Stjärntecknet Tvillingarna: Dess Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

Tvillingarna är ett av de mest fascinerande stjärntecknen i zodiaken, och det är omgivet av mystik och en spännande historia. Låt oss dyka in i världen av Tvillingarna och utforska dess symbolik, härskare och historiska betydelse.

Tvillingarna Symbol: En följeslagare och mycket mer

tvillingarna symbol

Symbolen för Tvillingarna representerar en följeslagare och har sina rötter i de babyloniska stora tvillingarna, de grekiska Castor och Pollux. Symbolen liknar också en romersk siffra II som står för siffran 2. Tvillingarnas symbol förkroppsligar det obrytbara bandet mellan två bröder och konstellationens form, vilken liknar två tvillingar som håller varandra i handen.

Tvillingarnas härskare: Merkurius

tvillingarna härskare

Tvillingarna styrs av planeten Merkurius, som fick sitt namn efter den romerska guden för kommunikation, vältalighet, resenärer, gränser, trixande, tur och tjuvar. Merkurius var också ansvarig för att vägleda själar till underjorden. Symbolen för Merkurius består av en cirkel och ett kors under den samt en halvmåne överst. Denna symbol förenar den gudomliga naturen hos sinnet (Gemini) och dess fysiska natur (Virgo).

Tvillingarnas historia: Från babyloniska gudar till grekiska myter

Tvillingarna är det tredje tecknet i zodiaken och följer efter Väduren. Det representerar förändring och styr den tid på året då våren övergår till sommaren. Konstellationen ligger mellan Väduren och Kräftan, och dess stjärnor är kända som de stora tvillingarna i babylonisk astronomi. Meshlamtaea och Lugalirra, två mindre gudar, representerade dessa stjärnor.

Konstellationen har en stark koppling till den grekiska mytologin, där tvillingarna Castor och Pollux är söner till Zeus och Leda. Pollux är den ljusaste stjärnan i Gemini, en orangefärgad jättestjärna, och Castor är den näst ljusaste stjärnan i konstellationen, ett sextupelstjärnesystem som framstår som en blåvit stjärna för det obeväpnade ögat.

Myten om Tvillingarna: Castor och Pollux

Castor och Pollux är hjärtat av Tvillingarnas mytologi. De är söner till Zeus och Leda, men Castor är dödlig medan Pollux är odödlig. De älskade varandra djupt och var oskiljaktiga. Pollux var känd för sina boxningsfärdigheter, medan Castor var en skicklig hästtämjare. De rivaliserade om två kvinnor som redan var trolovade med sina kusiner, vilket ledde till en familjefejd och Castor blev dödligt skadad.

Zeus erbjöd Pollux ett val: att leva för evigt som odödlig på Olympen bland gudarna eller dela sin odödlighet med sin bror Castor. Pollux valde att dela sin odödlighet, och bröderna tillbringade en dag på Olympen tillsammans följt av en dag i Hades - underjorden.

En alternativ version av myten berättar att Zeus, förälskad i Nemesis, en gudomlig ande av vedergällning, förvandlades till en svan och parade sig med henne. Två ägg kläcktes som en följd, och Leda hittade dem i träsket och tog dem som sina egna.

Sambandet mellan tvillingmyten och tvillingens stjärntecken

Tvillingarnas myt belyser uppriktig broderlig kärlek som kan manifesteras genom kärleken till en bror eller en vänskap så nära att den känns som brödraskap. Myten berättar om två människor som älskar varandra trots sina olikheter och som är beredda att göra vad som helst för varandra.

Tecknet och konstellationen Gemini representerar en länk mellan himmel och underjorden och kan symbolisera någons nära-döden-upplevelse eller någon form av intensiv kontakt med döden.

Myten om Tvillingarna avslöjar också en sida av Zeus som visar en far som förkläder sig själv för att förföra sin sons mor. I en verkligt utmanande situation kan vi se bröder som föds genom våldtäkt eller adopterade barn vars mor lämnade dem.

Oavsett vilken version av myten du föredrar, förmedlar den överkommande temat om att besegra det oundvikliga, något som är djupt rotat i Tvillingarnas tecken.

Mer Information Om Tvillingarna

Tvillingarna Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända TvillingarInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Tvillingarna.

Tvillingarnas KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Tvillingarna.

Tvillingarna Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars