Stjärntecknet Skorpionen: Dess Symbol & Historia

Skriven Av Våra Astrologer

I den här artikeln kommer vi att utforska det fascinerande stjärntecknet Skorpionen. Vi kommer att dyka djupt in i dess symbol och historia.

Skorpionens Symbol: Ett Tecken på Förändring

skorpionen symbol

Symbolen för Skorpionen är på sätt och vis lika oförklarlig som Jungfrun. Stinget i högra änden av den är lätt att förstå, och detta kopplar den också till tecknets traditionella härskare, Mars. Den representerar vår drivkraft och det initiativ som vi har för att röra oss. Det skulle nog vara lämpligt att säga att Skorpionen representerar förändring och hela symbolen visar på upp- och nedgångar som slutar med ett lyft till en annan slätt, detta på ett sätt som representerar döden.

Bokstaven "M" som står som grund för både Jungfrun och Skorpionen har aldrig förklarats och det har diskuterats att den står för "Maiden". Även om det finns en liten chans att detta är ursprunget till symbolen går det bra ihop med den feminina naturen hos båda tecknen. På samma sätt som Jungfrun representerar en feminin princip som styrs av Merkurius och som går tillbaka till början så många gånger som behövs för att lösa ekvationen, talar Skorpionen om att gå vidare och det feminina förhållningssättet till det ögonblick då saker och ting tar slut.

Skorpionens Härskare: Pluto och dess Symboler

skorpionen härskare

Tecknet Skorpion styrs av Pluto och även om dess traditionella härskare är Mars, låt oss för ett ögonblick hålla oss till en "icke-planet" Pluto. För en tid sedan har Pluto förlorat sin status som planet trots att den har betraktats som en i flera år, och den förklarades som en dvärgplanet på grund av sin storlek. Skorpionens tecken och Pluto talar båda om avfärdade saker, skräp, känslor som vi inte vill erkänna eller se. Det är då intressant hur Pluto har avfärdats, amputerats från vår verklighet, för att sedan omges av en planet mindre, som om det gjorde någon skillnad för honom eller hans rörelser på något sätt.

I den grekiska mytologin var Pluto underjordens gud och han brukar förknippas med berättelsen om hans hustru Persefone, genom en kärlek som bryter alla gränser och binder ihop två människor oavsett död.

Det finns två symboler som representerar Pluto. Den första är ett monogram för Pluto, en kombination av bokstäverna "P" och "L" som också kan tolkas stå för Percival Lowell, astronomen som inledde sökandet efter en planet utanför Neptunus bana. I abstrakt symbolik kan det föreställa en man som står stadigt på marken och böjer sig ner inför döden.

skorpion härskare två

Den andra symbolen för Pluto sägs vara en modifiering av Neptunus astrologiska symbol, förutom att det i stället för de tre pilarna är en cirkel i en halvmåne. Den representerar sinnet (halvmånen) som överskrider materien (korset) för att nå den gudomliga anden (cirkeln). Man kan också förstå att symbolen för Pluto förbinder solen, månen och jorden, vilket gör den ytterst speciell för hela vårt rörelsesystem i universum. Om halvmånen flyttas över cirkeln får vi symbolen för Merkurius, gudarnas budbärare.

Hela den övre halvan av symbolen kan ses som en spjälsäng som håller ett barn, eller en mor som håller ett barn i sina armar, medan korset står för vår fysiska kropps död och den grav som vår kropp kommer att hamna i. Denna kombination talar om Plutos djup som en länk mellan döden och livets uppkomst.

Skorpionens historia: Stjärntecknet och Stjärnbilden

Det astrologiska tecknet Skorpion sammanfaller inte med stjärnbilden Skorpionen. I zodiaken ligger detta tecken mellan Vågen och Skytten och tar de åttonde 30 graderna på zodiakcirkeln. Skorpionen är ett fast tecken som kommer efter att hösten har börjat i Vågen. Från en punkt med Libras fallna sol och det mörker som har kommit, slutet på livet som vi känt det sedan våren, är Skorpionen den fasta kvaliteten på denna förändring. Det är just därför vi observerar det som ett tecken på döden. I motsats till Taurus där allt blommar genom vårens stabila fas, dör i Skorpionen allting, somnar in och naturen avslutar en cykel för att gå in i den kalla vintern.

För att förstå betydelsen av denna konstellation måste vi vara medvetna om att skorpionens klor representerar konstellationen Vågen. Namnet Scorpius talar om en specifik skorpion, snarare än en varelse i sig, vilket också pekar på teckenets specifika natur. Denna konstellation har erkänts av babylonierna, precis som många andra konstellationer, och dess namn från den tiden kan bokstavligen översättas med "varelsen med det brinnande sticket".

Den största stjärnan i stjärnbilden Scorpius är Antares, även känd som "Mars rival" på grund av sin rödaktiga färg. Den representerar skorpionens hjärta och är en av de fyra kungliga stjärnorna, känd som västvärldens väktare, vilket förbinder den med alla västliga platser på världskartan.

Mer Information Om Skorpionen

Skorpionen Stjärntecken - Karaktärsdrag, personlighet, relationer, vänskap och karriär.

Kända SkorpionenInformation om kända individer och personer som har stjärntecknet Skorpionen.

Skorpionens KompatibilitetInformation om vilka andra stjärntecken som fungerar bäst med Skorpionen.

Skorpionen Stjärntecken

Zodiak Kalender - Upptäck vad ditt födelsedatum säger om din personlighet, syfte och motivation i livet

Hitta Ditt Stjärntecken

Vädur stjärntecken

21 Mars - 19 April

Oxen Stjärntecken

20 April - 20 Maj

Tvillingarna Stjärntecken

21 Maj - 20 Juni

Kräftan Stjärntecken

21 Juni - 22 Juli

Lejon Stjärntecken

23 Juli -22 Augusti

Jungfrun Stjärntecken

23 Augusti - 22 September

Vågen Stjärntecken

23 September - 22 Oktober

Skorpionen Stjärntecken

23 Oktober - 21 November

Skytten Stjärntecken

22 November - 21 December

Stenbock Stjärntecken

22 December - 19 januari

Vattumannen Stjärntecken

20 Januari - 18 Februari

Fiskarna Stjärntecken

19 Februari - 20 Mars