symbolen för Fiskarna: Dualitet och Förbindelse

fiskarna symbol

Fiskarnas symbol representerar två fiskar som är bundna till varandra och simmar i motsatt riktning. Denna bild uttrycker dualiteten hos Fiskarna, som ofta fungerar som medlare mellan två olika verkligheter, med sin största roll som en bro mellan liv och död. Symbolen består av två halvmånar och en linje som förbinder dem, vilket visar på två olika sinnestillstånd och kopplingen mellan dem. Halvmånarna och linjen representerar också månens cykler, vilket gör Fiskarna till ett tecken som står för cykler i allmänhet.

Fiskarnas härskare: Neptunus och Jupiter

Tecknet Fiskarna styrs traditionellt av Jupiter, men i modern astrologi styrs det av Neptunus. Neptunus var den romerska havsguden vars grekiska motsvarighet var Poseidon. Han var bror till Jupiter och Pluto och styrde över havet.

fiskarna härskare

Neptunus symbol är en treudd, ett redskap som används vid spjutfiske och som bärs av både Neptunus och Poseidon. Den representerar den heliga treenigheten som förbinder födelse, liv och död med jorden, himlen och havet. Symbolen består av en halvmåne och ett kors, med tre pilar som pekar uppåt. Den talar om vårt sinne och vår mottaglighet (halvmåne) som överskrider materien (kors). Pilarna representerar en otrolig drivkraft som pekar mot himlen och på sätt och vis - vår strävan efter himlen. Detta kan tolkas genom sinnets behov av att sträva efter sitt högre syfte och förverkliga det genom materiens kors, så vi kan också säga att denna symbol talar om vårt behov av att förverkliga drömmar.

Fiskarnas historia och stjärnbilden

Fiskarnas tecken sammanfaller inte med stjärnbilden Fiskarna. Det är den tolfte och sista 30 graders cirkeln i zodiaken. Detta är ett tecken av föränderlig kvalitet där solen befinner sig när vintern går mot sitt slut och våren är på väg att börja, vilket representerar en zon av sammanflätade årstider, och med dem livets slut och dess början. Detta är en tid då vi kan förvänta oss snö och låga temperaturer, lika mycket som vi kan förvänta oss att naturen blommar runt omkring oss. Det är därför vi med säkerhet kan säga att Fiskarnas tecken är ett tecken för de största förändringarna bland alla föränderliga tecken.

Stjärnbilden Fiskarna har fått sitt namn från den latinska pluralformen av fisk. I babyloniska konstellationer kände man igen den som Šinunutu, "den stora svalan" i nuvarande västra Fisken, och Anunitum, "Himlens dam", där den norra fisken finns. Babylonierna kallade också denna konstellation för "stjärtarna", eftersom de föreställer två fiskar som simmar i motsatt riktning, samtidigt som de representerar floderna Eufrat och Tigris. En del av denna konstellation ansågs vara "fiskens snöre/band" som förbinder de två fiskarna.

Denna konstellation är den 14:e största totalt sett och det föreslogs ofta att den skulle "klippas" i mindre underavdelningar. På 1600-talet föreslogs att den skulle delas upp i fyra underavdelningar - den norra och den södra fisken samt den norra och den södra snöret. Under följande århundrade föreslogs det att en del av Fiskarna skulle observeras som en separat konstellation kallad Testudo (sköldpaddan).

Stjärnorna i stjärnbilden Fiskarna är svaga och ingen av dem är ljusare än fjärde magnituden, vilket gör det utmanande att se dem på natthimlen med blotta ögat. Om vi kopplade ihop alla stjärnor i denna konstellation skulle vi inte kunna känna igen fiskar i formen.

Myten om Fiskarna: Afrodite, Eros och Fiskarnas räddning

Mytologin bakom konstellationen Fiskarna har sina rötter i Syrien som Atagartis, kärlekens och fertilitetens gudinna. Hon representerades av en figur halvt kvinna, halvt fisk, och tros vara inspirationen till den grekiska gudinnan Afrodite och den romerska gudinnan Venus.

Oftast är konstellationen Fiskarna kopplad till historien om Afrodite och hennes son Eros, som flydde från monstret Typhon genom att hoppa i havet och förvandla sig till fiskar. Enligt en annan version befann de sig vid floden Eufrat vid den tiden och hoppade i floden, inte i havet. När de hoppade i vattnet band de ihop sig med ett rep för att inte förlora varandra. På Syriens stränder vid floden Eufrat är det fortfarande tabu att äta fisk.

Det finns en annan version av denna myt där Afrodite och Eros hoppade i vattnet och två fiskar kom till deras undsättning.

Sambandet mellan myten om fiskarna och stjärntecknet Fiskarna

Det ligger i Fiskarnas natur att fly från alla slags monster. De är lättskrämda och myten berättar om deras förmåga att byta skepnad och ta på sig olika masker för att undvika att bli skadade. Vid en mycket bra planetarisk position i anslutning till Fiskarna hjälper den en person att hålla fast vid en hemlighet som de kommer att ha nytta av. Om positionen inte är så positiv kan panik och rädsla ta över och gömma sig blir en livsstil. I den värsta möjliga kopplingen kan den här myten representera död genom drunkning och kärlekshistorier som slutar på ett tragiskt sätt på grund av "monster" som partnerna var tvungna att möta.

Fiskarnas primitiva natur berättar om människor som har en tendens att fastna och precis som fiskar trasslar in sig i fiskarens nät. De kommer ofta att hamna i problem, situationer som de inte kunde förutse, och deras rörelse genom livet kommer att vara full av hinder så länge de springer hejdlöst igenom det.

Mer Information Om Fiskarna

Fiskarna Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända FiskarnaInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Fiskarna.

Fiskarnas KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Fiskarna.

Fiskarna Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars