Stjärntecknet Vädur – Dess Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

Här kommer vi att utforska både stjärntecknet Vädur och dess bakgrund, från dess babyloniska ursprung till hur den har tagit form i astrologisk mening. Låt oss dyka in i denna fascinerande berättelse.

Vädurens symbol: Ett ansikte och horn

Vädurets symbol

Symbolen för Väduren föreställer ett ansikte och horn av en vädur, vilket är baserat på den historiska synen på stjärnornas utseende i stjärnbilden Väduren. Väduren har varit förknippad med detta djur ända sedan den sena babyloniska tiden och senare med grekisk mytologi, där den förknippades med väduren med det gyllene skinnet.

Vädurens härskare: Mars och dess betydelse

Vädurens tecken styrs av planeten Mars, som har en lång historia av betydelse i astrologi. Den röda färgen på Mars fascinerade de gamla grekerna och ledde till att de förknippade planeten med deras krigsgud Ares. När romarna senare erövrade grekerna, bytte de namn på planeten till Mars, efter sin egen krigsgud.

vädurets härskare

Mars symbol representerade ursprungligen ett spjut, vilket var en alkemisk symbol för järn. Intressant nog upptäcktes det senare att ytan på planeten Mars faktiskt är täckt av rost. Symbolen för Mars förändrades senare till en kombination av en sköld och ett spjut, vilket vi använder idag.

Symbolen för Mars står för vår aktiva, passionerade natur och vår vilja att följa det uppdrag som vår ande måste uppfylla. Det är denna koppling som ger Väduren dess kraft och energi.

Vädurens historia: Från Babylonien till idag

Vädurens stjärntecken härstammar från Vädurens fysiska konstellation, som representerar den första tolftedelen av den fulla zodiakcirkeln. Väduren tar upp de första 30 graderna av zodiaken och börjar vid vårdagjämningen - vårens början.

Vädurens tecken har sitt ursprung i Babylonien, där det utvecklades för cirka 2 500 år sedan under "Vädurens tidsålder". På grund av ekvinoxens precession har stjärnbildens projektion förskjutits, men Vädurens tecken har stannat kvar för att markera början av våren.

Intressant nog representerar Vädurens stjärnbild inte en vädur för alla kulturer. Kineserna ser konstellationen som tvillinginspektörer, medan på Marshallöarna är den en tumlare.

Myten om Väduren: Det gyllene skinnet och dess betydelse

Väduren med det gyllene skinnet är en central figur i en grekisk myt som förklarar ursprunget till stjärnbilden Väduren. Enligt myten förvandlade Poseidon, havets gud, en nymf till ett får för att skydda henne från sina många friare. För att kunna ha sexuella relationer med henne förvandlade han sig själv till en bagge, och som ett resultat födde nymfen en bagge med det gyllene skinnet.

Denna vädur kunde inte bara flyga, utan blev också känd för att ha räddat två barn, Phrixus och Helle, från deras elaka styvmor. Deras mamma, Nephele, anförtrodde dem till baggen i hopp om att han skulle flyga bort dem från fara. Tyvärr föll Helle av baggen under flykten, och det sägs att Poseidon räddade henne för att utnyttja henne sexuellt. Phrixus däremot nådde sin destination säkert och offrade baggen till Zeus som ett tecken på tacksamhet.

Sambandet mellan myten och Vädurens stjärntecken

Myten om Väduren med det gyllene skinnet visar en djup koppling till stjärntecknet Väduren och dess symbolik. När vi ser en planet i Vädurens tecken, kan vi föreställa oss en berättelse om svek, förlust och överlevnad.

Phrixus kan representera en vän, en son till en vän, eller någon manlig figur som har förlorat sin syster eller räddats från fara. Denna berättelse belyser också den mörka sidan av relationer och besittning, där Poseidon manipulerade både baggen och nymfen för att uppfylla sina egna önskemål.

På den ljusa sidan visar myten om Väduren med det gyllene skinnet att Väduren symboliserar styrka, mod och rikedom. En person med en stark position av Vädurens tecken och dess härskare i sitt horoskop kan vara en hjälte som räddar dagen, vilket visar tecknets optimistiska sida.

Mer Information Om Vädur

Vädur Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända VädurInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Vädur.

Vädurens KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Vädur.

Vädur stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars