Stjärntecknet Kräftan: Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

Kräftan är ett fascinerande stjärntecken som fångar våra hjärtan och fantasier. Symbolen för Kräftan representerar krabbans klor, vilket visar att de inte lätt släpper taget om saker de tar tag i. En annan tolkning av denna symbol är att två cirklar föreställer solen och jorden, som är förbundna med två bågar av halvmånar, vilket utgör en fin naturlig balans i universum.

Kräftans härskare: Månen

kräftan symbol

Kräftans tecken styrs av månen, vilket gör dess roll i zodiaken extremt viktig. Månen har en stark koppling till vatten och livet på vår planet. Dess påverkan på vårt psykologiska tillstånd, minnet och hjärnan är oöverträffad.

Månen är en känslig och oskyddad himlakropp som innehåller information om oss, vår genetik, vårt släktträd och vår eviga själ. Det är denna intima koppling till månen som ger Kräftan dess unika egenskaper och känslighet.

Skorpionens Härskare: Merkurius och dess Symboler

kräftan härskare

Symbolen för månen är en halvmåne, som representerar månens olika faser. Den stigande månen ansvarar för vårt psykologiska tillstånd, minnet och hjärnans grå substans.

Kräftans historia och plats i zodiaken

Kräftan sammanfaller inte med stjärnbilden Kräftan, men tar de fjärde 30 graderna av cirkeln och börjar med den första sommardagen. Det är ett kardinaltecken och markerar början på sommaren. I antiken representerade Kräftan sommarsolståndet och solens nordligaste läge.

Stjärnbilden Kräftan är den dimmigaste av alla zodiakala konstellationer och ligger mellan Gemini och Leo. Den betraktades ofta som "det mörka tecknet" och beskrevs som svart och utan ögon på grund av sitt dunkla utseende.

Myten om Kräftan

Myten om Kräftan är kort men kraftfull. Det handlar om Herakles, en av de största grekiska hjältarna, som föddes som resultat av Zeus otrohet. Hera, Zeus hustru, hatade Herakles av svartsjuka och ville att han skulle försvinna. När Herakles kämpade mot den stora hydran, klämde en krabba honom i foten av kärlek till Hera. Herakles krossade krabban med ett enda steg, vilket avslutade myten.

En annan tolkning av Kräftan är genom rollen som den gigantiska krabba som Poseidon, havets gud, satte i uppdrag att hålla sina nymfer i säkerhet. Kräftan blev lurad av en "vampyrbläckfisk" och som ett resultat av striden med bläckfisken blev han förlamad och plågades av smärta för alltid.

Sambandet mellan myten om Kräftan och stjärntecknet Cancer

Myten om Kräftan visar en person som inte är medveten om sin sanna styrka. De som är födda under tecknet Kräftan måste ofta hantera familjekaos och fördomar från dem som hatas av deras mamma, härskare eller fru. De kan också vara sanna patrioter, lojala mot sin "drottning", och överdrivet beskyddande.

Kräftor låter sig lätt övertalas att gå i strid, även om de bara ska ställa upp som kollateral skada. Denna myt pekar på dem som är överdrivet känsliga, men redo att gå till attack mot en mycket större fiende eftersom deras känslor segrar över logiken. Om de tar på sig mer än vad de kan hantera kan det sluta med att de skadas och till och med blir förlamade för livet.

Kräftan i vardagen

Kräftan är känd för sin känslighet och starka koppling till familj och hem. De är ofta mycket intresserade av sina rötter och släktträd, vilket ger dem en stark känsla av tillhörighet och historia.

Kräftor är kända för att vara lojala vänner och partners, som alltid är beredda att hjälpa dem de älskar. De är också kända för att vara beskyddande och omtänksamma, ofta gång på gång att sätta andras behov före sina egna.

I arbetslivet är Kräftor ofta mycket kreativa och har en fantastisk förmåga att tänka utanför ramarna. De är empatiska och intuitiva, vilket gör dem till utmärkta kommunikatörer och problemlösare.

Mer Information Om Kräftan

Kräftan Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända KräftanInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Kräftan.

Kräftans KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Kräftan.

Kräftan Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars