Stjärntecknet Lejon: Dess Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

I detta inlägg utforskas symboliken och historien bakom stjärntecknet Lejonet. Symbolen för Lejonet representeras av en förenklad bild av ett lejon med en svans som antyder det förflutna och skulder att betala tillbaka. Lejonets stjärntecken styrs av solen och representerar mod, kunglighet och framgång. 

Lejonets historia går tillbaka till antiken och dess symbolik har kopplingar till solen och dess betydelse i våra liv. Lejonet är också känt för sin kreativitet och självuttryck. Myterna och berättelserna kring Lejonet visar på dess betydelse och symbolik, och det är ett stjärntecken som representerar kraft och självförtroende.

Lejonets Symbol: Ett Tecken För Konsekvens

lejon symbol

Symbolen för Lejonet framträder ofta som en förenklad bild av ett lejon med huvudet i cirkeln och kroppen med en svans som följer efter. Denna design lägger tonvikten på svansen, vilket antyder det förflutna och de skulder vi fortfarande har att betala tillbaka. Det är en intressant iakttagelse, eftersom Lejonet representerar oss i våra tidigare liv. Symbolen är faktiskt en skrivarform av den grekiska bokstaven "lambda", den första bokstaven i det grekiska ordet leon, som betyder "lejon".

Precis som en koppling mellan handling och konsekvens genom flera steg, som visas i myten om Ikaros, representerar symbolen för Jungfrun vårt enkla talesätt - det som går runt, kommer runt.

Lejonets Härskare: Solen

Lejonets tecken styrs av solen, som innehåller 99 procent av hela vårt solsystems massa och ligger på ett sådant avstånd att vi befinner oss inom dess yttre sfär. Solens betydelse i varje kultur, historia eller astrologiskt tillvägagångssätt kan inte förbises. Även om planeter är relaterade till gudar och deras roller, verkar solen vara kopplad till en av myterna genom lejonet som om den inte alls var så viktig. 

Sanningen är att solen är alltför viktig för att mänskligheten ska kunna sätta en etikett på den, kapitalisera den eller förstå den som något annat än livet självt. Hur kan vi förklara solens inflytande när den representerar oss i vår renaste form av ljus?

lejon härskare

Pricken i mitten av Lejonets symbol är dess mest betydelsefulla del. Den symboliserar den ultimata enheten, den punkt där vi alla blir ett, med varandra och med universum. Den här symbolen är ett gammalt egyptiskt tecken för solen eller deras gud Ra, i det hieroglyfiska skriftsystemet. I sin historia användes denna symbol som en alkemisk symbol för guld och därmed för perfektion av alla slag. Själva symbolen betecknar anden som representeras genom en cirkel som omger potentiellt fröet.

Lejonets historia - Från Mesopotamien till stjärntecknet

Lejonets tecken sammanfaller inte helt och hållet med stjärnbilden Lejonet. I zodiaken ligger det mellan Kräftan och Jungfrun och tar de femte 30 graderna av zodiakcirkeln. Lejonet är ett fast tecken som kommer efter att sommaren redan har börjat i Kräftans tecken. Det representerar den varma, soliga sommaren, stabil och oföränderlig, utan tecken på den höst som kommer att komma.

Lejonet är en av de tidigast erkända konstellationerna, dokumenterad i Mesopotamien för första gången så tidigt som 4000 f.Kr. Babylonierna kallade den UR.GU.LA - det stora lejonet. Den ljusaste stjärnan i denna konstellation, Regulus, var känd som "stjärnan som står vid lejonets bröst" eller kungastjärnan. Stjärnbilden Lejonet kallades också Ser eller Shir av perserna, Artan av turkarna, Aryo av syrierna, Arye av judarna och Simha av indierna, alla översatta som "lejon". De gamla egyptierna hade stor respekt för Lejonets stjärnbild, eftersom solen sken framför den vid tiden för Nilens årliga översvämning.

Denna konstellation har en stjärna av första magnituden, en av de fyra kungliga stjärnorna, Nordens väktare - Regulus. Den här stjärnbilden liknar faktiskt ett lejon och Regulus ljusstyrka tillsammans med det faktum att den stora vättaren pekar mot den gör det lätt för oss att hitta Leo på natthimlen.

Myten om Lejonet - Herkules och Nemeiska lejonet

Lejonet är kopplat till den grekiska hjälten Herkules första av tolv arbeten, där han var tvungen att döda det beryktade Nemeiska lejonet.

Lejonet bodde i en grotta i Nemea och terroriserade människorna som bodde där. Det fanns inget sätt att besegra honom på grund av den ogenomträngliga huden som inte kunde punkteras av järn, brons eller sten. När Herakles hittade den försökte han skjuta den med pilar men de studsade helt enkelt av lejonets skinn. När lejonet gick in i sin grotta för att gömma sig började Herakles leta efter det. Han behövde två månader för att hitta det i grottan och till slut ströp han det med hjälp av sina egna klor för att få tag på skinnet. Detta skinn gjordes till en mantel som bars som en trofé och en påminnelse om Herakles styrka, samt en skyddsmantel som fick honom att se ännu mer fruktansvärd ut.

Lejonets stjärntecken och dess betydelse

Sambandet mellan lejonmyten och lejonets stjärntecken verkar ganska deprimerande. Antingen dödas Leo eller är ansvarig för oskyldiga människors död eller för kärlek i allmänhet. Men det finns en annan vinkel på detta.

Lejonets tecken representerar mod, kunglighet och framgång. Det rymmer berättelsen om en person som är stark, oförstörbar och orädd, så länge personen inte agerar av rädsla, skadar andra och slutar med att bli skadad. Lejonet måste vara modig och rättrådig annars blir det inte mycket roligt för dem i det här livet.

Leo-företrädare har behov av att lysa upp ett ljus och hitta sanningen i allting. Även den minsta lilla lögn kan skada dem eller dem i deras närhet mycket. Lejonet är också kopplat till solen, som är en viktig symbol i många kulturer. Solen representerar livet självt och symboliserar den ultimata enheten, den punkt där vi alla blir ett med varandra och med universum. I den egyptiska mytologin var solguden Ra en central figur som styrde över solen och livet. Han beskrivs ofta som en man med lejonhuvud, vilket visar på kopplingen mellan lejonet och solen.

Mer Information Om Lejonet

Lejonet Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända LejonInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Lejonet.

Lejonets KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Lejonet.

Lejon Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars