Stjärntecknet Jungfrun: Dess Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

Stjärntecknet Jungfrun har alltid fascinerat oss med sin mystik, historia och symbolik. I denna artikel kommer vi att utforska Jungfrun, dess symboler, historik och kopplingar till myter och legender.

Skorpionens Symbol: Ett Tecken För Konsekvens

jungfrun symbol

Symbolen för Jungfrun är bokstaven "M" med en slinga i slutet. Det finns vissa diskussioner om att denna bokstav står för "Maiden", men då skulle Skorpionen också behöva kopplas till den. Slingan i Jungfruns symbol representerar faktiskt kyskhet, antingen för att den ses som en kvinnas korslagda ben eller som en slinga där inga orenheter kan komma in. I en helt annan tolkning ser vi att Jungfrun representeras genom tre liknande hinder eller vägar, där den tredje fullbordar cirkeln och tar en person tillbaka dit den började.

Precis som en koppling mellan handling och konsekvens genom flera steg, som visas i myten om Ikaros, representerar symbolen för Jungfrun vårt enkla talesätt - det som går runt, kommer runt.

Skorpionens Härskare: Merkurius och dess Symboler

Tecknet Jungfrun styrs av planeten Merkurius som fick sitt namn av den romerska guden för kommunikation, vältalighet, resenärer, gränser, trixande, tur och tjuvar. Han var också själarnas vägvisare till underjorden. Dess grekiska motsvarighet är Hermes, en budbärare, snabb och listig, som snabbt rörde sig i de dödliga och gudomliga världarna.

jungfrun härskare

Symbolen för Merkurius består av en cirkel och ett kors under den, samma som Venus, bara med en halvmåne i toppen. Halvmåne betecknar sinnet, cirkeln anden och korset den fysiska materian. Denna symbol visar den gudomliga naturen hos sinnet (Tvillingarna) och dess fysiska natur (Jungfrun). De "horn" som halvmånen utgör är också kopplade till den bevingade hatt som den romerska guden Merkurius brukade bära. Denna gud symboliserades också av en kaduceus - en stav med två ormar lindade runt den.

Jungfruns historia

Jungfrun är ett tecken som är skilt från stjärnbilden Jungfrun och de flesta stjärnorna från denna stjärnbild befinner sig för närvarande i tecknet Libra. I zodiaken står Jungfrutecknet mellan Lejonet och Vågen och tar de sjätte 30 graderna av zodiakcirkeln. Jungfrun är ett föränderligt tecken som tillkännager den kommande hösten. Detta gör det ganska deprimerande i sin föränderliga natur, för det representerar förändringen mellan den soliga sommaren och den förmodligen regniga hösten när allting dör ner. För att lägga till detta är Jungfrun en föregångare till Vågen, det tecken där solen går.

Denna konstellation återfinns i den babyloniska astronomin, som dateras från ungefär 1000 - 700 f.Kr. Den var känd som "Furan" och representerade gudinnan Shalas sädesöron och en viktig stjärna i denna konstellation, Spica, är latin för "sädesöron". Detta ger bilden av hårt arbete som ger resultat. Jungfrun avbildas ofta som en kvinna som håller vete i sin hand.

Jungfruns myt

Stjärnbilden Jungfrun var ofta kopplad till grekiska och romerska jordbruksgudinnor, Demeter och Ceres. Ändå kopplade de gamla grekernas ursprungliga koppling denna konstellation till Astraea, den himmelska jungfrun, som var den sista odödliga som levde med människor under guldåldern, en av människans fem försämrade tidsåldrar. Hon övergav människosläktet och lämnade jorden för att fly från mänsklighetens ondska.

Den mer intensiva myten som är kopplad till denna konstellation är den om Erigone, dotter till Ikaros. Ikaros dödades av herdar eftersom de blev fulla av hans vin och trodde att han försökte förgifta dem. När han var döende mindes han hur Dionysos lärde honom att ta hand om vinrankan, och att en dag åt en get allt han planterat och odlat med kärlek och hängivenhet. Ilsket dödade Ikaros geten, flådde den och bjöd in andra människor att dansa runt den. I dödsögonblicket insåg han att han genom att döda geten faktiskt skadade sig själv.

Hans dotter Erigone med sin hund Maera hittade sin fars kropp under ett träd och hängde sig över honom. Hunden stannade där och var ledsen över sin ägare tills han också var död. Men historien slutar inte här. Eftersom Dionysos blev så arg på grund av denna orättvisa handling straffade han Aten genom att låta alla stadens jungfrur begå självmord på samma sätt, tills herdarna som dödade Ikaros slutligen hittades och straffades.

Sambandet mellan Jungfru-myten och Jungfrun som stjärntecken

Den viktigaste länken mellan dessa två myter ligger i människosläktets dumhet och okunnighet. Alla aktörer i båda myterna har slutat i himlen, på ett eller annat sätt, på grund av bristen på tacksamhet och människor med låga moraliska och intellektuella egenskaper. Det finns en bild av en utbildad person vars kunskap inte värderas. Det finns en tragedi i myten om Jungfrun, en tragedi som kan flyttas genom generationer av kvinnor, tills källan till problemet är löst.

Vi antar ofta att Jungfrun är ett tecken för ensamma kvinnor som offrar sig för en högre sak, och detta är i nära korrelation med dessa berättelser. Det finns ingen kärlekshistoria i Jungfruns tecken, förutom den som innefattar familjen och en kvinnas kärlek till sin far. Denna konstellation och tecknet som den tilldelades pekar på en flickas relation till sin far som fick henne att begå självmord, och detta kan ofta vara ett socialt eller känslomässigt självmord, istället för ett fysiskt.

Denna tragiska berättelse bär på en viktig läxa, gömd i den sista tanken som Ikaros hade. Han förstod att han undertecknade sitt eget öde genom att skada en annan varelse, och även om han offrade sitt liv finns det ett andligt, upplysande ögonblick i slutet - ett ögonblick där det sanna värdet av varje liv visas.

Mer Information Om Jungfrun

Jungfrun Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända JungfrunInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Jungfrun.

Jungfruns KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Jungfrun.

Jungfrun Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars